Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Firmy nazwy nie kojarze, wykonanie jednak calkiem eleganckie.

Zerknalem na ceny, coz, troche wysokie. Choc te podstawkowe jeeeeszcze w zasiegu.

@Slawko69 Nadchodza zastepcy, juz w drodze, blisko, coraz blizej. Ciekawe co to bedzie.

Edytowano przez Artur Brol
Napisano

Olympica Nova ? Chyba sie tak to pisze.

Skromniejsze, w porownaniu z tymi ze zdjęcia chyba tylko😁

Bardzi ładne,  a i pewnie pięknie  brzmią. Zakladam ze maja wiecej basu niz ich podstawkowa  wersja, która zresztą tez bardzo mi sie podobała, dopóki nie posłuchałem Electy😁

Napisano (edytowany)
10 godzin temu, kaczadupa napisał:

Czas pokaże. 

Trzy konstrukcje wolnostojące. Dla siebie wybieram te najskromniejsze. 

IMG_8030.jpeg

Jeśli dobrze widzę, słuchałem tych środkowych ale w wersji podstawkowej. Adam, to raczej nie Twoje brzmienie, nawet mi nie podeszły. Z drugiej strony odsłuch odbywał się zaraz po SCM40, więc to sporo wyjaśnia 😉 

20250911_135307(1).jpg

Edytowano przez soberowy
Napisano (edytowany)
8 minut temu, soberowy napisał:

Adam, to raczej nie Twoje brzmienie, nawet mi nie podeszły

Aż tak wyrafinowane? Cudnie. :) Ocznie mnie przekonują (no prawie, to coś na dole bym zmienił) i w sumie o tym tutaj dyskutujemy. Wersja podłogowa dla moich oczu jest już w pełni akceptowalna i taką mogę nabyć, nawet „na oko”. 
Oczywiście sercem na zawsze wierny ATC. 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano

Oj, cos mi się widzi, ze ta miłość do ATC powoli umiera, zbyt często o niej piszesz😁, jakbyś sam siebie chciał upewnić/ przekonac ze ona jest i nigdy nie zniknie 😊

28 minut temu, soberowy napisał:

Jeśli dobrze widzę, słuchałem tych środkowych ale w wersji podstawkowej. Adam, to raczej nie Twoje brzmienie, nawet mi nie podeszły. Z drugiej strony odsłuch odbywał się zaraz po SCM40, więc to sporo wyjaśnia 😉 

20250911_135307(1).jpg

Mnie sie oba modele podstawkowe podobaly, i Electa, i Minima. Miodzio dźwięk i wyglad, cena porażka.

Napisano

Zgadzam się, to coś na dole kolumny nie wygląda ładnie, wedlug mnie nie pasuje do reszty obudowy. Wersja podłogowa zdecydowanie ładniejsza. Tematu ceny jakoś nikt z nas nie poruszył, przypadek? 😀

20 minut temu, kaczadupa napisał:

Aż tak wyrafinowane? Cudnie. :) 

To Ty Dynaudio poszukujesz 😉

Napisano

Rafał, to dla mnie zaszczyt :) Jeśli chodzi o Sonus Faber, pytasz, czy mi podpadły i odpowiedź brzmi tak i nie. Słuchałem ich bezpośrednio po ATC SCM40 i siłą rzeczy to porównanie mocno wpłynęło na odbiór. Dźwięk Sonusów wydał mi się wyraźnie ocieplony, spokojniejszy, z bardziej zaokrąglonym atakiem. Było mniej impulsu, mniej tej energii i uderzenia ( mam te wszystkie cechu w Xavianach ). Zwracam dużą uwagę na masę wokali i tu co się może wydać dziwne, lepsze dla mnie okazały się ATC. Nie twierdzę, że to lepsze czy gorsze granie, po prostu inne, a gdy do tego dojdzie kwestia ceny i wyglądu, to Sonusy są dla mnie mało atrakcyjnymi kolumnami.  Myślę, że podświadomie wpłynęło to na mój odbiór. Zazwyczaj mając świadomość jak drogi sprzęt słuchamy to oczekujemy zjawiskowego dźwięku (niestety często niesłusznie).

Dynaudio to klasa ;)

Sonus obciach :)

Napisano (edytowany)

No nie, Sonus Faber to obciach😁

Mnie i te podstawkowe sie podobają, i podłogówki. Ta podstawa to by można było cenę czyms uzasadnić. Same podstawki do nich ponad tysiąc kosztują. 

Edytowano przez Artur Brol