Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć.

W niedalekiej przyszłości chciałbym kupić sobie kino domowe ale, że jestem całkowicie zielony w temacie audio chciałem zasięgnąć porady u ludzi którzy się na tym znają.

Czy za kwotę 5 tysięcy da się kupić coś sensownego do uniwersalnych zastosowań jak słuchanie muzyki, oglądanie filmów i granie na konsoli?

Jeśli nie to ile tysiaków warto dołożyć żeby był to zestaw na przyzwoitym poziomie?

Zestaw czyli mam na myśli głośniki i amplituner, przewody, subwoofer.

Jestem świadomy, że wiem bardzo mało i będę wdzięczny jeśli nie zbełtacie mnie z błotem za to.

Czy powinienem celować w zestaw 5.1?

Jaki sklep polecacie?

Z góry dziękuje za pomoc. 

Napisano

Określ wielkość pomieszczenia i jak dużych kompromisów musisz się trzymać. Chodzi o WAŻ, typ głośników (podstawkowe, kolumny), możliwość ustawienie sofy w pewnej odległości od tylnej ściany itd.

Napisano

To niewielka przestrzeń i spokojnie znajdziesz u nas fajny zestaw np. Denon AVR-X1600H + Wilson Raptor 5 + 1 + Vocal do tego możesz dobrać subwoofer Klipscha R12SW i masz eleganckie kino w niewielkim budżecie. Zapraszam na odsłuch.

Napisano

Da się

Denon S 650 , 750, X 1600 , Yamaha 4A albo zalezy kiedy kupisz może będa już nowe Onkyo

+ Taga 607 / Indiana Line Tesi 561 / Heco Victa 702

Sub bez problemu tani a bardzo dobry Magnat 302A Ci wystarczy,

Piotr

Napisano

Dzięki za pomoc. Gdybym zamawiał w takim profesjonalnym sklepie audio jak Q21 lub S4Home mógł bym liczyć na dobranie wszystkich odpowiednich przewodów?

Jak to wygląda? Rozumiem, że kupuje się kolumny a przewody to już swoją drogą tak?