Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

Przymierzam się do zakupu mojego pierwszego zestawu KD. Docelowo chciałbym podłączyć też gramofon z przedwzmacniaczem. Salon ma 25 m2
To co wpadło mi w oko to:
 YAMAHA RX-V485 + NS-F51/NS-P51 .
Yamaha RX-V485 (czarny), Prism Audio Vienna Grand
Yamaha MusicCast RX-V485 (czarny), Pure Acoustics NOVA 6
Denon AVR-S650H, Wilson MoviX 5.0

Dajcie proszę znać co na ten temat sądzicie i czy w cenie +-3000 można znaleźć coś ciekawszego.

Zastanawiam się (aczkolwiek mniej chętnie) nad zakupem amplitunera tylko z przednimi głośnikami, z czasem bym kompletował cały set.

Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi

Pozdrawiam!
M.

Napisano

Witaj!

Zdecydowanie, lepszym wyborem będzie zakup amplitunera i na początek dwóch kolumn podłogowych, z czasem rozbudujesz sobie zestaw o kolejne głośniki. 

Otrzymasz znacznie lepszej jakości dźwięk. Model RXV485 jest już wycofywany z oferty, więc będzie problem z jego zakupem. Proponuję rozważyć Ci nowy model, który już 

niebawem pojawi się w naszych salonach czyli. RXV2a :) Co do głośników, to z chęcią zaproponowałbym Ci Indianę Line Nota 550X https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-nota-550.html

Co prawda będzie trochę drożej, ale w przyszłości jak wspomniałem będziesz mógł rozbudować to o kolejne produkty. 

Zawsze, można też skorzystać z rat 10,20,30,50x0 :):) na stronie online i w naszych salonach. Zapraszamy!

Napisano

O ile elektornika pod postacią Yamahy RXV485 czy nowszego modelu RX V4a jest w porządku to kolumny niestety średnie. Jeśli stawiałbyś na pełne kino domowe to Quadral 6500LE zaprezentują brzmienie dynamiczniejsze. Alternatywą mogą być Polk Audio T531, które zagrają cieplej i lepiej poradzą sobie w systemie stereo.