mateolo2 Napisano 24 lipca 2021 Udostępnij Napisano 24 lipca 2021 Hej, Mam taki dylemat. W swoim systemie uzywam kabli ww wiele silver (to samo co chord silver screen). Jednak w kolumnach nie używam zworków tylko oryginalnej blaszki, co właśnie chciałbym zmienić. Jednak pojawia się dylemat i pytanie teoretyczne. Skoro kabel głośnikowy ma jakąś swoją charakterystykę, to nie powinno się go właśnie uzyc tez do zrobienia zworkow? Czy to nie jest tak, że jak kupię nawet dobrej jakości zworki inne marki, powiedzmy QED’a to mogą one dźwiękowo się trochę „wykluczać” lub do siebie nie pasować i finalnie miedziana blaszka okaże się najlepsza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 24 lipca 2021 Udostępnij Napisano 24 lipca 2021 Utnij pare cm kabla, zrob zworki i zobacz, czy w ogole cos uslyszysz, po co wydawac pieniadze? Wg mnie niczego nie zauwazysz, bo roznicy nie bedzie. Sa do kupienia „profi” zworki za xxx zlotych, aa szkoda gadac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 24 lipca 2021 Udostępnij Napisano 24 lipca 2021 Tak jak kolega wyżej, utnij kabel i zrób z niego zworki. Jak masz inny kabel to też zrób i porównaj. Czy usłyszysz różnicę?....myślę, że sam sobie najlepiej na to pytanie odpowiesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Ja mam specjalnie zworki z kabli innych niż główne połączeniowe. Jeśli robisz testy i świadomie się na jakieś rozwiązanie decydujesz to jest ok. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 Na sam początek możesz uciąć kawałek obecnego przewodu i zrobić z niego zworki. Na fabrycznych blaszkach sporo tracisz ale warto oczywiście samemu się o tym przekonać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts