malma777 Napisano 30 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2021 Witam czy pomysł zakupienia do mojego kina domowego kolumny centralnej monitor audio c150 to dobry pomysł. Obecnie posiadam jakiś tani głośnik centralny i fronty monitor audio silver 8, amplituner yamaha 775 a w kinie za końcówkę mocy robi stereo marantza pm8006 podpięte jako pre out -main in. Na M.A c350 nie mam obecnie funduszu a poza tym ogranicza mnie miejsce pod telewizorem wiec c150 byłby idealny pod względem rozmiaru. Proszę o rady. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 30 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2021 Mając na uwadze, że centralny jest jednym z najważniejszych kanałów w kinie, a na chwile obecną posiadasz 1 godzinę temu, malma777 napisał: jakiś tani głośnik centralny to każda inwestycja, poprawiająca jakość tego elementu ma sens. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malma777 Napisano 30 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2021 ok fajnie tylko czy c150 będzie ok i czy zgra się z silver 8, głośnikami z innej serii? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 30 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2021 a to pisząc o c150 nie miałeś na myśli również serii Silver? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malma777 Napisano 31 stycznia 2021 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2021 miałem na myśli serie silver tylko ze moje fronty są model wcześniej silver 8 a teraz silver 300 jest, i ciekawe czy jest aż taka różnica. I czy c150 silver będzie odpowiednio duży aby nagłośnić kino pokój 25m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 31 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2021 ale to w dalszym ciągu seria Silver, więc nie będzie tu dużego ryzyka niespójności brzmienia. Oczywiście lepiej by było pójść w c350, ale jeżeli budżet nie pozwala, to tego nie przeskoczysz. W każdym razie w kinie na kolumnę centralną nie ma co skąpić dukatów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2021 Cześć, Głośnik centralny jest jednym z najważniejszych elementów w kinie domowym, obok subwoofera. W Twoim przypadku najlepszym rozwiązaniem byłby Monitor Audio Silver C150, dzięki któremu uzyskasz najbardziej zbliżone brzmienie do Twojego systemu. Możesz jeszcze pomyśleć o większym C350 ale rozumiem, że może być problem z miejscem. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 one owszem będą grały troszeczkę inaczej ale nie będzie tutaj takiej różnicy w dźwięku która powodowała by że nie możesz wybrać nowszego modelu. i słusznie tutaj biorąc pod uwagę że centralny jest bardzo ważny A teraz masz jaki masz no to musisz w to zainwestować. Zapraszam po wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts