Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

We wzmacniaczu NuPrime AMG STA jest opcja stowania pilota "uniwersalnego" do włączania i wyłączania.

Ale jest jeden warunek, że się wie co zrobić z taką informacją na stronie producenta:

Remote Control Code

CUSTOM CODE 0X06
— KEY CODE—
POWER ON / OFF 0X0

Ktokolwie widziła, ktokolwiek wie?

• 4 months later...
Napisano

@Inżynier Mamoń Nawet nie wiesz jak się cieszę , że wróciłeś ! :) 

No dobra , koniec kurtuazji , nie wiesz może jak zaprogramować / nauczyć/ pilota Logitecha funkcji innego pilota?

Już wyjaśniam ,moje nowe pre jest na wypasie tzn. ma pilota , tzn. pilot jest dość mocno rozbudowany, tzn. można zrobić głośniej lub ciszej :) 

Fajnie by było gdym pre mógł obsługiwać z Logitecha , tylko nie mam pojęcia jak dodać urządzenie i przyporządkować te dwie funkcje.

IMG_2693.JPG

Napisano
10 godzin temu, tomek4446 napisał:

@Inżynier Mamoń Nawet nie wiesz jak się cieszę , że wróciłeś ! :) 

No dobra , koniec kurtuazji , nie wiesz może jak zaprogramować / nauczyć/ pilota Logitecha funkcji innego pilota?

Już wyjaśniam ,moje nowe pre jest na wypasie tzn. ma pilota , tzn. pilot jest dość mocno rozbudowany, tzn. można zrobić głośniej lub ciszej :) 

Fajnie by było gdym pre mógł obsługiwać z Logitecha , tylko nie mam pojęcia jak dodać urządzenie i przyporządkować te dwie funkcje.

A jakiego Logitecha masz? Generalnie robi się to poprzez oprogramowanie na PC, które prowadzi Cie krok po kroku.

Napisano
10 godzin temu, tomek4446 napisał:

No dobra

W aplikacji na kompie  musisz najpierw dodać urządzenie. Potem dodaj do "activities" / "buttons" czy co tam chcesz. 

Żeby nauczyć pilota nowego urządzenia - musisz go podłączyć kabelkiem (audiofilskim) USB do kompa. 

Aplikacja wszystko podpowie. 

Napisano
Dnia 9.11.2021 o 21:31, tomek4446 napisał:

Zazwyczaj pilot Logitech (po podpięciu do komputera i odpaleniu programu do jego obsługi) miał możliwość odczytania sygnału z oryginalnego pilota i przypisania do konkretnych przycisków. Kładziesz oba piloty naprzeciw siebie i kolejne sygnały z oryginalnego pilota wczytujesz do Logitecha.
Po zakończeniu nauki uaktualniasz ustawienia pilota.
A na początek tej całej zabawy (przepraszam: nauki) przypisz nazwę nowego urządzenia, które będzie potem występowało przy wyborze, np. "pre WBA".

Tak było w starszych modelach Logitecha - nie wiem jak to jest w najnowszych, czy coś ułatwili ... albo utrudnili.

Pozdrawiam

Napisano

@RoRo@Inżynier Mamoń walczyłem wczoraj z pilotem i niestety poległem. Wyjątkowo tępe bydle i nie chce się uczyć. W aplikacji Harmony mam do wyboru konkretne urządzenie i oczywiście czegoś takiego jak WBA nie ma. Wybrałem więc pierwsze z brzegu ale i tak mi to nic nie dało , bo przy przyporządkowaniu funkcji mam do wyboru jedynie włączanie urządzenia co akurat mi średnio jest potrzebne. Sądziłem , że Harmony ma funkcję uczenia tak jak piloty uniwersalne, ale albo nie ma , albo nie mogę znaleźć . Daje sobie z tym spokój , dzięki za pomoc.

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

@RoRo@Inżynier Mamoń walczyłem wczoraj z pilotem i niestety poległem. Wyjątkowo tępe bydle i nie chce się uczyć. W aplikacji Harmony mam do wyboru konkretne urządzenie i oczywiście czegoś takiego jak WBA nie ma. Wybrałem więc pierwsze z brzegu ale i tak mi to nic nie dało , bo przy przyporządkowaniu funkcji mam do wyboru jedynie włączanie urządzenia co akurat mi średnio jest potrzebne. Sądziłem , że Harmony ma funkcję uczenia tak jak piloty uniwersalne, ale albo nie ma , albo nie mogę znaleźć . Daje sobie z tym spokój , dzięki za pomoc.

Musisz dodać nowe funkcje od WBA do już insteniejącego urządzenia i wtedy powinno to zadziałać. Funkcja uczenia jest w aplikacji Harmony, choc nie wiem konkterteni gdzie w przypadku modeli elite.

Napisano
8 minut temu, slaw0001 napisał:

Musisz dodać nowe funkcje od WBA do już insteniejącego urządzenia i wtedy powinno to zadziałać.

Chyba wiem w czym rzecz. W normalnych pilotach uczących  jest tak, że kładą naprzeciwko siebie piloty wciskam funkcję którą chcę skopiować i tyle. Spróbuję dzisiaj ponownie.

Napisano
Przed chwilą, tomek4446 napisał:

Chyba wiem w czym rzecz. W normalnych pilotach uczących  jest tak, że kładą naprzeciwko siebie piloty wciskam funkcję którą chcę skopiować i tyle. Spróbuję dzisiaj ponownie.

Tu powinno być podobnie. Mój, ale troche mniej zaawansowany pilot Logitecha ma czytnik IR z tyłu/dołu pilota. Nie wiem czy w Twoim przypadku czytnik nie jest gdzieś na HUB-ie, ale operacja powinna być graficznie pokazana w aplikacji.

Napisano

W aplikacji MyHarmony wchodzisz w "Devices" wybierasz jakis element toru, który jest używany razem z WBA poniej pojawią się nowe komendy to trzeba wybrać "Add or Fix a Command"

i nastepnie "Add a missing command" wpisz własna nazwe komędy i next a później program Cię już poprowadzi.