oko77 Napisano 16 stycznia 2021 Napisano 16 stycznia 2021 witam kolumny paradigm 9v7 i wzmacniacz denon pma710ae , kolumny jednak chcialbym zostawic a potrzebuje unowoczesnic system , nowy dekoder bez wyjsc analogowych polozyl mi system, ma tylko toslink jak to unowoczesnic pod te kolumny? mialem idee allinone ale po wielkiej krytyce denona dra800h, marantza nr1200 o onkyo8270/8390 sam juz nie wiem - naprawde to takie kiepskie? po jednym wejsciu optycznym to troche mi malo, bez hdmi moze jakos sie obejde, no i w 5k chcialbym sie zmiescic, wiadomo ze lepiej mniej Odpisz, cytując
lysy Napisano 17 stycznia 2021 Napisano 17 stycznia 2021 (edytowany) Witam, Przejście ze wzmacniacza na amplituner stereo pogorszy brzmienie systemu i trzeba zastanowić czy warto iść w tym kierunku ze względu na funkcjonalność. Wolałbym kupić wzmacniacz plus odtwarzacz sieciowy jeśli bez HDMI sobie poradzisz. Wzmacniacz Denon PMA-800NE ma na wyposażeniu trzy wejścia optyczne i to powinno w zupełności wystarczyć. Odtwarzacz sieciowy Audio Pro Link 1 i wyjdzie dużo taniej niż przeznaczony budżet. Pozdrawiam! Edytowano 17 stycznia 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując
HQ150 Napisano 17 stycznia 2021 Napisano 17 stycznia 2021 (edytowany) Dnia 16.01.2021 o 16:02, oko77 napisał: nowy dekoder bez wyjsc analogowych polozyl mi system, ma tylko toslink Jeśli tylko o to chodzi to wystarczy dokupić zewnętrzny przetwornik cyfrowo-analogowy. Przyzwoitą używkę za 1000zł kupisz. Np:https://allegrolokalnie.pl/oferta/dac-asus-essence-one-muses-8820-lme49860na Edytowano 17 stycznia 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując
oko77 Napisano 17 stycznia 2021 Autor Napisano 17 stycznia 2021 1 godzinę temu, lysyrafal napisał: Witam, Przejście ze wzmacniacza na amplituner stereo pogorszy brzmienie systemu i trzeba zastanowić czy warto iść w tym kierunku ze względu na funkcjonalność. Wolałbym kupić wzmacniacz plus odtwarzacz sieciowy jeśli bez HDMI sobie poradzisz. Wzmacniacz Denon PMA-800NE ma na wyposażeniu trzy wejścia optyczne i to powinno w zupełności wystarczyć. Odtwarzacz sieciowy Audio Pro Link 1 i wyjdzie dużo taniej niż przeznaczony budżet. Pozdrawiam! No wlasnie ogladadam wlasnie oferte cambrige audio: cxa81, arx-y , DacMagic Plus/100 yamahe 803d i magnata mr780 - darowalem sobie juz Sound United Moj wzmacniacz jest w swietnym stanie , pilota moze z raz uzylem, wiec jest nowy, wiec nawet po rodzinie 3 chetnych jest Stary i wygodny sie juz robie , jak sobie teraz nie kupie to kiedy? czasami chcialoby sie cos nowego , a pieniazki na koncie traca na wartosci , no powiedzmy 10% w rok. Nie tak latwo wziasc cos na testy a i jedna kolumna wazy 20kg. Kiedys mialem wypas wieże Kenwood razem z meblem, wolalbym juz do tego nie wracac W imie funkcjonalnosci i poprawy dzwieku jestem w podnioslem limit na 5tys. Odpisz, cytując
oko77 Napisano 17 stycznia 2021 Autor Napisano 17 stycznia 2021 54 minuty temu, HQ150 napisał: Jeśli tylko o to chodzi to wystarczy dokupić zewnętrzny przetwornik cyfrowo-analogowy. Przyzwoitą używkę za 1000zł kupisz. Np:https://allegrolokalnie.pl/oferta/dac-asus-essence-one-muses-8820-lme49860na no radio wifi tez by sie przydalo , sluchawki BT, przetworniki ca dacmagic tez ogladam tego asusa na olx widzialem razem ze wzmakiem i kolumnami ktos sprzedaje i tak sie w tym miejscu juz wala laptop, router, dekoder , telewizor, wzmacniacz, telefon stacjonarny ( bo z netem) ze o okablowaniu nie wsponme, teraz jeszcze przetwornik doluz i odtwarzacz sieciowy , - wszystko w innym kolorze i wzorze plus zasilacze i kable chodzi mi bardziej o dobranie w miare amplitunera stereo z wifi, BT wyjsciowym, i wejsciami toslink i coaxialnymi aby to dalo sie spiac do kupy i w miare schludnie wygladalo Dlatego wlasnie pytam o nowy sprzet. Pozdrawiam Ps . po przeprowadzce bede kompletowal i tak drugie nowe cos Odpisz, cytując
1Ender Napisano 17 stycznia 2021 Napisano 17 stycznia 2021 Za 1000 zł nowy dac można wypożyczyć od projekt Nostromo. Np. Wolf 2. https://allegro.pl/oferta/dac-nostromo-wolf-2-wersja-rozszerzona-9046374005 Odpisz, cytując
lysy Napisano 18 stycznia 2021 Napisano 18 stycznia 2021 @oko77 Zaproponowałem coś tańszego ponieważ sugerowałem się tym co napisałeś w pierwszym poście. Dnia 16.01.2021 o 16:02, oko77 napisał: no i w 5k chcialbym sie zmiescic, wiadomo ze lepiej mniej A tu piszesz nagle, że pieniążki tracą na koncie to wiem bo inflacja. Także trzeba się jasno określić bo amplituner stereo to będzie regres a nie progres. 21 godzin temu, oko77 napisał: a pieniazki na koncie traca na wartosci , no powiedzmy 10% w rok. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 18 stycznia 2021 Napisano 18 stycznia 2021 21 godzin temu, oko77 napisał: chodzi mi bardziej o dobranie w miare amplitunera stereo z wifi, BT wyjsciowym, i wejsciami toslink i coaxialnymi aby to dalo sie spiac do kupy i w miare schludnie wygladalo https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-cyrus-one-cast-9911908106 I tu masz wszystko. Odpisz, cytując
Recommended Posts