Rajmek105 Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Cześć. W niedalekiej przyszłości chciałbym kupić sobie kino domowe ale, że jestem całkowicie zielony w temacie audio chciałem zasięgnąć porady u ludzi którzy się na tym znają. Czy za kwotę 5 tysięcy da się kupić coś sensownego do uniwersalnych zastosowań jak słuchanie muzyki, oglądanie filmów i granie na konsoli? Jeśli nie to ile tysiaków warto dołożyć żeby był to zestaw na przyzwoitym poziomie? Zestaw czyli mam na myśli głośniki i amplituner, przewody, subwoofer. Jestem świadomy, że wiem bardzo mało i będę wdzięczny jeśli nie zbełtacie mnie z błotem za to. Czy powinienem celować w zestaw 5.1? Jaki sklep polecacie? Z góry dziękuje za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Określ wielkość pomieszczenia i jak dużych kompromisów musisz się trzymać. Chodzi o WAŻ, typ głośników (podstawkowe, kolumny), możliwość ustawienie sofy w pewnej odległości od tylnej ściany itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajmek105 Napisano 8 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 Pomieszczenie jest praktycznie puste. Szerokość 510cm a długość 360cm. Nie chcę przekraczać 7 tysięcy zł. Sofy jeszcze nie ma wiec trudno mi to stwierdzić, telewizora tak samo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 lipca 2021 Udostępnij Napisano 8 lipca 2021 To niewielka przestrzeń i spokojnie znajdziesz u nas fajny zestaw np. Denon AVR-X1600H + Wilson Raptor 5 + 1 + Vocal do tego możesz dobrać subwoofer Klipscha R12SW i masz eleganckie kino w niewielkim budżecie. Zapraszam na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Da się Denon S 650 , 750, X 1600 , Yamaha 4A albo zalezy kiedy kupisz może będa już nowe Onkyo + Taga 607 / Indiana Line Tesi 561 / Heco Victa 702 Sub bez problemu tani a bardzo dobry Magnat 302A Ci wystarczy, Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rajmek105 Napisano 9 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Dzięki za pomoc. Gdybym zamawiał w takim profesjonalnym sklepie audio jak Q21 lub S4Home mógł bym liczyć na dobranie wszystkich odpowiednich przewodów? Jak to wygląda? Rozumiem, że kupuje się kolumny a przewody to już swoją drogą tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 W zasadzie w żadnym zestawie producent nie dołącza kabli ale nie jest to problem, bo sklepy audio wyposażone są w takie akcesoria i pomogą w wyborze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 lipca 2021 Udostępnij Napisano 9 lipca 2021 Oczywiście kable musisz kupić osobno, zadzwoń dobierzemy wszystko co będziesz potrzebował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 lipca 2021 Jasne. Zapraszam dobierzemy odpowiednie okablowanie do kompletu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts