F1sch3r Napisano 2 marca 2021 Napisano 2 marca 2021 Witam forumowiczów. Postanowiłem kupić sprzęt, który pozwoli mi słuchać muzyki w dobrej jakości. Dotychczas korzystałem z tanich głośników komputerowych i przyszła pora na coś poważniejszego Od kilku dni studiuję Internet w poszukiwaniu informacji, co warto i dlaczego warto kupić. Jestem całkowicie zielony w temacie sprzętu HiFi i nie ukrywam, że ciężko mi się w tym odnaleźć. Przejdźmy zatem do sedna. Założyłem budżet w wysokości maksymalnie 3500 zł i nakierowałem się na zestaw składający z amplitunera oraz kolumn podstawkowych. Amplituner chciałbym podłączyć do komputera stacjonarnego. Aktualnie korzystam ze zintegrowanej karty Realtek ALC892, ale docelowo chciałbym kupić Creative Sound Blaster X AE-5 Plus (chociaż nie wiem, czy jest to konieczne...). Wybrałem wstępnie zestaw Yamaha MusicCast R-N402D + Heco Aurora 300. Czy to dobry wybór? Zależy mi na możliwościach amplitunera (Spotify, Tidal i tak dalej), więc skłaniam się ku takiemu rozwiązaniu. Czy w kwocie 3500 zł można kupić coś lepszego, bardziej opłacalnego? Zestaw będzie znajdował się w pokoju o powierzchni 16m2. Jestem totalnym laikiem, więc proszę o pomoc i wyrozumiałość. Jeżeli da się taniej niż 3500 zł i w podobnej jakości, to chętnie poczytam propozycje. Za pomoc bardzo dziękuję. Pozdro! Odpisz, cytując
zabro Napisano 2 marca 2021 Napisano 2 marca 2021 Na q21 masz heco 300 z Yamaha 602 za 3550 w zestawie. Z tego co piszą dźwiękowo 602 jest dużo lepsza od 402 Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 marca 2021 Napisano 3 marca 2021 Dokładnie. Nie warto schodzić z modelu 602. Aurora 300, albo do nich Magnat Signature 503 Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 marca 2021 Napisano 3 marca 2021 Cześć, Nie bierz RN402, bo to średni amplituner. Zdecydowanie lepiej dorzucić nieco do wyższego modelu RN602. Jeśli chciałbyś podnieść nieco dynamikę ale nie iść w kierunku większego rozjaśnienia jak Magnat Signature 503 to polecam z Yamahą połączyć Q Acoustic 3020i. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując
Recommended Posts