tomw #1 Napisano 13 stycznia (edytowany) Witam i z gory dziękuje za jakiekolwiek porady. Czy ktoś z szanownych forumowiczów zna jakiś SERWIS godny polecenia lub prywatna osobę która zna się dobrze na amplitunerach Arcama, jeszcze lepiej z Warszawy lub okolic ? Znalazłem pare serwisów na google, ale wolał bym coś pewnego i z polecenia. Był bym bardzo wdzięczny ! Jestem posiadaczem Arcama AVR 600, do którego jestem bardzo przywiązany. Po latach bezproblemowego użytkowania pojawiły się trzaski w prawym tylnym kanale przy określonych częstotliwościach, są także wyraźnie obecne przy szumie testowym w trakcie ustawiania głośności kanałów. Edytowano 13 stycznia przez tomw Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stolarz #2 Napisano 13 stycznia (edytowany) Podpinałeś lewą tylną kolumnę do prawego tylnego kanału żeby wykluczyć (lub potwierdzić) problem z prawą kolumną? Edytowano 13 stycznia przez Stolarz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomw #3 Napisano 13 stycznia Przed chwilą, Stolarz napisał: Podpinałeś lewą kolumnę do prawego kanału żeby wykluczyć (lub potwierdzić) problem z prawą kolumną? Witam, tak, zamienilem lewa z prawa. Zmienilem tez zrodlo, w koncu odpialem wszystko i wlaczylem tylko szum testowy i slychac trzeszczenie. W czasie filmu pojawia sie to tylko przy okreslonych czestotliwosciach, ale przy szumie jest wyraznie slyszalne. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stolarz #4 Napisano 13 stycznia No to serwis albo wymiana chyba zostaje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomw #5 Napisano 13 stycznia Przed chwilą, Stolarz napisał: No to serwis albo wymiana chyba zostaje. No wlasnie szukam serwisu, jako ze wymiana odpada. Uwielbiam jak ten amplituner gra, a nowsze flagowce Arcama to niestety juz inne pieniadze a nie dadza mi wiecej niz potrzebuje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach