Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, ponowię wątek w tym dziale aby uzyskać waszą propozycje KD który zestaw się u mnie sprawdzi w zakładanym budżecie 5tys +/-Zamieszczam wygląd pokoju i przypominam że 50%film (serwisy netflix ,HB0..), 30% XSX, pozostałe muzyka online. Podłączone urządzenia to wspomniany XSX, Apple TV, TV Sony W815 lub LG CX.  Do tej pory korzystałem przez wiele lat z HK AVR 158 / HKTs bq11, wolę mniejsze głośniki aby móc front i cent postawić na stoliku. Zasadnicze pytanie czy to dobra opcja ? Okno jest rozsuwane w stronę rogówki która zapewne będzie dosunięta do ścian. Między innymi taki układ był powodem pytań w dziale stereo aby z tyłu nic nie wstawiać, jak również wersji 3.1 z uwagi na przyzwyczajenie do głośnika centralnego. Jeżeli ktoś ma pomysł na jego wykorzystanie to oczywiście jest nadal aktualny. Rozważam wciąż wszystkie opcje a że człowiek niecierpliwy z (marudzącą żoną aby tył był pusty) to zamieszczam temat również tutaj. Interesują mnie urządzenia nowe.

ADEA325B-353C-4E06-9E7C-5D26293E379C.thumb.jpeg.b29c15e602da4d3ae790ffab369a8a8b.jpeg

Edytowano przez Łukasz P.
Napisano

Cześć,
W przypadku Jamo warto pójść w kierunku większego ocieplenia czyli Denon 1600h lub 2700h. Niemniej jednak w zakładanym budżecie lepiej zwrócić uwagę na małych rozmiarów kolumny podłogowe takie jak Polk Audio T531 + subwoofer. Bardzo dobrze Polk Audio zgrywają się z Yamahą RX V4a. 

Jeśli w grę wchodziłyby jedynie monitory to polecam zwrócić uwagę na 4x Heco Aurora 300 + Center 30 + Yamaha RX V4a. W przyszłości wystarczyłoby dokupić jedynie subwoofer taki jak np. Klipsch R12sw lub do kompletu Heco Aurora Sub 30a. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny.