Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Proszę o pomoc w wybraniu odpowiedniego zestawu stereo z usługami sieciowymi.

Pokój ok 20m, odl. odległość słuchacza kolumn to ok 3m.

Zależy mi na Spotify i radiu internetowym.

Słucham muzyki głównie rockowej. Zależy mi na naturalnym, szczegółowym oddaniu dźwięków z niemęczącym basem. Nie chcę jednak aby muzyka była „sycząca” jak to się zdarza przy zbyt wyrazistej górze.

Budżet zakładam na jakieś 7tys. – może być to sprzęt używany.

Napisano

Cześć,
Jeśli głównym źródłem będzie Spotify i szukasz brzmienia dynamicznego to polecam zwrócić uwagę na Audiolab 6000a Play + Monitor Audio Bronze 200 lub Q Acoustic 3050i. Monitor Audio zapewni lepszą dynamikę oraz bardziej zróżnicowany bas, są to kolumny, które wyciągają smaczki z nagrań. Q Acoustic to większa muzykalność, bliższa średnica oraz nieco bardziej mięsisty bas. Audiolab to połączenie dynamiki i muzykalności. Masz w tym przypadku szeroką prezentację sceny dźwiękowej oraz szczegółową ale nie agresywną górę. 
Alternatywą dla Audiolaba może być Cyrus One Cast lub Marantz PM7000n ale w obu przypadkach zwiększamy niestety budżet. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.

Napisano

Nie do końca.

Nie ma znaczenia gdzie będzie wylot powietrza ani jak duży bas generują kolumny. Ale ma znaczenie ich konstrukcja i czy w danym modelu bas będzie się wzmagał czy nie.

Na pewno sprawdź monitory elac carina a z modeli podłogowych fyne f501 albo silver 200. 

Co do elektroniki to nad 368 , magnat ma900 czy Yamaha as701 + node 2i czy malina lub taniej wxad10 będą dobrym wyborem.

Zapraszam po wypożyczenie sprzętu do domu.

Piotr

Napisano
5 minut temu, S4Home napisał:

Nie do końca.

Nie ma znaczenia gdzie będzie wylot powietrza ani jak duży bas generują kolumny. Ale ma znaczenie ich konstrukcja i czy w danym modelu bas będzie się wzmagał czy nie.

Na pewno sprawdź monitory elac carina a z modeli podłogowych fyne f501 albo silver 200. 

Co do elektroniki to nad 368 , magnat ma900 czy Yamaha as701 + node 2i czy malina lub taniej wxad10 będą dobrym wyborem.

Zapraszam po wypożyczenie sprzętu do domu.

Piotr

Fajnie to wygląda ale znacznie powyżej zakładanego budżetu :(