Piotr Wojtasik Napisano 5 maja 2021 Udostępnij Napisano 5 maja 2021 (edytowany) Cześć i czołem! Zwracam się z prośbą o podpowiedzenie jaki mam zakupić amplituner bądź wzmacniacz który byłby optymalny do głośników Canton GLE 496 które to właśnie zakupiłem. Oprócz dobrego dźwięku chciałbym też czasem co bardzo lubię słuchać głośno więc potrzebuję coś co by pasowało mocowo, parametrami a czytam i czytam i jeszcze tego nie ogarniam Z góry dzięki za jakąś podpowiedź ! Edytowano 5 maja 2021 przez Piotr Wojtasik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 maja 2021 Udostępnij Napisano 6 maja 2021 NAD 356BEE z nowych Z używanych Denon serii 1500 lub późniejszy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 maja 2021 Udostępnij Napisano 6 maja 2021 Cześć, Napisz przede wszystkim jaki masz budżet oraz jakiego brzmienia oczekujesz? Bez tych informacji można zaproponować tak na prawdę wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Wojtasik Napisano 6 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 maja 2021 5 godzin temu, Q21 napisał: Cześć, Napisz przede wszystkim jaki masz budżet oraz jakiego brzmienia oczekujesz? Bez tych informacji można zaproponować tak na prawdę wszystko. Budżet powiedzmy do 4 tyś max. Podoba mi się np Marantz NR1200 gdyż ma te wszystkie nowoczesne i przydadne bajery jak hdmi, BT, internety.... Brzmienie hmm sam nie wiem, do tej pory używałem Tonsil ton 200 i Technics Su-A800 więc dźwięk płynący już teraz z tych Cantonów a podłączony do tego Technicsa zrobił na mnie wrażenie... Chyba bardziej chodzi mi o takie spasowanie elektryczne,, jakiej mocy do nich miałby mieć wzmacniacz żeby móc sobie czasem pozwolić na głośnie granie a nic nie uszkodzić. Słucham głównie rocka, metalu, elektronicznej, trance.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 maja 2021 Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Połączenie Cantona GLE z tym Marantzem będzie złe. Będziesz miał za dużo jasnej nie specjalnie fajnej góry. Możesz oprócz Nada zobaczyć też Magnata MR 780 a po prostu do nego dołożyć Malinkę albo Yamaha WXAD 10. I tak masz internety i blutufy itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 maja 2021 Udostępnij Napisano 7 maja 2021 Marantz NR1200 to bardzo ostre brzmienie, które niestety nie będzie najlepszym rozwiązaniem w przypadku Cantonów. Tutaj potrzeba cieplejszego wzmacniacza takiego jak Magnat MR780 lub bardziej dociążony NAD C375bee ale w tym przypadku musiałbyś nieco dołożyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimkr Napisano 7 maja 2021 Udostępnij Napisano 7 maja 2021 A może Denon DRA-800H, podobno gra cieplej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts