fantazja marzeń Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Witam, przymierzam się do zakupu kolumn oodłogowych oraz wzmacniacza stereo (do czerwca powinien być zakup sfinalizowany) w zakresie cenowym jak w tytule od 5 do 10tys zł. Pokój 16m², muzyki jakiej słucham to zazwyczaj mocne brzmienia raw style, hardcore, speedcore lub czasem pumping house czy stare mańce, czasem wkradnie się stara muzyka lat 80-90 czy operetki, ale to już w mniejszym zakresie, najczęściej muzyka core leci :D Dziękuję ogromnie za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 8 minut temu, fantazja marzeń napisał: Witam, przymierzam się do zakupu kolumn oodłogowych oraz wzmacniacza stereo (do czerwca powinien być zakup sfinalizowany) w zakresie cenowym jak w tytule od 5 do 10tys zł. Pokój 16m² A czemu akurat kolumny podłogowe? Do tak niewielkiego pomieszczenia wystarczą większe monitory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja marzeń Napisano 19 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 No jeżeli monitory wystarczą nie mam nic przeciwko, chciałbym aby dobrze się słuchało tej muzyki. Nie mam obecnie ani monitorów, ani kolumn tak więc chcę opini fachowców Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Fachowcy pojawią się jutro. Ale zanim się pojawią to może powiedz czy słuchałeś już jakiś zestawów i jeśli tak, to jaki dźwięk preferujesz. 10000 PLN to dość pokaźna sumka (przynajmniej dla mnie 😏) i można łatwo wejść w coś co będzie wyrzuceniem tych pieniędzy w błoto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 Zgadując jaki styl muzyki słuchasz to szedł bym w granie efekciarskie pokroju Klipscha. Musi być dynamicznie i to jest podstawa. A agresywna góra nawet i powinna wypaść na plus. Choć według mnie pierwsze, co powinieneś zrobić to udać się do jakiegokolwiek salonu audio i przesłuchać kilku zestawów z różnych światów, by dowiedzieć się czego się oczekuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja marzeń Napisano 19 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 (edytowany) Dziennie w domu słucham takiej muzyki https://youtu.be/nqFXI6ILltE https://youtu.be/Fzltlk76W_Q https://youtu.be/cm88ZVqlXgo https://youtu.be/cY3o2iIbZHI oczekuję, aby dźwięki było wyraźnie i dobrze słychać, mam kino 5.1, ale to nie jest to, oczekuję czegoś lepszego pd zestawu stereo, aby było dobre za przeproszeniem dupn***ie. Nie cierpię cicho muzyki słuchać. W lutym na salony by zrobić odsłuchu się udam. Edytowano 19 stycznia 2021 przez fantazja marzeń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DudasDudek Napisano 19 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 No to kolumny podłogowe jak ma być uderzenie, i chyba Klipsch może okazać się dobra drogą. Do tego jakiś mocny, dynamiczny wzmacniacz i powinieneś być zadowolony. Jedynym problemem może być źródło muzyki, bo jednak YouTube ucina jakość niestety. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantazja marzeń Napisano 19 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 stycznia 2021 (edytowany) Zazwyczaj puszczam CD które kupuję lub flac/wav. Właśnie youtube się popsuł od pewnego czasu. Dlatego zacząłem rozglądać się za zestawem stereo. Edytowano 19 stycznia 2021 przez fantazja marzeń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2021 Tylko Klipsch może być tu za jasny za nerwowy u góry. Mimo że będzie grał szybko. Tutaj raczej uderzył bym w Monitor audio Silver 100. Zapewnią dobry szybki bas, głęboki a do tego wyraźną górę ale nie tak ostrą. Dla dociążenia dołu można by zastosować Atolla IN 100 Signature albo Magnata MA900. Ewentualnie coś szybszego z większym kopem ale jaśniejszego Roksan K3. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 20 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 20 stycznia 2021 Macie już tego Magnata MA900 ? Jak wrażenia ? wygląda ciekawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2021 Słuchałem go ale nie u siebie. Mam pozytywne wrażenia. Jest zamówiony. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts