Pokmor Napisano 24 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 Witam wszystkich, Chciałem poprosić Was o opinię na temat wzmacniacza zintegrowanego Teac ax505. Totalnie nic nie ma na necie , żadnych testów. Czy ktoś z Was miał z nim do czynienia? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faud Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Możesz poczytać o Hypex nc252mp. TEAC je stroił dla siebie (i dodał przedwzmacniacz), ale pewnie dużej różnicy nie będzie. Jest kilka firm, które wkładają te moduły do obudów:Audiophonics, Nord, VTV, Marchaudio... NAD M10 chyba też jest na tym module. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pokmor Napisano 25 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 No i to są konkrety dzięki bardzo🙂 Same pozytywne wieści o nowszej technologii widzę. Ciekawe tylko jak to się przenosi na dźwięk🤔 Jeżeli jest to potężny dół, utemperowana góra i neutralny środek to mogę iść w ciemno😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Nie jest to popularny model jako że wzmacniacze TEAC nie były za specjalnie reklamowane. Do tego cena tego wzmacniacza nie jest niska. Podobają ci się wskaźniki ?:) Ja słuchałem ten wzmacniacz chyba raz gdzieś. Generalnie jak pamiętam było ciekawie. Nie testowałem z różnymi kolumnami więc nie wiem. TEAC od lat jest zbudowany bardzo solidnie. To jego duży plus. Teraz jest zmiana dystrybutora TEAC wiec duża szansa że będzie łatwiej go posłuchać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pokmor Napisano 26 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 8 godzin temu, S4Home napisał: Podobają ci się wskaźniki ?:) No ciekawe są, ale to nie jest wyznacznik dla mnie, ot taki miły dodatek🙂 Chce poprostu kupić jak najlepszy sprzęt do 6k i nie zalowac że moglbym kupic coś lepszego w tej cenie. A wiem, że to będzie sprzęt na długie lata🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 30 października Udostępnij Napisano 30 października Dnia 24.01.2021 o 14:17, Pokmor napisał: Witam wszystkich, Chciałem poprosić Was o opinię na temat wzmacniacza zintegrowanego Teac ax505. Totalnie nic nie ma na necie , żadnych testów. Czy ktoś z Was miał z nim do czynienia? Pozdrawiam Odświeżę temat bo wzmacniacz godny polecenia. Pierwsze słowo jakie ciśnienie się na usta to KLAROWNOŚĆ, dźwięk jest dobrze poukładany bez ocieplania, zmiękczania do tego szybki oraz dynamiczny. Całościowo brzmienie bardzo żywe i gładkie, piękne wokale, znakomita równowaga tonalna, dół pasma wypełniony na całej linii, konturowy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 31 października Udostępnij Napisano 31 października (edytowany) Znajdzie się ktoś kto porównywał tytułowego bohatera z systemem dzielonym ? AP-505 NT-505-X Edytowano 31 października przez rajdek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 listopada Udostępnij Napisano 1 listopada (edytowany) Ja tylko dodam że testowałem kiedyś końcówkę z wycieraczkami AP505. Porównywalismy do 2x mocniejszego Hypex Nc252. Teac grał dużo lepiej mimo słabszego modułu. A najlepiej wtedy dla mnie zagrał Unison Unico. Edytowano 1 listopada przez marcinmarcin 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano 1 listopada Udostępnij Napisano 1 listopada @marcinmarcinmiałeś wrażenie że Teac gra jak zwykły tranzystor ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 listopada Udostępnij Napisano 1 listopada @rajdek trudno mi powiedzieć. Gralismy ze streamera Teaca z kompletu. Na Hypex było kiepsko, na końcówkę Teaca przyjemnie, a na Unisonie dźwięk czarował, pojawiły sie kolory, barwy , wybrzmienia. Ale to hybryda z pre lampowym. Unison bym kupił wtedy, tylko jest za głęboki. Potem wziąłem wzmacniacz w A klasie. Granie w tym kierunku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts