Slawko69 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu A cóż to za pożegnanie ATC? 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowany) Firmy nazwy nie kojarze, wykonanie jednak calkiem eleganckie. Zerknalem na ceny, coz, troche wysokie. Choc te podstawkowe jeeeeszcze w zasiegu. @Slawko69 Nadchodza zastepcy, juz w drodze, blisko, coraz blizej. Ciekawe co to bedzie. Edytowano 15 godzin temu przez Artur Brol Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 1 minutę temu, Slawko69 napisał: A cóż to za pożegnanie ATC? Czas pokaże. Trzy konstrukcje wolnostojące. Dla siebie wybieram te najskromniejsze. Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Olympica Nova ? Chyba sie tak to pisze. Skromniejsze, w porownaniu z tymi ze zdjęcia chyba tylko😁 Bardzi ładne, a i pewnie pięknie brzmią. Zakladam ze maja wiecej basu niz ich podstawkowa wersja, która zresztą tez bardzo mi sie podobała, dopóki nie posłuchałem Electy😁 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 1 godzinę temu, Slawko69 napisał: Znacie firmę Odeon Audio? Bezguście to mało powiedziane, 🤮 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) 10 godzin temu, kaczadupa napisał: Czas pokaże. Trzy konstrukcje wolnostojące. Dla siebie wybieram te najskromniejsze. Jeśli dobrze widzę, słuchałem tych środkowych ale w wersji podstawkowej. Adam, to raczej nie Twoje brzmienie, nawet mi nie podeszły. Z drugiej strony odsłuch odbywał się zaraz po SCM40, więc to sporo wyjaśnia 😉 Edytowano 5 godzin temu przez soberowy 1 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowany) 8 minut temu, soberowy napisał: Adam, to raczej nie Twoje brzmienie, nawet mi nie podeszły Aż tak wyrafinowane? Cudnie. Ocznie mnie przekonują (no prawie, to coś na dole bym zmienił) i w sumie o tym tutaj dyskutujemy. Wersja podłogowa dla moich oczu jest już w pełni akceptowalna i taką mogę nabyć, nawet „na oko”. Oczywiście sercem na zawsze wierny ATC. Edytowano 4 godziny temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Oj, cos mi się widzi, ze ta miłość do ATC powoli umiera, zbyt często o niej piszesz😁, jakbyś sam siebie chciał upewnić/ przekonac ze ona jest i nigdy nie zniknie 😊 28 minut temu, soberowy napisał: Jeśli dobrze widzę, słuchałem tych środkowych ale w wersji podstawkowej. Adam, to raczej nie Twoje brzmienie, nawet mi nie podeszły. Z drugiej strony odsłuch odbywał się zaraz po SCM40, więc to sporo wyjaśnia 😉 Mnie sie oba modele podstawkowe podobaly, i Electa, i Minima. Miodzio dźwięk i wyglad, cena porażka. Odpisz, cytując
soberowy Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Zgadzam się, to coś na dole kolumny nie wygląda ładnie, wedlug mnie nie pasuje do reszty obudowy. Wersja podłogowa zdecydowanie ładniejsza. Tematu ceny jakoś nikt z nas nie poruszył, przypadek? 😀 20 minut temu, kaczadupa napisał: Aż tak wyrafinowane? Cudnie. To Ty Dynaudio poszukujesz 😉 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 26 minut temu, soberowy napisał: To Ty Dynaudio poszukujesz 😉 Mogę się zgodzić. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, soberowy napisał: nawet mi nie podeszły Michał, zaintrygowałeś mnie. Czym Ci tak podpadły Sonusy? I - skoro już padło to hasło - jak się mają do Dynaudio? Odpisz, cytując
soberowy Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Rafał, to dla mnie zaszczyt Jeśli chodzi o Sonus Faber, pytasz, czy mi podpadły i odpowiedź brzmi tak i nie. Słuchałem ich bezpośrednio po ATC SCM40 i siłą rzeczy to porównanie mocno wpłynęło na odbiór. Dźwięk Sonusów wydał mi się wyraźnie ocieplony, spokojniejszy, z bardziej zaokrąglonym atakiem. Było mniej impulsu, mniej tej energii i uderzenia ( mam te wszystkie cechu w Xavianach ). Zwracam dużą uwagę na masę wokali i tu co się może wydać dziwne, lepsze dla mnie okazały się ATC. Nie twierdzę, że to lepsze czy gorsze granie, po prostu inne, a gdy do tego dojdzie kwestia ceny i wyglądu, to Sonusy są dla mnie mało atrakcyjnymi kolumnami. Myślę, że podświadomie wpłynęło to na mój odbiór. Zazwyczaj mając świadomość jak drogi sprzęt słuchamy to oczekujemy zjawiskowego dźwięku (niestety często niesłusznie). Dynaudio to klasa Sonus obciach 1 1 Odpisz, cytując
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) No nie, Sonus Faber to obciach😁 Mnie i te podstawkowe sie podobają, i podłogówki. Ta podstawa to by można było cenę czyms uzasadnić. Same podstawki do nich ponad tysiąc kosztują. Edytowano 1 godzinę temu przez Artur Brol Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Wzmacniacz był z tych poprawnie skonstruowanych? Może jakiś mocny podgrzewacz i nałożyły się cechy SF i piecyka. Za przetwornik chyba jakiś Warmer nie robił? Odpisz, cytując
soberowy Napisano 25 minut temu Napisano 25 minut temu Z pamięci, był to zestaw Eversolo A10 i Eversolo F10. Nie wiem jak mierzą i jak podgrzewają 😀 Odpisz, cytując
Recommended Posts