Karol Woźniak Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Cześć Wszystkim, piszę tutaj, ponieważ zmagam się z dylematem, czy faktycznie moje urządzenie działa poprawnie, bo serwis JBL twierdzi coś zupełnie innego. Otóż - zakupiłem jbl bar 3.1 jakiś czas temu i w zasadzie od samego początku pojawiają się popierdywania w subwooferze. W momencie, np. odtwarzania treści z yt, kiedy w materiale ktoś coś mówi, następuje chwila ciszy, po czym rozmowa jest kontynuowana i następuje krótki lag w dźwięku na listwie środkowej i w tym samym czasie subwoofer jak by się znowu załączał, wydając przy tym takie ciche "puf". Próbowałem łączenia listwy środkowej przez ACR jak i kabel optyczny, sam woofer jest bezprzewodowy, niestety bez rezultatów. W odpowiedzi na mój zarzut, serwis JBL stwierdza: "problem wynika ze zmieniania się kodeka dźwięku cyfrowego na urządzeniu źródłowym" (wtf?). Drugą natomiast kwestią, do której się nie odniósł jest buczenie głośnika przy niektórych materiałach (załączam link do filmu), czy to też jest normlane i słoń nadepnął mi na ucho? https://drive.google.com/file/d/1BK0xEaLCphirzYkZu6GJSwvbW-i0vjg8/view?usp=sharing Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego dnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 23 lutego 2021 Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 (edytowany) Nie. To nie jest normalne. A weź może jeszcze dla testu postaw subwoofer na jakichś podkładkach. Na czymś innym niż panele. Masz tak od początku? Może na początku przegiąłeś z niskimi tonami i po prostu spierniczyłeś suba? P.S. Soundbary to szajs 😆 Edytowano 23 lutego 2021 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Woźniak Napisano 23 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2021 Dzięki za odpowiedź! Jest tak od jakiegoś czasu, ale pojawia się sporadycznie przy różnych materiałach. Głośnik nie był nigdy katowany na więcej jak 60% mocy, jak również same ustawienia "bassów" w niskotonowym, mam raczej w niższych wartościach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Z JBL Bar różnymi modelami co rusz jest jakiś problem. Tu na forum temat jest przy najmniej jeden w tygodniu jak nie dwa. Oddaj go Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sarna Napisano 21 lutego 2022 Udostępnij Napisano 21 lutego 2022 Dnia 23.02.2021 o 08:37, Karol Woźniak napisał: Podłączam się, mam ten sam problem... Jak sobie czasem "puknie" to aż pies podskakuje... Mam NC+ na niektórych kanałach mniej na innych częściej może faktycznie coś jest w tym co odpisuję JBL... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts