Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam czy pomysł zakupienia do mojego kina domowego kolumny centralnej monitor audio c150 to dobry pomysł. Obecnie posiadam jakiś tani głośnik centralny i fronty monitor audio silver 8, amplituner yamaha 775 a w kinie za końcówkę mocy robi stereo marantza pm8006 podpięte jako pre out -main in. Na M.A c350 nie mam obecnie funduszu a poza tym ogranicza mnie miejsce pod telewizorem wiec c150 byłby idealny pod względem rozmiaru. Proszę o rady. Pozdrawiam

Napisano

Mając na uwadze, że centralny jest jednym z najważniejszych kanałów w kinie, a na chwile obecną posiadasz

1 godzinę temu, malma777 napisał:

jakiś tani głośnik centralny

to każda inwestycja, poprawiająca jakość tego elementu ma sens. 

Napisano

miałem na myśli serie silver tylko ze moje fronty są model wcześniej silver 8 a teraz silver 300 jest, i ciekawe czy jest aż taka różnica. I czy c150 silver będzie odpowiednio duży aby nagłośnić kino pokój 25m

Napisano

ale to w dalszym ciągu seria Silver, więc nie będzie tu dużego ryzyka niespójności brzmienia. Oczywiście lepiej by było pójść w c350, ale jeżeli budżet nie pozwala, to tego nie przeskoczysz.

W każdym razie w kinie na kolumnę centralną nie ma co skąpić dukatów

Napisano

Cześć,
Głośnik centralny jest jednym z najważniejszych elementów w kinie domowym, obok subwoofera. W Twoim przypadku najlepszym rozwiązaniem byłby Monitor Audio Silver C150, dzięki któremu uzyskasz najbardziej zbliżone brzmienie do Twojego systemu. Możesz jeszcze pomyśleć o większym C350 ale rozumiem, że może być problem z miejscem. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.

Napisano

one owszem będą grały troszeczkę inaczej ale nie będzie tutaj takiej różnicy w dźwięku która powodowała by że nie możesz wybrać nowszego modelu.

i słusznie tutaj biorąc pod uwagę że centralny jest bardzo ważny A teraz masz jaki masz no to musisz w to zainwestować.

Zapraszam po wyceny