Marcinzpokoju208 Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Proszę o pomoc. Czy na rynku dostępny jest jakiś model wzmacniacza Yamahy z wejściem main in (direct in)? Tak, aby mógł pracować jako końcowa mocy podpięta pod Yamahę R-N803D. Szukałem ale w nowych modelach Yamaha nie opisuje już gniazd "MAIN IN/PRE OUT"... Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Opisuje, opisuje. Ja mam taką Yamahę. A-S1200. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinzpokoju208 Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Myślałem o czymś używanym do 1.500 zł a nie klocku z górnej półki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 To może po prostu kup jakąś przyzwoitą końcówkę mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinzpokoju208 Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Możesz mi polecić coś godnego uwagi w tych pieniądzach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 2 godziny temu, Marcinzpokoju208 napisał: Szukałem ale w nowych modelach Yamaha nie opisuje już gniazd "MAIN IN/PRE OUT"... 1 godzinę temu, Marcinzpokoju208 napisał: Myślałem o czymś używanym do 1.500 zł a nie klocku z górnej półki Pisałeś,że w nowych modelach Yamaha nie opisuje gniazd.....więc podałem Ci info o nowym wzmacniaczu z takim wejściem i opisem ...myślałem,że o to Ci chodziło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinzpokoju208 Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Powinienem być bardziej precyzyjny👍 Tak w ogóle to teraz nasunęło mi się pytanie, czy mój R-N803D w ogóle posiada wyjście PRE OUT, do którego podłączę końcówkę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Z tego co widzę na zdjęciach - nie ma 🙂. Także problem z głowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinzpokoju208 Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Czyli nie podłączę głośników sufitowych do końcówki mocy, a tej do mojego wzmacniacza? Jest jakiś inny sposób, aby głośniki sufitowe grały jako tło do stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 9 minut temu, Marcinzpokoju208 napisał: Jest jakiś inny sposób, aby głośniki sufitowe grały jako tło do stereo? Kupić oddzielny klocek który je zasli i mieć 2 urządzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Co to za pomysł "tło do stereo"? Nie ma czegoś takiego. Wzmaki czy amplitunery stereo mogą mieć wyjścia na druga parę kolumn, ale to jest żeby kolumny postawić w innym pomieszczeniu. Chyba że chodzi Ci o kwadrofonię, ale to było lata temu. Oj było, było....W Radmorach Chociaż znajomy, któremy sprzedałem jakiś czas temu R-N602 gra w quadro i dzisiaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinzpokoju208 Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 4 minuty temu, JaZz napisał: Co to za pomysł "tło do stereo"? Nie ma czegoś takiego. Wzmaki czy amplitunery stereo mogą mieć wyjścia na druga parę kolumn, ale to jest żeby kolumny postawić w innym pomieszczeniu. Chyba że chodzi Ci o kwadrofonię, ale to było lata temu. Mam trzy pary głośników sufitowych Apart Audio CM608D (po jednej parze w łazienkach oraz jedna w kuchni). Chciałem, aby w salonie leciało stereo i w kuchni z sufitu też leciało to samo. By lepiej było stać przy garach... Yamaha N803D ma wyjście na drugą parę kolumn i myślałem, że podłącze do niego równolegle tych 6 sztuk głośników sufitowych, ale to chyba nie jest dobry pomysł, co? 10 minut temu, Kubad napisał: Kupić oddzielny klocek który je zasli i mieć 2 urządzenia. Tylko jak połączyć te dwa klocki, aby z głośników leciało to samo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Jeżeli masz rn803d to wybierasz kolejne urządzenia które posiada musiccasta i tak linkujesz je ze sobą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinzpokoju208 Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 15 minut temu, Kubad napisał: Jeżeli masz rn803d to wybierasz kolejne urządzenia które posiada musiccasta i tak linkujesz je ze sobą. Połączę musiccastem dwa wzmacniacze? Np N803 z N303? 11 minut temu, JaZz napisał: W takim wypadku rozumiem. Jest jakieś sensowne rozwiązanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 11 minut temu, Marcinzpokoju208 napisał: Połączę musiccastem dwa wzmacniacze? Np N803 z N303? Dokładnie tak działa musiccast i wtedy mogą grać dwa amplitunery to samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcinzpokoju208 Napisano 9 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Ok. Czyli nie pozostaje nic innego, jak tylko kupić coś najtańszego z musiccastem, czyli N303. Dzięki za wszystkie odpowiedzi 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts