robert3501 Napisano 22 marca 2021 Udostępnij Napisano 22 marca 2021 (edytowany) Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy w wyborze nagłośnienia do TV w pokoju 5x5. Zestaw musi być mocno kompaktowy dlatego celuję w 2.0 lub 2.1. Budżet około 3000zł. Byłem w kilku sklepach i polecono mi coś takiego: 1.Klipsch The Fives 2.Audio Pro A26 3.Edifier S360DB ( czy można je połącz inaczej niż przez Bluetooth?) Oraz polecono mi soundbar Soundbar SONY HT-ZF9 Co sądzicie o tym sprzęcie? Edytowano 22 marca 2021 przez robert3501 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 marca 2021 Udostępnij Napisano 22 marca 2021 Cześć, Jeśli cenisz sobie dynamiczne brzmienie z mocniejszą podstawą basową to Klipsch the Fives wydają się być bardzo dobrą opcją. Posiadają wbudowany przetwornik cyfrowo analogowy oraz wygodne wejście HDMI ARC. Ze wszystkich propozycji klipsch będą nr1. Alternatywą może być mały zestaw stereo taki jak Topping MX3 w połączeniu z Polk Audio S20e lub muzykalniejszym Q Acoustic 3030i. Soundbar niestety nie będzie dobrym rozwiązaniem i służy wyłącznie do wzmocnienia dźwięku z TV. Muzyki na tym nie posłuchasz... Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 26 marca 2021 Udostępnij Napisano 26 marca 2021 Co do soundbara potwierdzam. Obecnie sprzedałem Samsung HW-Q70R i sam tv daje dźwięk podobny różnica to tylko brak niskich i dudnienia basu. O ile seriale można oglądać to muzyki słucha się ciężko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 26 marca 2021 Udostępnij Napisano 26 marca 2021 Soundbary sobie daruj audio pro a26 to spoko opcja natomiast przy 25 metrach zaiwestowałbym dodatkowo w subwoofer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramonaarcher1 Napisano 2 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2021 Jeśli Twój telewizor lub soundbar nie ma HDMI ARC (będziesz go potrzebować na obu, aby z niego korzystać), następną najlepszą opcją jest jedna z pozostałych opcji połączeń cyfrowych, najczęściej cyfrowe optyczne lub cyfrowe koncentryczne. hire essay writer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts