Artur Brol Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia (edytowany) Chyba się zgodzę z tą opinia. Mnie może nie znudził, aktorzy bardzo dobrze zagrali , jednak coś było nie tak. O niektórych filmach można powiedzieć że gdybym ich nie zobaczył, nic by się nie stało. "Zabójca" chyba niestety należy do tej grupy. Może jestem zbyt krytyczny. Edytowano 4 stycznia przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia Zaliczyłem ostatnio Oppenheimera i 2 części The Meg. Tym pierwszym filmem jestem zawiedziony. Nie moja bajka, za dużo tam polityki i ujadania prawników. Setnie za to bawiłem się przy megach. To takie typowe odmóżdżacze, takie większe "Szczęki". Oba filmy w skrócie przedstawiają nierówną walkę wielkich rekinów z człowiekiem. Biedne rekiny, myślały że pokonają Jasona Stathama 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia No co ty Jasona nic nie pokona 🤣 Zdrowe podejście, moim zdaniem. Twórcy "Meg" pewnie to zakładali, że to takie czysto rozrywkowe filmy będą, bez ambicji by stać się czymś więcej. I są rozrywkowe. Przyjemnie się je oglądało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia 10 godzin temu, Profi napisał: Zaliczyłem ostatnio Oppenheimera Największe moje rozczarowanie w 23r i zupełnie nie rozumiem pozytywnych głosów... a sceny z Einsteinem, heh no takiej durnoty trudno mi sobie było wyobrazić... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 4 stycznia Udostępnij Napisano 4 stycznia Całkiem ciekawy jest film " To catch a killer". Polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 5 stycznia Udostępnij Napisano 5 stycznia Nieznośny ciężar wielkiego talentu (jest na amazon prime) - lekka komedia sensacyjna , większego szału nie ma , ale do obejrzenia. Zapewne bez Pedro byłoby słabiej Wydaje mi się,że gdzieś już ten sam schemat widziałem ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 5 stycznia Udostępnij Napisano 5 stycznia Dziś sobie jeszcze obejrzę kolejny odmóżdżacz - NIKT. Zawsze mam ubaw przez pierwsze 10 minut. Scenki jakby w odniesieniu do filmu "Dzień Świstaka", ale jakże rzeczywiste 🤣Cały film bardzo rozrywkowy. Szkoda tylko tej spalonej kasy, mógł mi wysłać do paczkomatu 🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 stycznia Udostępnij Napisano 5 stycznia 1 godzinę temu, Profi napisał: Dziś sobie jeszcze obejrzę kolejny odmóżdżacz - NIKT. Zawsze mam ubaw przez pierwsze 10 minut. Scenki jakby w odniesieniu do filmu "Dzień Świstaka", ale jakże rzeczywiste 🤣Cały film bardzo rozrywkowy. A my wytrzymaliśmy tylko pierwszą połowę, potem odpuściliśmy, bo nas to męczyło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 5 stycznia Udostępnij Napisano 5 stycznia Mnie sie podobal ten " Nikt". Rozrywka. Tak jak powinna byc podana. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 7 stycznia Udostępnij Napisano 7 stycznia Oberzałem trzy filmy i podzielę się wrażeniami Dream Scenario z Nicolas Cage w roli głównej. Film cechuje częsta zmiana nastroju, raz współczujemy, za chwilę się boimy, moment się śmiejemy i tak w koło macieju... Scena z asystentą w jej domu, po prostu majsterszyk. Ogólnie fabuła dość abstrakcyjna. Główny bohater będący przeciętniakiem, totalnym nudziarzem, nagle z niewiadomego powodu pojawia się w snach tysiącom osób co powoduje że wywraca mu się w życiu wszystko do góry nogami. Spodobał mi się ten film, może niewybitny, ale też i nieszablonowy, 6/10. Warto. Oppenheimer. To nie jest pozycja dla każdego, ale w swoich kategoriach zdecydowanie się wyróżnia. Ciekawa ścieżka dźwiękowa. Szykowałem się do tego iż jedynym efektem będą wybuchające bomby atomowe bo film to w 90% dramat polityczny, a tu... z zaskoczenia atakuje nas kotłujący się umysł Roberta. Dobry film, ale marketing tak go nadmuchał że mam lekki niedosyt. Chyba oczekiwałem czegoś więcej. 7/10 Śnieżne bractwo. Remake Alive z 1993r. Ojojoj... Zacznę od wrażeń dźwiękowo-wizualnych. Skoro Netflix, to Atmos tylko DD+. Ale już na początku filmu scena w kościele zwróciła moją uwagę. Sama katastrofa także świetnie pod tym kątem zrealizowana, żołądek mi aż do gardła podchodził. Zdjęcia niesamowite, ale w końcu to Andy - jak by miało być inaczej. Fabuła chwyta za serce, survival który przetrwała grupka ludzi był totalnie ekstremalny. Aż nie chce się wierzyć że film oparty jest na faktach. Historia w sumie znana, ale opowiedzona od nowa, odświeżona. Dobre 2,5h solidnego kina. 8/10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 21 stycznia Udostępnij Napisano 21 stycznia Obejrzałem w końcu tego Twórcę i nie był to czas stracony. Zwróciłem uwagę na dźwiękową ilustrację filmu, Hans Zimmer znów pokazał klasę. Mimo to jestem ciekaw, czy soundtrack obroni się solo, bo w moim przypadku nie jest to takie oczywiste. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 22 stycznia Udostępnij Napisano 22 stycznia Asteroid City (jest na showtime) - obsada mogła by ogarnąć 3 dobre filmy , historia czysta fikcja , ujęcia , realizacja to jedyna zaleta - dla mnie 6/10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 23 stycznia Udostępnij Napisano 23 stycznia Dnia 22.01.2024 o 12:18, Kubakk napisał: Asteroid City Fakt, obsada aktorska - super. A sam film dla mnie to "Kochankowie z księżyca" w scenerii "Grand Budapest hotel" = cudo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 24 stycznia Udostępnij Napisano 24 stycznia "Doktor sen" ( Doctor sleep ) - historia Danny`ego czyli syna Jacka Torrance`a - 20 lat po wydarzeniach w hotelu. Ciekawie rozwinięta przypadłość tamtych gości hotelowych... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 31 stycznia Udostępnij Napisano 31 stycznia (edytowany) Pszczelarz Jason Statham i... film który nie zaskakuje. Przewidywalny akcyjniak na odmóżdżenie po ciężkim dniu pracy. Mi się podobał, wartka akcja, niezłe ujęcia, wciągająca dynamika. Dzieło kinematografii to nie jest, ale spoko. Jak ktoś na FilmWeb trafnie napisał, kolejne filmy z Jasonem powinny nie posiadać tytułów tylko roboczo brzmieć Statham 1, Statham 2 itd Edytowano 31 stycznia przez Butler 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarekPijowczyk Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego Dnia 4.01.2024 o 08:24, maxredaktor napisał: Mnie "Zabójca" znudził, nie było w nim nic specjalnie zaskakującego. Musiałem odreagować i obejrzałem jeszcze raz "Podziemny krąg" Co kto lubi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 6 lutego Udostępnij Napisano 6 lutego A ja sobie przypomniałem ostatnio któryś raz już" 13 godzin misja w Bengazi" 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Marvels (disney+) , po 15minutach chciałem wyłączyć , dałem rady do 45 minuty i wyłączyłem. Tak durnego filmu chyba nigdy nie widziałem , scenarzysta musiał być pod sporym wpływem jakiś ciekawych środków ,że coś takiego wymyślił. Efekty specjalnie nie ratują niczego , szczere 0/10 - nie polecam PS: realizacja nie jak kinowy blockbuster , ale jak te paździerzowe disneyowe seriale Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Może tak krytyczny bym nie był, ale to już nie to co kilka lat temu. Niestety. I Marvel i DC spadło na pysk. To wygląda na spisek, zatrudniają kogoś bo im ktoś inny kaze a ci niszczą co do tej pory tamci stworzyli.🤔 Jakby wszyscy oślepli i nie widzieli co sie dzieje. Szkoda, a tak fajnie bylo... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Na to wygląda , Iron Man-a jestem w stanie oglądać powtórnie , Batmana z Bale-m także , ostatnie 10 lat Marvel/DC za bardzo nie wiem co było Aquaman 2 - także ostatnio obejrzałem , szału nie było ale na tle Marvels istnie wybitne kino Być może to wyglądało tak ,że szef mówi macie 200mln $ na film o tym czy tamtym , róbcie , ma być "szał" - macie 9msc czas/start Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego (edytowany) Aquaman 2 dla mnie to był policzek w twarz. Z pierwszej części, która była bardzo dobra, do takiej parodii. Nawet Władce pierścieni tam wcisnęli, a pomysł o zapomnianym królestwie nie był zły. Kto im te scenariusze pisze ostatnio. Edytowano 8 lutego przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Dnia 31.01.2024 o 07:50, Butler napisał: Pszczelarz Jason Statham i... film który nie zaskakuje. Przewidywalny akcyjniak na odmóżdżenie po ciężkim dniu pracy. Mi się podobał, wartka akcja, niezłe ujęcia, wciągająca dynamika. Dzieło kinematografii to nie jest, ale spoko. Jak ktoś na FilmWeb trafnie napisał, kolejne filmy z Jasonem powinny nie posiadać tytułów tylko roboczo brzmieć Statham 1, Statham 2 itd Że też jeszcze nikt nie wpadł na pomysł, żeby w jednym filmie obsadzić Jasona Stathama i Chucka Norrisa 🙄 To by była jatka, dwóch niezwyciężonych. A może sprawdziłby się model brazylijskiej czy tam tureckiej telenoweli - tasiemca? Chociaż nie, jeszcze jest Maczeta (Danny Trejo). Ten by ich obu wykończył 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Byli razem w Niezniszczalnych . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Ale kto? Wszyscy trzej czy Statham z Norrisem? I w której części bo wszystkich nie widziałem, właściwie tylko połowę 3-ki obejrzałem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 8 lutego Udostępnij Napisano 8 lutego Norris (epizod) i Statham nie pamiętam w której ale chyba w 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts