Fajfol Napisano 4 maja 2021 Udostępnij Napisano 4 maja 2021 Witam, Szukam zestawu kolumny + wzmacniacz do TV oraz w przyszłości również do gramofonu. Dysponuję budżetem około 1500 zł i zależy mi na sprzęcie nowym ze sklepu (kwestia m.in. faktury). Wstępnie wybrałem Topping MX3 (podobno będzie się lepiej sprawował z podłączonym gramofonem niż smsl q5 pro) jednak zupełnie nie wiem jakie mógłbym kupić do niego nowe nagłośnienie (1000-1100zł) ponieważ w wątkach na tym forum (sprzed kilku miesięcy lub roku) polecane kolumny w tej cenie najczęściej nie są już w sprzedaży. Sprzet będzie stał w pokoju około 20 metrów, używany głównie do oglądania filmów (50%), słuchania muzyki ze spotify (30%) i gramofonu (20%). Brałem również pod uwagę mini wieżę (np. Panasonic SC-PMX92) ale chyba lepiej wyjdzie wzmacniacz + kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 5 maja 2021 Udostępnij Napisano 5 maja 2021 Cześć, W zakładanym budżecie Topping MX3 wydaje się być najrozsądniejszym wyborem. Zapewni dynamiczne brzmienie i funkcjonalność, której nie powstydziłyby się konstrukcje kilkukrotnie droższe. Możesz zwrócić uwagę na muzykalne brzmienie Polk Audio T50 lub dynamiczniejsze Heco Victa Prime 702 ale w chwili obecnej dostępne są wyłącznie w kolorze espresso. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fajfol Napisano 11 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2021 Dnia 5.05.2021 o 11:25, Q21 napisał: Cześć, W zakładanym budżecie Topping MX3 wydaje się być najrozsądniejszym wyborem. Zapewni dynamiczne brzmienie i funkcjonalność, której nie powstydziłyby się konstrukcje kilkukrotnie droższe. Możesz zwrócić uwagę na muzykalne brzmienie Polk Audio T50 lub dynamiczniejsze Heco Victa Prime 702 ale w chwili obecnej dostępne są wyłącznie w kolorze espresso. Zdecydowałem się na Topping mx3 i Polk Audio T50. Czyli jak rozumiem Topping uciągnie moc tych kolumn podłogowych? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 maja 2021 Udostępnij Napisano 12 maja 2021 Do pewnego momentu tak. No imprezy to tym nie zrobisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 12 maja 2021 Udostępnij Napisano 12 maja 2021 (edytowany) Dnia 11.05.2021 o 16:39, Fajfol napisał: Zdecydowałem się na Topping mx3 i Polk Audio T50. Czyli jak rozumiem Topping uciągnie moc tych kolumn podłogowych? Musisz niestety zwiększyć budżet na cały zestaw i zastanowić czy warto kupować podłogówki. Stwierdzam bo brałeś pod uwagę mini wieżę, gdzie są kolumny podstawkowe. Monitory dadzą lepszą jakość brzmienia szczególnie w tym budżecie. Warto posłuchać wzmacniacza Argon Audio SA1 jeśli ma być coś małego, a przede wszystkim wydajnego. Edytowano 12 maja 2021 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts