Maciejos Napisano 13 stycznia 2021 Napisano 13 stycznia 2021 Cześć, Przymierzam się do zakupu mojego pierwszego zestawu KD. Docelowo chciałbym podłączyć też gramofon z przedwzmacniaczem. Salon ma 25 m2 To co wpadło mi w oko to: YAMAHA RX-V485 + NS-F51/NS-P51 . Yamaha RX-V485 (czarny), Prism Audio Vienna Grand Yamaha MusicCast RX-V485 (czarny), Pure Acoustics NOVA 6 Denon AVR-S650H, Wilson MoviX 5.0 Dajcie proszę znać co na ten temat sądzicie i czy w cenie +-3000 można znaleźć coś ciekawszego. Zastanawiam się (aczkolwiek mniej chętnie) nad zakupem amplitunera tylko z przednimi głośnikami, z czasem bym kompletował cały set. Będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi Pozdrawiam! M. Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 stycznia 2021 Napisano 13 stycznia 2021 Witaj! Zdecydowanie, lepszym wyborem będzie zakup amplitunera i na początek dwóch kolumn podłogowych, z czasem rozbudujesz sobie zestaw o kolejne głośniki. Otrzymasz znacznie lepszej jakości dźwięk. Model RXV485 jest już wycofywany z oferty, więc będzie problem z jego zakupem. Proponuję rozważyć Ci nowy model, który już niebawem pojawi się w naszych salonach czyli. RXV2a Co do głośników, to z chęcią zaproponowałbym Ci Indianę Line Nota 550X https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/indiana-line-nota-550.html Co prawda będzie trochę drożej, ale w przyszłości jak wspomniałem będziesz mógł rozbudować to o kolejne produkty. Zawsze, można też skorzystać z rat 10,20,30,50x0 :):) na stronie online i w naszych salonach. Zapraszamy! Odpisz, cytując
S4Home Napisano 14 stycznia 2021 Napisano 14 stycznia 2021 Żadne z tych co wybrałeś. Yamaha 485 albo nowa 4A + Taga 606V3 albo Quadral 6500 LE. Standardowy wybór. A do tego z czasem sub 302A od Magnata Temat znany ale i lubiany. Piotr Odpisz, cytując
Q21 Napisano 14 stycznia 2021 Napisano 14 stycznia 2021 O ile elektornika pod postacią Yamahy RXV485 czy nowszego modelu RX V4a jest w porządku to kolumny niestety średnie. Jeśli stawiałbyś na pełne kino domowe to Quadral 6500LE zaprezentują brzmienie dynamiczniejsze. Alternatywą mogą być Polk Audio T531, które zagrają cieplej i lepiej poradzą sobie w systemie stereo. Odpisz, cytując
Recommended Posts