Mecyjek Napisano 21 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2021 Od kilku dni zauważyłem że mój onkyo tx-nr525 z TAGA HARMONY TAV-606 v.3, bardzo mocno się nagrzewa, dosłownie można wodę gotować nad radiatorem. Rozebrałem obudowę, wydmuchałem, i zauważyłem że grzeje się na kawałku około 4 cm dalej jest chłodny. Stawiam końcówki mocy, mieszkam na wsi zabitej dechami. Jak znajdę serwis to zapytam, ale jeśli nie to co kupić do tego zestawu głośników? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 21 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2021 @Mecyjek zapytaj tutaj http://www.trv.com.pl/ (autoryzowany serwis) Jeżeli tam nie pomogą to zostanie wymiana. A co do sprzętu to ile chcesz na ten cel przeznaczyć? Ma to być sprzęt nowy czy używany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecyjek Napisano 21 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2021 Dzięki za serwis, hmm więcej jak 2000 PLN nie dam, jeżeli znajdzie się w tej cenie nowy to wiadomo, wolałbym nowy. Planuję kiedyś dorzucić jeszcze jakiś subwoofer (ale to odległy plan), narazie muszę uporać się z apli ehhh. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2021 Nie dał bym za jego serwis 2000zł. Za połowe tej ceny kupisz podobnie wiekowy model ale serii 6! Za 2500 zł kupisz nowy konkurencyjny model Yamahy 4A. Więc to zdecydowanie za duża kwota. Druga sprawa to Onkyo się grzeją. Czy zauważyłeś coś innego nie tak? Bo może tak ma być. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecyjek Napisano 24 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 czerwca 2021 Jestem w kontakcie z serwisem, mam im go wysłać i za 100 zł zrobią pełną analizę, jak dadzą rade usunąć usterkę to to zrobią i doliczą. A jak nie to będę się martwił. Wiem że się grzeją, ale nie aż tak i to w jednym miejscu radiatora, że po kilku minutach zaczyna śmierdzieć, a rezystor na płycie zaraz przy radiatorze jest zrypany bo nie da się go dotknąć. A inne są okey. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 No to 100 za diagnozę można dac. Ale za serwis tyle na pewno nie! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Dnia 21.06.2021 o 14:43, Mecyjek napisał: Dzięki za serwis, hmm więcej jak 2000 PLN nie dam, jeżeli znajdzie się w tej cenie nowy to wiadomo, wolałbym nowy. Kwota dotyczyła raczej sprzętu a nie serwisu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackmannn Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 Dnia 24.06.2021 o 18:13, Mecyjek napisał: Jestem w kontakcie z serwisem, mam im go wysłać i za 100 zł zrobią pełną analizę, jak dadzą rade usunąć usterkę to to zrobią i doliczą. A jak nie to będę się martwił. Wiem że się grzeją, ale nie aż tak i to w jednym miejscu radiatora, że po kilku minutach zaczyna śmierdzieć, a rezystor na płycie zaraz przy radiatorze jest zrypany bo nie da się go dotknąć. A inne są okey. Hej a możesz dać namiar na ten serwis? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 27 lutego 2023 Udostępnij Napisano 27 lutego 2023 (edytowany) 11 godzin temu, mackmannn napisał: Hej a możesz dać namiar na ten serwis? marne szanse byś dostał odpowiedź. Autor założył konto by zadać pytanie i potem zniknął. Ostatnie logowanie 2021.Ale sam namiar na serwis masz podany w tym temacie przez @LBX Systemy Audio. Drugi wpis. Jaki masz problem dokładnie? Edytowano 27 lutego 2023 przez lolekdrugi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts