S4Home Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Nie. Model As 501 jest wyraźnie lepszy od 301 39 minut temu, rafau napisał: A czy czasem w cenie amplitunera 602 nie kupisz już wzmacniacza Yamahy 701 zamiast 501? Tak. Kupisz. BT odpuśc lepiej idź w seć jak Yamaha WXAD 10 czy taniej Chromecast Audio, jesli znajdziesz albo IEAST M30 Pro. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Wiśniewski Napisano 19 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 OK - ale od strony technicznej czy dzwięk jest gorszy z 602 niz z 501? Czy to z grubsza to samo + bajery? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 602 zbudowany jest na bazie 501 + bajery, jak to nazywasz. Czysty wzmacniacz tj w tym przypadku 501 zagra troche lepiej niż 602, ale jeśli startowałeś od 202D czy 303 to pozostań przy amplitunerze tj 602. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Wiśniewski Napisano 19 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Dzieki! Własnie tak patrze że łądnie się zapędziłem... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 14 godzin temu, Michał Wiśniewski napisał: Bo stawiam sobie pytanie czy 602 to 501 + bajery czy jednak od strony technicznej prezentuje sie inaczej? Lepiej lub gorzej? Ja powiem, że lepszym wyborem jest wzmacniacz ponieważ czyściej brzmi i się nie starzeje a amplituner tak. Od strony technicznej korzystniej jest mieć wzmacniacz i odtwarzacz sieciowy w osobnych segmentach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Wiśniewski Napisano 19 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Dzięki za pomoc! Zamówiłem Magnat 1002 - jeśli ktoś jest zainteresowany tymi kolumnami to są w promocji w Media Expert za 1099 PLN. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Wiśniewski Napisano 22 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 Czesc.4 Magnaty jednak nie wypala - dlugo by opowiadac. Na ok 22 m2 najlepiej zagraja Pure Acoustics Nova 8 Yamaha NS-F51 Magnat Monitor Supreme 802? Z uwagi na Impedancje w gre wchodzi RN602 - byc moze do tych kolumn wystarczy wzmacniacz A-S301? Prosze o wspracie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 23 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2021 Z tych 3 to bym chyba wybral nova 8. Mialem je i fajnie to "tłukło". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2021 17 godzin temu, Michał Wiśniewski napisał: Magnaty jednak nie wypala - dlugo by opowiadac. Możesz wyjaśnić co było nie tak i do czego były podłączone? 17 godzin temu, Michał Wiśniewski napisał: Yamaha NS-F51 Yamaha nie robi dobrych kolumn tak uważam!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Wiśniewski Napisano 23 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 stycznia 2021 6 godzin temu, lysyrafal napisał: Możesz wyjaśnić co było nie tak i do czego były podłączone? Yamaha nie robi dobrych kolumn tak uważam!!! Magnaty przyszly ale Mediaexpert uwaza ze napis para wystarczy by byl jeden. A ja chcialem stereo Nie polecam tego sklepu. Dodatkowo niestety budzet sie skurczyl niespodziewanie - czy zagra Magnat 802 + A-S301? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 Para to powinny być 2-sztuki, a tak należy przy cenie napisać za sztukę. Myślę, że w tym budżecie to całkiem niezłe połączenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Wiśniewski Napisano 24 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 Bardzo Ci dziękuje za całą Twoją aktywność i pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Molitor Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 Wczoraj zmieniłem R-N402D na R-N602. Gdyby ktoś z Was miał pytania, śmiało pisać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 6 minut temu, Marcin Molitor napisał: Wczoraj zmieniłem R-N402D na R-N602. Gdyby ktoś z Was miał pytania, śmiało pisać I jak wrażenia? Bo u mnie po przesiadce z r-n303D na r-n602 zdecydowanie na plus (co już opisywałem w moim, innym temacie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Molitor Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 7 minut temu, pablo83gt napisał: I jak wrażenia? Bo u mnie po przesiadce z r-n303D na r-n602 zdecydowanie na plus (co już opisywałem w moim, innym temacie). U mnie też na plus, słyszalnie poprawił się bas oraz średnica. Nie miałem jeszcze okazji zrobić odsłuchu na większych poziomach głośności, ale przy cichym i spokojnym graniu jest progres Teraz muszę tylko sprzedać prawie nową 402D 😉 Z innej beczki, jakie przewody używasz do podłączenia kolumn? Czy babany "wchodzą" w gniazda w 602? Z tego co widziałem na zdjęciach i na żywo, są chyba różne porty do podłączenia kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 Mam zwykłe przewody, niby z czystej miedzi a nie "miedziowane" 2x2.5mm, kupione w sklepie audio-elekrtycznym 5zł za metr. Banany kupiłem na znanym portalu aukcyjnym. Kątowe bo dzięki temu mogę bliżej do ściany dosunąć ampli, izolowane aby się nie zetknęły przypadkiem. Są to typowe gniazda o średnicy 4mm więc nie ma problemu z doborem bananów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Molitor Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 Widziałem co najmniej dwa rodzaje gniazd, jak na zdjęciach. Masz pewnie te "małe", tak jak ja. Do środka weszły Ci wtyki bananowe? 602.webp fullscreen_gallery_image1.jfif Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 Bez problemu, tzn. za pierwszym razem będzie opór bo wtyk jeszcze nowy i musi się poddać więc trzeba troszkę użyć siły ale potem ok. Wtyki bananowe kupiłem do gniazd 4mm - bo takie są w ampli. Tylko pamiętaj żeby najpierw wyjąć zaślepki te plastikowe z gniazd, na drugim zdjęciu które podałeś widać - górne terminale 4mm są bez zaślepek, dolne zaślepione (pewnie nieużywane). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Wiśniewski Napisano 3 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 Z mojej strony tez polecam RN 602 - z magnatami 1002 naprawdę gra świetnie - w mojej ocenie oczywiście. Ja mam bezpośrednio goły kabel wkręcony w gniazda - czy to jakoś gorzej? Nie słychać nic niepokojącego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 3 lutego 2021 Udostępnij Napisano 3 lutego 2021 (edytowany) 12 minut temu, Michał Wiśniewski napisał: Z mojej strony tez polecam RN 602 - z magnatami 1002 naprawdę gra świetnie - w mojej ocenie oczywiście. Ja mam bezpośrednio goły kabel wkręcony w gniazda - czy to jakoś gorzej? Nie słychać nic niepokojącego. Też mam ten zestaw i potwierdzam, gra fajnie. Ale kupiłem teraz polk s60e do rn602 i jest konkretny przeskok w dźwięku na plus. Magnaty 1002 poszły do sypialni i coś taniego do ich napędzenia trzeba będzie kupić aby nie stały tak samotnie. Kabel wkręcony w gniazdo to wcale nic gorzej. Jedynie wygoda podłączania (nie trzeba kręcić), no i czasem trzeba zerknąć czy jest dokręcone bo lubi się poluzować. Przy częstym odkręcaniu i dokręcaniu końcówka kabla może się "zmęczyć" - wykruszać. Edytowano 3 lutego 2021 przez pablo83gt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Molitor Napisano 5 lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 lutego 2021 Czy u Was w 602 występuje "buczenie" albo raczej piszczenie w amplitunerze po jego wyłączeniu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo83gt Napisano 5 lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 lutego 2021 Nic takiego nie zaobserwowalem. Moze odlacz inne urzadzenia z gnazdka lub pod inne gniazdko podlacz yamahe bez glosnikow i innych przewodow. To moze zasilacz buczec ale nie powinien. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Wiśniewski Napisano 5 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2021 1 godzinę temu, Marcin Molitor napisał: Czy u Was w 602 występuje "buczenie" albo raczej piszczenie w amplitunerze po jego wyłączeniu? Cichutko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Molitor Napisano 5 lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 lutego 2021 No to jest buczenie raczej z kategorii tych cichych. Usłyszałem go dopiero wtedy jak wstawałem do pracy, 5.00 rano, reszta domowników jeszcze spała, w domu kompletna cisza. Ale jak to mówią, co się usłyszy to się nie dosłyszy, czy jakoś tak 😉 Spróbuję to nagrać telefonem i wrzucić tutaj poprzez YouTube Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 5 lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 lutego 2021 1 godzinę temu, Marcin Molitor napisał: Czy u Was w 602 występuje "buczenie" albo raczej piszczenie w amplitunerze po jego wyłączeniu? Takie buczenie przy wyłączeniu występuje przez przez parę sek czy jak? Słyszałeś to odrazu po zakupie czy po jakimś czasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts