Expat Napisano 5 marca 2021 Napisano 5 marca 2021 (edytowany) Pytanie do użytkowników wymienionego w tytule wzmacniacza: jakie są wasze doświadczenia z dźwiękiem płynącym przez jego gniazdo słuchawkowe? . Amp/DAC, którego używam na codzień ( Asgard 3 ) pojechał na testy i siłą rzeczy podpiąłem swoje HD660s pod Cyrusa. Rozczarowanie jest duże. Jakby ktoś napchał waty w przestrzeń między przetwornikami a uszami. Znika góra, dół jest zamulony. Byłbym nawet skłonny uznać, że ten Asgard jest taki wybitny, gdyby nie to, że dużo lepiej od Cyrusa, sprawuje się w roli źródła nawet stary iPad. Z tego co udało się znaleźć w sieci na temat Cyrusa z słuchawkami to raczej same pozytywy. Może trafił mi się jakiś trefny egzemplarz?. Może te Sennheisery nie lubią się z tym wzmakiem? . Będę wdzięczny za podzielenie się waszymi doświadczeniami. Edytowano 5 marca 2021 przez Expat Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 5 marca 2021 Napisano 5 marca 2021 6 godzin temu, Expat napisał: Może trafił mi się jakiś trefny egzemplarz?. Może te Sennheisery nie lubią się z tym wzmakiem? . Będę wdzięczny za podzielenie się waszymi doświadczeniami. Bardzo trudno jest odpowiedzieć. Nie znam Asgard 3 , nie znam Twoich preferencji słuchowych. Mogę tylko powiedzieć , że po wpięciu 650 do Cyrusa One / bez HD/ dźwięk jak dla mnie był super. Potrafił oddać idealnie całe paso , głębie , dynamikę utworu. To o co pytasz jest bardzo subiektywne , zależy z czego się przesiadasz i do jakiego przekazu jesteś przyzwyczajony. Odpisz, cytując
Expat Napisano 5 marca 2021 Autor Napisano 5 marca 2021 Tomek, Janusz - dziękuję za odpowiedzi. Czuję się uspokojony . Po prostu nie spodziewałem się, że różnica będzie aż tak duża, tym bardziej, że Cyrus z Kefami Q750 radzi sobie bardzo dobrze. Tego Bifrosta sam bym chętnie wypróbował :). Mam z resztą jakiś sentyment do Schiitów, no ale ucięło mi się źródełko z US ;/ Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 marca 2021 Napisano 5 marca 2021 Sennheisery HD660s to wymagające słuchawki, które potrzebują mocnego wzmacniacza.Asgard to zdecydowanie mocniejszy wzmacniacz niż ten w Cyrusie, jest to zupełnie inna liga. Niemniej jednak warto powiedzieć, że wzmacniacz słuchawkowy w Cyrus One jest na prawdę godny polecenia i na tle Yamahy, Denona czy Marantza wypada bardzo dobrze. Nie jest to jednak szczyt możliwości i zawsze należy traktować jako miły dodatek. Odpisz, cytując
Expat Napisano 5 marca 2021 Autor Napisano 5 marca 2021 Dzięki @Q21. Chyba problem się wyjaśnił . A swoją drogą - jaka jest szansa żebyście stali się re-sellerem Schiita w PL ?. Europa jest przez nich kompletnie olana. Na ich stronie EU hula wiatr, koszty przesyłki zniechęcają a na HELa ( którego swoją drogą odpiąłem właśnie od PC, na zastępstwo za Asgarda ) czekałem ostatnio 2 miesiące... Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 6 marca 2021 Napisano 6 marca 2021 Dnia 5.03.2021 o 10:09, Expat napisał: Rozczarowanie jest duże. Jakby ktoś napchał waty w przestrzeń między przetwornikami a uszami. Po przeczytaniu twojego posta, sprawdziłem z ciekawości swojego One na kiepskich Akg K514 których czasem używam do nocnego grania na PC. Faktycznie dziurka w One jest słabiutka. A sam wzmacniacz super się u mnie sprawdził 🤗 Odpisz, cytując
Recommended Posts