Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
1 godzinę temu, 1Ender napisał:

Spróbuj na sufit dać kasetony, o nie regularnych kształtach, ładnie i estetycznie. U mnie to działa. BTW na podłodze mam duży dywan.. 

Pozdrawiam 

Dokładnie tak zrobiłem😀 i o dziwo tego echa jest dużo mniej. Wcześniej dzwoniło jakbym szklankę tłukł hehe... Wiec pewno bez dywanu sie nie obejdzie, bo choć mam przygotowane panele z wełny na sufit to nie chce jakoś ich wieszac na razie bo nie ufam tym kółkom do płyt karton gips, a taki panel z wełna jednak troche waży a mieszkam w obszarze tąpnięć górniczych więc pewne ryzyko jest... ale wielkie dzięki z odpowiedź, przynajmniej wiem że nie tylko ja tak kombinuje😀 efekty może nie są spektakularne ale dla mnie zauważalne. 

• 4 weeks later...
Napisano

Czy ktoś próbował w yaqinie  lamp ecc83 marshall z ostatniej produkcji? W internetach praktycznie nie ma info o ich zastosowaniu we wzmacniaczach audio jednak ja jakos zaryzykowałem i uważam że warto było zaryzykować. Bas bardziej punktowy i mocny, gitary bardziej naturalne, instrumenty klawiszowe tez ciekawiej brzmią. Co ciekawe także cicho słuchana muzyka zyskała na dynamice. Teraz czekam jeszcze na kt88EH i zobacze czy coś się jeszcze zmieni. Na razie obecny zestaw 6550 tung sola, 6sn7Eh i ecc83 marshall brzmią dla mnie najlepiej w Yaquinie. Ktoś próbował też marshall z obecnej produkcji (TAD)

• 1 month later...
Napisano

Koledzy jeżeli możecie mnie naprowadzić będę wdzięczny.
Mianowicie na olx są wystawione dwa modele Yaqin 90b
1. https://m.olx.pl/d/oferta/wzmacniacz-lampowy-yaqin-ms-90b-CID99-IDMv11u.html
2. https://m.olx.pl/d/oferta/lampowy-yaqin-ms-90b-tuning-audyn-dale-rubycon-psvane-hi-end-CID99-IDMD1HQ.html
oraz model 100c
3. https://m.olx.pl/d/oferta/yaqin-mc-100c-wzmacniacz-lampowy-sinus-audio-CID99-IDMEIcJ.html
Wszystkie trzy wzmacniacze przeszły przez sinusaudio. Czy jest tu jakiś model wart rozważenia?

Napisano
10 godzin temu, Fredd998 napisał:

Wszystkie trzy wzmacniacze przeszły przez sinusaudio. Czy jest tu jakiś model wart rozważenia?

Te wzmacniacze to puszpule. Będą grały bardzo podobnie. Charakter ich grania jest zbliżony do typowego tranzystora w klasie AB. Teraz należałoby zapytać jakiego grania Kolega oczekuje? Na jakich kolumnach słucha muzyki? Jeżeli bardziej "lampowego", a kolumny maja efektywność ok. 90dB to warto przeszukać ofert wzmacniaczy lampowych w konfiguracji SE. Najlepiej na triodach bezpośrednio żarzonych (SET) lub w konfiguracji PSE. 

Nie chciałbym zachęcać ale chyba wczoraj kolega @elektron6w dziale sprzedam zamieścił ciekawą ofertę ;) 

Napisano

Tak jest do oddania Arioso 2A3 z bardzo dobrym wyposażaniem. Lampy 6f8G i top kondensatory. Ogólnie konstrukcje na 2A3 to kwintesencja brzmienia lampowego . Jak dla mnie jedna z lepszych lamp. Minus - to moc 4W na kanał zatem fakt te kolumny o skuteczności 90-92db lub więcej mile widziane. U mnie teraz króluje system KH OX (kolumna aktywna) i wszystko wskazuje na to , iż pozostanę na długie lata z KH. Pozbywam/pozbyłem  się "oddzielnych" wzmacniaczy lampowych - nie ma sensu aby sprzęt stał i się kurzył. Aktualnie jedyny plus że kolekcja cieszy oko - to też w zasadzie jest potrzebne;)

Napisano
8 godzin temu, elektron6 napisał:

Jak dla mnie jedna z lepszych lamp.

Gdybym nie miał wzmaka SET to bralbym w ciemno. Długo czekałem na jakąś ofertę ale nie było. Ciekawe ile "powisi" Twoja oferta? Pozdrawiam. 

Edit....No to nie powisiał 😂 Nawet nie zdążyłem dobrze obejrzeć oferty 😉

• 1 year later...
Napisano
Dnia 17.04.2021 o 10:52, RAFI 666 napisał:

Yaqi ma 90 po zmianie lamp miażdży wszytko co jest tu wymienione wyżej z lamp nie ma tu żadnej innej alternatywy,a tranzystory do 15 tys nie mają szans są suche i bez jakiejkolwiek barwy słuchałem Hegla h200 h300 atole i naimy wszystko wymiekało a panowie doradcy że sklepów dalej próbowali mi wciskać kit....

Wiem ze miażdzy bo miałem Hegla h200. Ale Yaqiny bardzo awaryjne. Z MS-30l miałem problemy a obecny MS-90b od ponad 3 miesięcy lata po serwisie i nadal problemy. Czekam tylko na decyzję wymiany na nowy w ramach gwarancji i sprzedaje jako nowy. Nigdy więcej Yaqina. Kontrola jakości w chinach to jakas żenada.

• 1 year later...
Napisano
Dnia 26.02.2023 o 10:57, bumbum napisał:

Wiem ze miażdzy bo miałem Hegla h200. Ale Yaqiny bardzo awaryjne. Z MS-30l miałem problemy a obecny MS-90b od ponad 3 miesięcy lata po serwisie i nadal problemy. Czekam tylko na decyzję wymiany na nowy w ramach gwarancji i sprzedaje jako nowy. Nigdy więcej Yaqina. Kontrola jakości w chinach to jakas żenada.

Kolega musiał trafić na wadliwy model, ja używam Yaqina 90b od dłuższego czasu i zero problemów.