Łukasz P. Napisano 13 lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 (edytowany) Witam, ponowię wątek w tym dziale aby uzyskać waszą propozycje KD który zestaw się u mnie sprawdzi w zakładanym budżecie 5tys +/-Zamieszczam wygląd pokoju i przypominam że 50%film (serwisy netflix ,HB0..), 30% XSX, pozostałe muzyka online. Podłączone urządzenia to wspomniany XSX, Apple TV, TV Sony W815 lub LG CX. Do tej pory korzystałem przez wiele lat z HK AVR 158 / HKTs bq11, wolę mniejsze głośniki aby móc front i cent postawić na stoliku. Zasadnicze pytanie czy to dobra opcja ? Okno jest rozsuwane w stronę rogówki która zapewne będzie dosunięta do ścian. Między innymi taki układ był powodem pytań w dziale stereo aby z tyłu nic nie wstawiać, jak również wersji 3.1 z uwagi na przyzwyczajenie do głośnika centralnego. Jeżeli ktoś ma pomysł na jego wykorzystanie to oczywiście jest nadal aktualny. Rozważam wciąż wszystkie opcje a że człowiek niecierpliwy z (marudzącą żoną aby tył był pusty) to zamieszczam temat również tutaj. Interesują mnie urządzenia nowe. Edytowano 13 lutego 2021 przez Łukasz P. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 13 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 (edytowany) Proszę o info dotyczące zestawu 5.1 Jamo S 803 HCS + S 810 SUB lub TH tsw 90 z jakim amp. prawidłowo zagrają ? Edytowano 14 lutego 2021 przez Łukasz P. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 lutego 2021 Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 Cześć, W przypadku Jamo warto pójść w kierunku większego ocieplenia czyli Denon 1600h lub 2700h. Niemniej jednak w zakładanym budżecie lepiej zwrócić uwagę na małych rozmiarów kolumny podłogowe takie jak Polk Audio T531 + subwoofer. Bardzo dobrze Polk Audio zgrywają się z Yamahą RX V4a. Jeśli w grę wchodziłyby jedynie monitory to polecam zwrócić uwagę na 4x Heco Aurora 300 + Center 30 + Yamaha RX V4a. W przyszłości wystarczyłoby dokupić jedynie subwoofer taki jak np. Klipsch R12sw lub do kompletu Heco Aurora Sub 30a. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 14 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 14 lutego 2021 Dziękuje za info, wysłałem zapytanie z własną propozycją jeszcze przed pana odpowiedzią na adres @ firmy oraz teraz na PW. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 W tej cenie taki standard Denon X 1600 albo Yamaha 4A + Polk T 531 / Quadral Quintas 6500 LE + Magnat 302A Zapraszam po wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz P. Napisano 15 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 Dziękuje , wysłałem wiadomość na PW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts