Arcymag Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 Potrzebuję puścić dźwięk z komputera na głośniki sufitowe rozmieszczone w kilku pomieszczeniach. Gdy podpinam tą sieć do miniwieży gra, gdy do wyjścia audio w pc nie gra lub gra bardzo cicho. Wnioskuję że potrzebuję jakiś wzmacniacz. Możecie polecić coś najprostszego żeby puścić dźwięk z pc na sieć głośników? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2021 Ile jest tych głośników? Kup używany amplituner kinowy. Nie wiem jak daleko wstecz ale Yamaha ma funkcję party mode. Może się przydać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 14 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2021 Amplituner kina sprawdzi się bardzo dobrze. Miałem u siebie w lokalu Yamahę RX-V361 i kilka salek do nagłośnienia (muzyka w tle). Bez problemu można było nawet ustawić różną głośność w poszczególnych pomieszczeniach. Wszystko też zależy od tego ile chcesz na ten cel przeznaczyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 No z tym ustawieniem głośności jest to nieco problematyczne. Bo rozumiem że uruchamiałeś po prostu w trybie all stereo a różnica głośności wynika z opcji ustawień level każdego kanału tak? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 15 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2021 @S4Home Piotrze, dokładnie tak. Jak na potrzeby "nagłośnienia" lokalu wystarczyło w zupełności Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2021 Co kto lubi i wymaga. Takie ustawienie jest stosunkowo stałe. Jeśli taki był zamysł to się zgadzam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BMK Napisano 4 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2023 Podłączę się pod temat, bo mam podobne pytanie. Posiadam w salonie zestaw amplituner Sony STR-DB870 + głośniki Altusy 300. W pozostałej części domu zamontowałem 4 głośniki sufitowe - kable z tych głośników wyprowadzone są w kuchni. Teraz moje pytanie jak podłączyć głośniki sufitowe z amplitunerem ? Czy muszę kupić jakiś wzmacniacz samochodowy pod który podłączę głośniki sufitowe i jednym kablem połączyć ten wzmacniacz z amplitunerem ? Czy trzeba ciągnąć wszystkie 4 kable bezpośrednio do amplitunera ? Mam stary amplituner wiec liczę się z jego wymianą i może jest jakaś opcja podłączenia wzmacniacza i innego amplitunera po bluetooth ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 5 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 5 kwietnia 2023 Jeżeli chcesz się połączyć z amplitunerem to moim zdaniem, najlepiej z jego wyjścia "Pre Out" łączysz się kablem 2xRCA do wzmacniacza, który napędzi głośniki sufitowe. Wzmacniacz może być np. ArtSound Smart Hyde. Może on pracować także niezależnie od amplitunera, wtedy sygnał możesz dostarczyć poprzez Bluetooth lub Wifi (obsługuje serwisy: TuneIN, vTuner, Qobuz, Tidal, Spotify Connect i Deezer) oraz pamięci USB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 6 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2023 I do tego gniazda na piny podłączyć po dwa kable? Mamy 4 kolumny. Nie wiem jakie tam kolega kable zastosował ale chyba będzie ciasno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 7 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2023 Dwa kable 1,5mm2 wchodzą, do złącza Pheonix, które jest w zestawie, mocowanie na śruby. Wzmacniacz bez problemu napędzi 4 głośniki 6-8 cali o skuteczności około 90dB i 4-8Ohm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts