winnetou Napisano 16 marca 2021 Udostępnij Napisano 16 marca 2021 (edytowany) Czołem! Po dobrych kilku latach użytkowania miniwieży Denon RCD-M39 i pojawieniu się małej usterki w tym sprzęcie, zdecydowałem się na zmianę sprzętu. Obecny sprzęt jest podłączony do kolumn Tonsil Premium Front, a pokój, w którym sprzęt stoi ma 22m2. Od 2 miesięcy szukam sprzętu nowego i używanego i tak na prawdę ciężko mi się zdecydować na cokolwiek Rozpatruje dwa przypadki: - wzmacniacz + odtwarzacz sieciowy - amplituner z funkcjami sieciowymi lub amplituner z bluetooth + np. Yamaha WXAD-10 Jeżeli chodzi o wymagania, to sprzęt musi mieć jedno wejście optyczne, ponieważ będzie podłączony do telewizora. W ostatnim czasie testowałem Onkyo TX-8150 i Yamahę A-S301 i w obu przypadkach brzmienie ich podobało mi się ale gdybym miał wybierać to brał bym 8150. Slucham różnej muzyki - rock, elektronika, rap i klasykę. Budżet jaki mogę przeznaczyć na sprzęt to max 1600-1700 zł. W przypadku sprzętu używanego byłoby idealnie gdyby dało się go jeszcze dostać na gwarancji. Czy możecie doradzić jakieś modele warte uwagi z w/w funkcjonalnością? Edytowano 16 marca 2021 przez winnetou Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 W tej cenie dostaniesz Yamahe ale model AS 501 która jest znacznie lepsza. Do Tonsila mozna by też zastosować Denona PMA 800. Albo poczekać do czerwca na udany model Pioneer A 40. chodź tu połączenie będzie nieco jasne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 Jeśli z tej dwójki wybrałbyś Onkyo to marne szanse aby Yamaha AS501 przypadła Ci do gustu. Prędzej AS701 ale tutaj już byłby problem z ceną. W zakładanym budżecie masz Denona PMA600ne, który zapewni Ci brzmienie muzykalne z łagodną górą oraz mocniejszym dołem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winnetou Napisano 17 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2021 Dzięki wielkie za propozycje! Niestety Denon PMA-800 wykracza po za mój budżet ale z tego co widzę to tańszy jest PMA-600NE z wbudowanym Bluetoothem, a cenowo wychodzi podobnie jak AS-501. Wczoraj zacząłem się zastanawiać nad połączeniem Onkyo A-9010/A-9030 z Yamahą CD-NT670. Co myślisz o takim rozwiązaniu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 marca 2021 Udostępnij Napisano 17 marca 2021 Połączenie wzmacniacza Onkyo z odtwarzaczem CD Yamahy będzie dobrym pomysłem. Jeśli jesteś w stanie zaakceptować różnice wizualne to będzie dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 marca 2021 Udostępnij Napisano 18 marca 2021 Moim zdaniem Onkyo będzie nieco a jasne do Tonsila. 9010 to niższy model od Yamahy AS 501. Sprawdź sobie tego Denona PMA 600. Nie specjalnie go kupie ale po prostu do Twoich kolumn może spasować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winnetou Napisano 18 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2021 13 minut temu, S4Home napisał: Moim zdaniem Onkyo będzie nieco a jasne do Tonsila. 9010 to niższy model od Yamahy AS 501. Sprawdź sobie tego Denona PMA 600. Nie specjalnie go kupie ale po prostu do Twoich kolumn może spasować. Póki co to jest mój nr. 1. W przyszłości dokupiłbym jakiś tuner DAB lub odtwarzacz sieciowy i miałbym zestaw kompletny. Czy orientujesz się, czy jest opcja dorwania go w kolorze czarnym poniżej 1899 zł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winnetou Napisano 19 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Miałem wczoraj okazję posłuchać Yamahę R-N402 i muszę przyznać, że brzmienie jej było moim zdaniem fajne. Po przemyśleniach wytypowałem poniższe sprzęty: - Yamaha R-N402 - Yamaha R-N602 - Yamaha A-S501 + Yamaha T-D500 - Denon PMA-600NE R-N602 jest najdroższy z tego towarzystwa ale jeżeli na prawdę warto to jestem skłonny dołożyć do niego. Co byście wybrali z tych sprzętów? Czy w przypadku A-S501 warto pchać się w używkę, czy może wziąć nowy? (Różnica w cenie to ok. 500 zł) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Jeśli szukasz sprzętu na lata, to zobacz Yamahę RN803D wprawdzie kosztuje 3600 ale można ją wziąść w kredycie 30x0% jest teraz w sklepach promocja, płacą za Ciebie dwie raty, czyli wychodzi za sprzęt 3350zł. Ja tak właśnie zrobiłem i cieszę się od wtorku super sprzętem. Miałem podobny dylemat co Ty, też najpierw szukałem czegoś do 1500 potem podniosłem do 2000 ale nie mogłem się na nic zdecydować, bo albo sprzęt był już stary, albo nie miał DACa, albo nie miał optyka itd. w końcu zacząłem przyglądać się RN 803 bo ma wszystko czego potrzeba, w dodatku jest mocny i zdecydowałem się na kredyt. Jestem mega zadowolony, Yamaha gra u mnie w salonie 32 m z głośnikami Heco Aurora 1000 myślę, że ten zestaw na długo u mnie zostanie.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winnetou Napisano 19 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2021 39 minut temu, marino166 napisał: Jeśli szukasz sprzętu na lata, to zobacz Yamahę RN803D wprawdzie kosztuje 3600 ale można ją wziąść w kredycie 30x0% jest teraz w sklepach promocja, płacą za Ciebie dwie raty, czyli wychodzi za sprzęt 3350zł. Ja tak właśnie zrobiłem i cieszę się od wtorku super sprzętem. Miałem podobny dylemat co Ty, też najpierw szukałem czegoś do 1500 potem podniosłem do 2000 ale nie mogłem się na nic zdecydować, bo albo sprzęt był już stary, albo nie miał DACa, albo nie miał optyka itd. w końcu zacząłem przyglądać się RN 803 bo ma wszystko czego potrzeba, w dodatku jest mocny i zdecydowałem się na kredyt. Jestem mega zadowolony, Yamaha gra u mnie w salonie 32 m z głośnikami Heco Aurora 1000 myślę, że ten zestaw na długo u mnie zostanie. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Kurcze, nie chciałbym aż tyle inwestować w sprzęt. Obecnie mój budżet to 2.4k i jest już nieprzekraczalny i o ile na początku byłem już niemal zdecydowany na amplituner od Yamahy to obecnie sam już nie wiem co wybrać... Panowie @S4Home i @Q21, możecie coś zaproponować coś z zestawu wzmacniacz + odtwarzacz sieciowy, bądź amplituner sieciowy do wspomnianej kwoty? Zakup planuje najdalej w przyszłym tygodniu, dlatego byłoby miło gdyby to był sprzęt dostępny od ręki... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 19 marca 2021 Udostępnij Napisano 19 marca 2021 Zajrzyj do MM - w Outlecie PMA-600NE jest za 1329 zł. Kupiłem u nich podobnie PMA-800NE i wyglądał jak nowy (gra oczywiście też idealnie). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winnetou Napisano 19 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2021 1 godzinę temu, klimkr napisał: Zajrzyj do MM - w Outlecie PMA-600NE jest za 1329 zł. Kupiłem u nich podobnie PMA-800NE i wyglądał jak nowy (gra oczywiście też idealnie). Niestety nie da się go dodać do koszyka ;( Może coś wpadnie przez weekend, a jeżeli nie to wybiorę A-S501 lub tego PMA-600NE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winnetou Napisano 25 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2021 (edytowany) Dnia 19.03.2021 o 15:32, klimkr napisał: Zajrzyj do MM - w Outlecie PMA-600NE jest za 1329 zł. Kupiłem u nich podobnie PMA-800NE i wyglądał jak nowy (gra oczywiście też idealnie). Niestety nie da się go dodać do koszyka ;( Może coś wpadnie przez weekend, a jeżeli nie to wybiorę A-S501 lub tego PMA-600NE Edit: Ostatecznie wybór padł na Pioneera A-40. Póki co on zostaje ale w przyszłym tygodniu będę testował z moimi kolumnami Magnata MR-780 i jeżeli będzie grał lepiej to Pioneer będzie musiał opuścić moje mieszkanie. Edytowano 25 marca 2021 przez winnetou Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts