Kuba7777 Napisano 20 maja 2021 Udostępnij Napisano 20 maja 2021 Ostatnio zastanawiam się, czy moje źródło czyli komputer nie jest zbyt skomplikowany i odpowiednio dobranym transportem biorąc pod uwagę pozostałe elementy całego zestawu stereo. Głównie słucham muzyki w postaci plików FLAC, DSF (SACD) zgromadzonych na dysku. Ponadto mam wykupioną subskrypcję Tidal HIFI oraz Roon. Proszę o radę czy zakup, któregoś z wymienionych poniżej odtwarzaczy byłby lepszym transportem w porównaniu z moim komputerem? 1. SOtM sMS-200ultra Neo w zestawie z dedykowanym zasilaczem Sbooster BOTW 9-10V. 2. Lumin U1 Mini Czy może lepiej do komputera dokupić tylko zasilacz liniowy i pozostawić w roli źródła? Obecnie mój zestaw stereo składa się: • Listwa zasilająca TAP8 z dc blockerami (Tomanek) • Filtr sieciowy, reduktor szumów iFi Audio AC iPurifier • Kable zasilające TOMANEK POWER CABLE • Komputer pasywny dedykowany wyłącznie do audio z zainstalowanym Roon Rock (obudowa Mini Akasa ITX Euler, płyta główna Asus Q87T/CSM Mini ITX, procesor Intel i7-4765T, pamięć RAM HYNIX (XUM) 8GB DDR3L 1600MHz PC3L-12800s 2 kości, dysk SSD ADATA z zainstalowanym Roon Rock, dysk Samsung SSD 970 EVO NVMe M.2 1 TB z biblioteką muzyki, Matrix Element H kontroler, interfejs Audio USB, zewnętrzny zasilacz kontrolera USB - iFi Audio iPower 9V • Kabel USB 2.0 typu A - B iFi Audio Mercury USB (Matrix Element H - iGALVANIC) • iFi Audio iGalvanic 3.0 • Kabel USB 2.0 typu A - B iFi Audio Mercury (iGALVANIC - AC iPurifier2 USB wpięty w DAC) • iFi Audio AC iPurifier2 USB reduktor szumów • DAC - Antelope Zodiac Gold z dedykowanym zasilaczem Voltikus • Interconect WIREWORLD EQUINOX 8 1m XLR (DAC - końcówka mocy) • Końcówka mocy Quad Platinum Stereo • Przewody głośnikowe - Nordost Blue Heaven Bi-Wire • Kolumny Audiovector SR3 Signature Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 20 maja 2021 Udostępnij Napisano 20 maja 2021 Spróbuj Deezer ze sklepu Windows bez Roona. Ja jestem bardzo zadowolony. Gra to znacznie lepiej niż Tidal z aplikacji pod Windowsa. Ciekawi mnie jak Tidal z Roon vs Deezer Czasem mam wrażenie że mitologia z Roon to już klasyczny Snake Oil 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Ja gram z kompa od wielu lat. Nie czuję potrzeby zmiany. Dawniej, może wrócę do Maliny Ale moim zdaniem tutaj nie uzyskasz odpowiedzi na swoje pytanie. Masz zbyt jasno określone pytanie i sprzęt. To po protu musisz sprawdzić sam. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Zdecydowanie musisz porównać na własnym sprzęcie. Lumin będzie bardziej detaliczny od SOTMa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts