slaw0001 Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 We wzmacniaczu NuPrime AMG STA jest opcja stowania pilota "uniwersalnego" do włączania i wyłączania. Ale jest jeden warunek, że się wie co zrobić z taką informacją na stronie producenta: Remote Control Code CUSTOM CODE 0X06 — KEY CODE— POWER ON / OFF 0X0 Ktokolwie widziła, ktokolwiek wie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Myślę, że tu znajdziesz odpowiedź: http://piloty.eu/programowanie.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 25 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 (edytowany) 44 minuty temu, piotrekb27 napisał: Myślę, że tu znajdziesz odpowiedź: O, dzięki. Popróbuję. Edytowano 25 czerwca 2021 przez slaw0001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 25 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2021 Nie ma problemu 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 @Inżynier Mamoń Nawet nie wiesz jak się cieszę , że wróciłeś ! No dobra , koniec kurtuazji , nie wiesz może jak zaprogramować / nauczyć/ pilota Logitecha funkcji innego pilota? Już wyjaśniam ,moje nowe pre jest na wypasie tzn. ma pilota , tzn. pilot jest dość mocno rozbudowany, tzn. można zrobić głośniej lub ciszej Fajnie by było gdym pre mógł obsługiwać z Logitecha , tylko nie mam pojęcia jak dodać urządzenie i przyporządkować te dwie funkcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 Kaliber44 nagrał piosenkę o tym pilocie istni wizjonerzy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Mamoń Napisano 9 listopada 2021 Udostępnij Napisano 9 listopada 2021 14 minut temu, Kubakk napisał: Kaliber44 nagrał piosenkę o tym pilocie istni wizjonerzy A którą bo nie wiem. Lubię K44 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 10 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 10 godzin temu, tomek4446 napisał: @Inżynier Mamoń Nawet nie wiesz jak się cieszę , że wróciłeś ! No dobra , koniec kurtuazji , nie wiesz może jak zaprogramować / nauczyć/ pilota Logitecha funkcji innego pilota? Już wyjaśniam ,moje nowe pre jest na wypasie tzn. ma pilota , tzn. pilot jest dość mocno rozbudowany, tzn. można zrobić głośniej lub ciszej Fajnie by było gdym pre mógł obsługiwać z Logitecha , tylko nie mam pojęcia jak dodać urządzenie i przyporządkować te dwie funkcje. A jakiego Logitecha masz? Generalnie robi się to poprzez oprogramowanie na PC, które prowadzi Cie krok po kroku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Mamoń Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 10 godzin temu, tomek4446 napisał: No dobra W aplikacji na kompie musisz najpierw dodać urządzenie. Potem dodaj do "activities" / "buttons" czy co tam chcesz. Żeby nauczyć pilota nowego urządzenia - musisz go podłączyć kabelkiem (audiofilskim) USB do kompa. Aplikacja wszystko podpowie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 52 minuty temu, slaw0001 napisał: A jakiego Logitecha masz? Elite. Dzisiaj podepnę. @Inżynier Mamoń , kurna a nie audiofilskim się nie da ? Nie pójdzie ? Szlag! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Mamoń Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 7 minut temu, tomek4446 napisał: kurna a nie audiofilskim się nie da ? Dżitter możesz złapać. A to cholerstwo gorsze niż covid. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 listopada 2021 Udostępnij Napisano 10 listopada 2021 Dnia 9.11.2021 o 21:31, tomek4446 napisał: Fajnie by było gdym pre mógł obsługiwać z Logitecha , tylko nie mam pojęcia jak dodać urządzenie i przyporządkować te dwie funkcje. Zazwyczaj pilot Logitech (po podpięciu do komputera i odpaleniu programu do jego obsługi) miał możliwość odczytania sygnału z oryginalnego pilota i przypisania do konkretnych przycisków. Kładziesz oba piloty naprzeciw siebie i kolejne sygnały z oryginalnego pilota wczytujesz do Logitecha. Po zakończeniu nauki uaktualniasz ustawienia pilota. A na początek tej całej zabawy (przepraszam: nauki) przypisz nazwę nowego urządzenia, które będzie potem występowało przy wyborze, np. "pre WBA". Tak było w starszych modelach Logitecha - nie wiem jak to jest w najnowszych, czy coś ułatwili ... albo utrudnili. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 @RoRo@Inżynier Mamoń walczyłem wczoraj z pilotem i niestety poległem. Wyjątkowo tępe bydle i nie chce się uczyć. W aplikacji Harmony mam do wyboru konkretne urządzenie i oczywiście czegoś takiego jak WBA nie ma. Wybrałem więc pierwsze z brzegu ale i tak mi to nic nie dało , bo przy przyporządkowaniu funkcji mam do wyboru jedynie włączanie urządzenia co akurat mi średnio jest potrzebne. Sądziłem , że Harmony ma funkcję uczenia tak jak piloty uniwersalne, ale albo nie ma , albo nie mogę znaleźć . Daje sobie z tym spokój , dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 15 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: @RoRo@Inżynier Mamoń walczyłem wczoraj z pilotem i niestety poległem. Wyjątkowo tępe bydle i nie chce się uczyć. W aplikacji Harmony mam do wyboru konkretne urządzenie i oczywiście czegoś takiego jak WBA nie ma. Wybrałem więc pierwsze z brzegu ale i tak mi to nic nie dało , bo przy przyporządkowaniu funkcji mam do wyboru jedynie włączanie urządzenia co akurat mi średnio jest potrzebne. Sądziłem , że Harmony ma funkcję uczenia tak jak piloty uniwersalne, ale albo nie ma , albo nie mogę znaleźć . Daje sobie z tym spokój , dzięki za pomoc. Musisz dodać nowe funkcje od WBA do już insteniejącego urządzenia i wtedy powinno to zadziałać. Funkcja uczenia jest w aplikacji Harmony, choc nie wiem konkterteni gdzie w przypadku modeli elite. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 8 minut temu, slaw0001 napisał: Musisz dodać nowe funkcje od WBA do już insteniejącego urządzenia i wtedy powinno to zadziałać. Chyba wiem w czym rzecz. W normalnych pilotach uczących jest tak, że kładą naprzeciwko siebie piloty wciskam funkcję którą chcę skopiować i tyle. Spróbuję dzisiaj ponownie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 15 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 Przed chwilą, tomek4446 napisał: Chyba wiem w czym rzecz. W normalnych pilotach uczących jest tak, że kładą naprzeciwko siebie piloty wciskam funkcję którą chcę skopiować i tyle. Spróbuję dzisiaj ponownie. Tu powinno być podobnie. Mój, ale troche mniej zaawansowany pilot Logitecha ma czytnik IR z tyłu/dołu pilota. Nie wiem czy w Twoim przypadku czytnik nie jest gdzieś na HUB-ie, ale operacja powinna być graficznie pokazana w aplikacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 15 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 W aplikacji MyHarmony wchodzisz w "Devices" wybierasz jakis element toru, który jest używany razem z WBA poniej pojawią się nowe komendy to trzeba wybrać "Add or Fix a Command" i nastepnie "Add a missing command" wpisz własna nazwe komędy i next a później program Cię już poprowadzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Mamoń Napisano 15 listopada 2021 Udostępnij Napisano 15 listopada 2021 Tomek nie lubi się z pilotami. Ale pewnie takie stewardessy poszłyby łatwiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 listopada 2021 Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 Dnia 15.11.2021 o 11:36, slaw0001 napisał: a później program Cię już poprowadzi. Dzięki stary ! Działa. Dodałem dwie komendy " ciszej" i " głośniej " / bo ja prosty człowiek jestem/ i hula Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 16 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2021 10 minut temu, tomek4446 napisał: bo ja prosty człowiek jestem/ i Się nie chwal! Każdy by tak chciał! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts