Pawel Kloch Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Dzień Dobry, Chciałbym skompletować do mojego 12 metrowego pokoju sprzęt audio. Preferuje ciepłe brzmienie i dużo przestrzeni. Nie zależy mi specjalnie na górze, gdyż z racji wieku 60+ pewnie słyszę do max 14 KHz. Jako źródło chciałbym wykorzystać posiadany IEAST M20 oraz PC. Po weryfikacji forum wstępnie wybrałem 2 wzmacniacze klasy D t.j Topping MX3 lub SMSL Q5 PRO. I teraz pytanie, który bardziej się dla mnie nada, nie zależy mi na bluetooth? Kolejny dylemat to kolumny podstawkowe, tutaj waham się między KEF Q350, Monitor Audio Bronze 2, Heco Aurora 300, Magnat Signature 503 i Q Acustic 3020i. Proszę o radę, może zupełnie coś innego. Po zakupie na pewno napisze recenzję. Pozdrowienia dla forumowiczów. Paweł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Jeżeli nie potrzebny jest bluetooth to polecam Q5+ Q350 sprawdzone forumowe połączenie. A najlepiej wypożyczyć do domu i testować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Kloch Napisano 22 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Nie wiem jak rzetelne są opinie w ASR, ale tam zdecydowanie lepiej wypada Topping https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/smsl-sa300-topping-mx3-nfj-fx-audio-d502bt-and-smsl-q5-pro-first-impressions.15053/#post-733204 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Ten temat był już wielokrotnie wałkowany na naszym forum Q5 w teście na ASR, był prawdopodobnie uszkodzony i miał dwa różne zasilacze, więc siłą rzeczy nie mógł wypaść dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Kloch Napisano 22 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Ok, dzięki za info. Nie doczytałem. W takim razie SMSL + Kef Q350 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Kloch Napisano 23 maja 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 maja 2021 Jeszcze jedno pytanie. Czy można podłączyć SMSL Q5 Pro po USB do komputera? Potrzebne są jakieś sterowniki? Pozdrawiam Paweł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 U mnie podłączenie po USB odbyło się bez żadnego problemu, czy to laptop czy PC Smsl nie pobierał żadnych sterowników. Dla wyjaśnienia Q5 działa z Windows i Mac Os telefonu z Androidem nie znajdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 maja 2021 Udostępnij Napisano 24 maja 2021 Zapraszam po wycenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 maja 2021 Udostępnij Napisano 24 maja 2021 Topping MX3 zapewni ci lepszą dynamikę niż SMSL Q5 Pro, który ociepli bardziej przekaz. Jeśli chciałbyś postawić na muzykalność to polecam wziąć pod uwagę Heco Auror 300, Q Acoustic 3020i lub Fyne Audio F500. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts