Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
1 godzinę temu, Tomasz H. napisał:

A ten KEF nie jest zbliżony do i8 ?

Co jeszcze ciemnego do porównania możesz podpowiedzieć z grupy do 4000 za parę ?

Ten KEF to firma, która istnieje od dziesięcioleci. Audiosymptom to nowa firma i raczej nie gra jak KEF. Jeśli szukasz "ciemnych" kolumny to owszem KEFy q350 takie będą, Dynaudio emit m20, Dali oberony 3 i być może Heco aurory 300, chociaż tych akurat nie znam. 

Napisano
3 godziny temu, seba3002 napisał:

Ten KEF to firma, która istnieje od dziesięcioleci. Audiosymptom to nowa firma i raczej nie gra jak KEF. Jeśli szukasz "ciemnych" kolumny to owszem KEFy q350 takie będą, Dynaudio emit m20, Dali oberony 3 i być może Heco aurory 300, chociaż tych akurat nie znam. 

Czy szukam ciemnych ? Nie . Bo ja na razie ...szukam :) Chcę posłuchać coś z tej półki cenowej 3-4 tys. za parę i jasnych i ciemnych i zobaczyć co mi podejdzie . Podejrzewam, że słuchając wieczorowo jazzu, akustycznych rzeczy to raczej polubię jasność . 

Napisano
15 godzin temu, Tomasz H. napisał:

Czy szukam ciemnych ? Nie . Bo ja na razie ...szukam :) Chcę posłuchać coś z tej półki cenowej 3-4 tys. za parę i jasnych i ciemnych i zobaczyć co mi podejdzie . Podejrzewam, że słuchając wieczorowo jazzu, akustycznych rzeczy to raczej polubię jasność . 

To masz prosty temat: posłuchaj np. Heco, Klipscha, Monitor Audio i Pylon Sapphire 25. Każda z tych kolumn gra inaczej. Zacznij od czegoś a pomoże Ci to obrać kierunek. Na chwilę obecną to po prostu gdybanie...:) Uwierz mi, że jest sporo produktów opisywanych w necie w samych superlatywach a na odsłuchu wielkie zaskoczenie bo nie pokrywa się to z opiniami innych. Twoje ucho najlepiej zweryfikuje opinię innych, no ale trzeba najpierw cokolwiek posłuchać ;)

Napisano

Audisyptopm to inne brzmienie niz KEF. Odsłuch skrajnie rożnych kolumn faktycznie  jest dobrym pomysłem.

19 godzin temu, Tomasz H. napisał:

Tak, zdecydowanie się zgadzam. We wtorek mam umówione odsłuchy. Nie mogę się doczekać :)

Co będziesz odsłuchiwał?

Piotr

Napisano (edytowany)

Monitory Audio Bronze 200 ( ciekawe ale takie za mgłą trochę ), Heco Aurora 700 ( potęga ale za wąska scena i przestrzeń jak dla mnie ) Q Acoustic 3050i ( fajne, ale brak efektu wow ) a najbardziej kupiły mnie Polks Audio Signature S55e . Wspaniała przestrzeń, dobry bas, niezła szczegółowość. W życiu bym ich nie kupił bez odsłuchu . Mnie zaimponowały . Świetny stosunek ceny do jakości IMO

Edytowano przez Tomasz H.
Napisano
3 godziny temu, Markcox napisał:

Teraz sam widzisz, jak ważny jest własny odsłuch. Jakie dalsze kroki? 

Zamówione Polki 

1 godzinę temu, JaZz napisał:

To bronzy mają kocyk? 😲

Przynajmniej w stosunku do pozostałych. Ale może ktoś to lubić 

Napisano

Okej,to daj znać,ciekawi mnie z czym były spięte,a odsłuch wszystkich kolumn był na tym samym sprzęcie?

Mam starszą wersję tych kolumn bez E, parę lat temu,jak byłem na odsłuchu też w danym przedziale cenowym ostatecznie wybierałem między Heco Aurora 700 vs Polk Audio s55 .

Napisano

Dobry kompan dla nich.

A Ty będziesz na nich budował kino czy czyste stereo?

21 godzin temu, Tomasz H. napisał:

Czyli odwiecznie lubiane przeze mnie zdanie to podsumuje : Jak pięknie się różnimy :)

Dokładnie tak. I dobrze!

Napisano
13 godzin temu, S4Home napisał:

Dobry kompan dla nich.

A Ty będziesz na nich budował kino czy czyste stereo?

Dokładnie tak. I dobrze!

Kino. Zmieniłem fronty dla stereo. Ten Polk w stereo robi przestrzeń tylko trochę gorszą niż 5.1 szok ! 

Napisano

Nie we wszystkich kawałkach, ale w niektórych jest na prawdę kawał sceny. Oczywiście przesadziłem z tym 5.1 ale bardzo mi pasują . 

W Jamo wolałem słuchać muzyki w 5.1 . Tu już w stereo . To na prawdę duża zmiana

Napisano

Postaraj się, w ramach testu, wysunąć je mocniej do przodu (nie tak uciśnięte przy samej szafce) i rozstaw je troszkę szerzej :)

Jesteś kolejną osobą, która potwierdza, że Jamo w zasadzie tylko wyglądają - a i to jest pojęciem względnym i kwestią gustu

Napisano

dzięki za podpowiedź , chętnie posłucham 👍

1 godzinę temu, Markcox napisał:

Postaraj się, w ramach testu, wysunąć je mocniej do przodu (nie tak uciśnięte przy samej szafce) i rozstaw je troszkę szerzej :)

Jesteś kolejną osobą, która potwierdza, że Jamo w zasadzie tylko wyglądają - a i to jest pojęciem względnym i kwestią gustu

Jest koszmarnie mało miejsca . Oczywiście mogę tak zrobić ale tylko dla próby .

Co do Jamo wszystko jest kwestią porównania. Jak zdjąłem w Jamo maskownice i spiąłem je w biwiringu z przyzwoitymi przewodami, poprawa była znaczna. Ale jednak ich przeznaczenie to kino, nie muzyka, nie czarujmy się. Ponoć te dają radę jeśli wierzyć recenzji : https://www.hfc.com.pl/test/3730,jamo-c-97-ii.html