andrzej-g039 Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 (edytowany) Cześć, szukam taniego wzmacniacza do kolumn podstawkowych Polk Audio Signature S20E. Zestaw głównie do słuchania muzyki (źródło: laptopa albo Raspberry Pi), czasem oglądanie filmów/seriali (audio z telewizora). Znalazłem dwie ciekawe propozycje SMSL AD18 i SMSL SA300. AB18 ma wyjście optyczne i to chyba jego jedyna przewaga. SA300 wydaje się lepszą konstrukcją, ale boli brak wyjścia optycznego - stąd pytanie, czy nie będzie problemów z podłączeniem SA300 pod telewizor przez RCA? Chyba że w tym budżecie (około 700 zł) są jakieś sensowne alternatywy? PS: SMSL Q5 Pro raczej nie da rady z tymi kolumnami, prawda? PPS: Znalazłem jeszcze takie cudo - Loxjie A30. Wygląda na klona SA300 (to nie klon, inna konstrukcja), jednak ma złącze optyczne. Edytowano 1 marca 2021 przez andrzej-g039 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Kolega z peppera? dziś doszły moje Polki i jak znajdę chwilę to sprawdzę czy Q5 sobie poradzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej-g039 Napisano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Czasem zaglądam, ale kolumn nie zauważyłem (teraz sprawdziłem - faktycznie, wisi okazja) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 (edytowany) Loxjie A30 i Dynavoice Challenger CA802BT to ten sam wzmacniacz i chyba raczej nie są to klony SMSL A300, chociaż ręki nie dam sobie uciąć 😉 Edytowano 1 marca 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej-g039 Napisano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Faktycznie, CA802BT wygląda na to samo. Jednak kosztuje około dwa razy tyle (300 euro). A30 wygląda najciekawiej, ale jest chyba zupełnie niedostępny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 marca 2021 Udostępnij Napisano 1 marca 2021 Zawsze jest jeszcze Topping MX3! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej-g039 Napisano 1 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2021 (edytowany) 54 minuty temu, Q21 napisał: Zawsze jest jeszcze Topping MX3! Jakieś porównanie do SMSL AD18/SA300? Edytowano 1 marca 2021 przez andrzej-g039 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 marca 2021 Udostępnij Napisano 2 marca 2021 uzywany Onkyo 8870 i pozamiatane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 marca 2021 Udostępnij Napisano 2 marca 2021 Niestety ale SMSL nie mamy jeszcze w ofercie i słuchałem ich zdecydowanie za krótko aby mówić tutaj o jakiś rzeczowych porównaniach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej-g039 Napisano 2 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2021 (edytowany) Czyli sensownej alternatywy w budżecie brak. Chyba zamówię SMSL SA300, bo Loxjie A30 jest zupełnie niedostępny. @cky gex Udało się przeprowadzić testy? 2 godziny temu, S4Home napisał: uzywany Onkyo 8870 i pozamiatane. 30 letni Onkyo w dwa razy wyższej cenie, bez wejść cyfrowych nie bardzo ma się do treści tematu. Nie twierdzę, że to zły sprzęt, ale chybiona rekomendacja. Edytowano 2 marca 2021 przez andrzej-g039 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 2 marca 2021 Udostępnij Napisano 2 marca 2021 Tak udało się ale tak na szybko i niezbyt głośno bo już późno było i nie byłem zadowolony z pierwszych odsłuchów bo drażniły mnie wysokie tony ale po późniejszej zabawie z EQ w Q5 myślę, że jest znacznie znacznie lepiej Dziś po pracy postaram się posłuchać trochę głośniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 2 marca 2021 Udostępnij Napisano 2 marca 2021 Niestety pod pod postem bo edytować już nie mogę, Q5 + Polk S20E - po utemperowaniu trebli i lekkim podbiciu środka jest świetnie! nie uważam, żeby był za słaby ale dyskoteki nim nie zrobisz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 I jeszcze jeden post muszę napisać bo temat mało popularny @andrzej-g039 i jak tam? udało się coś dopasować? Jako, że zostałem audiofilem to chciałbym zacząć wymyślać i co chwilę zmieniać sprzęt, a tak na serio to chciałbym sprawdzić jak zagrają te Polki S20E z pełnowymiarowym wzmacniaczem, parował je ktoś z Xindak A06? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Kolego @cky gex, ale te polki to mało audiofilskie kolumny 😉. A tak poważnie to może warto byłoby do nich dobrać jakiś ciepły wzmacniacz, który odrobinę utemperuje ich górę i doda troszkę środka. Ja słuchałem ich z marantzem 7000n ale myślę, że można taniej i lepiej do tych paczek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 O właśnie to, też wyżej pisałem, że utemperowanie góry to konieczność i ze środkiem takie same odczucia Właśnie ten Xindak wydaje mi się właściwym kierunkiem testów i do 2000zł ciężko o godnego nowego konkurenta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Niestety tego wzmacniacza nie znam, ale myślę że być może dziś a najdalej jutro @Q21, który ma w sprzedaży ten wzmacniacz, na pewno coś powie na jego temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 (edytowany) też nie słyszałem i za bardzo nie mam teraz czasu i możliwości pojeździć i posłuchać ale z opisu wychodzi, że może być odpowiedni tylko szkoda, że nie ma korekcji w razie czego i widzę, że są 3 wersje, pierwsza 5x chinch, druga 5x chinch + usb A i najnowsza 2x chinch + Coxial + toslink + USB B czy one różnią się między sobą tylko wejściami? Edytowano 15 marca 2021 przez cky gex Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 marca 2021 Udostępnij Napisano 15 marca 2021 Fakt, Xindak A06 w swojej kategorii cenowej to jeden z najlepszych wzmacniaczy, który łączy cechy muzykalności i dynamiki. Żadna Yamaha czy Denon nie mają startu. Warto posłuchać tej konstrukcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Xindak 06 jest właśnie takim wzmacniaczem. Ktory doda ciepła, okiełzna te kolumny. Bardzo dobry, chodź mało popularny u nas wzmacniacz. Zapraszam na odsłuch Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 11 godzin temu, Q21 napisał: Fakt, Xindak A06 w swojej kategorii cenowej to jeden z najlepszych wzmacniaczy, który łączy cechy muzykalności i dynamiki. Żadna Yamaha czy Denon nie mają startu. Warto posłuchać tej konstrukcji. 2 godziny temu, S4Home napisał: Xindak 06 jest właśnie takim wzmacniaczem. Ktory doda ciepła, okiełzna te kolumny. Bardzo dobry, chodź mało popularny u nas wzmacniacz. Zapraszam na odsłuch Czy opcja wypożyczenia wchodzi w grę? jeśli tak to na jakich zasadach? a jeśli nie to trudno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 1 godzinę temu, cky gex napisał: Czy opcja wypożyczenia wchodzi w grę? jeśli tak to na jakich zasadach? a jeśli nie to trudno Oczywiście, że wchodzi. Pożyczałem sprzęt zarówno z jednego jak i drugiego salonu. Pytanie tylko, który "zrobi" Ci lepszą cenę 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 I na jakich zasadach mniej więcej to było? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Wpłacasz równowartość sprzętu, dostajesz to co zamówiłeś, jeśli Ci się spodoba dostajesz nówkę sztukę (o ile to co dostałeś nie było nowe) bądź zwracasz na swój koszt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cky gex Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 Czyli rozumiem, że to na zasadzie ewentualnego odstąpienia od umowy. Na allegro zostało kilka w dobrej cenie, niestety ostatnią czarną sztukę ze sklepu oficjalnego dystrybutora ktoś zgarnął dziś w nocy a wolałbym kupić ze sprawdzonego źródła. Dzięki za info! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 6 minut temu, cky gex napisał: Czyli rozumiem, że to na zasadzie ewentualnego odstąpienia od umowy. Zasadniczo tak ale chyba bardziej na zasadzie umowy dżentelmeńskiej. Ja zaznaczałem w mailu, że chcę sprzęt wypożyczyć i prosiłbym o egzemplarz przeznaczony do tego celu. Możesz też szukać na portalach aukcyjnych, tam cena na pewno będzie lepsza 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts