pmalinowski86 Napisano 26 lipca 2021 Udostępnij Napisano 26 lipca 2021 (edytowany) Proszę o pomoc, który z tych wzmacniaczy : 1.Yamaha a-s1000 2.Onkyo 9070 3.Denon 1510ae 4.Marantz pm7004 5.Inny za ok. 3000zł? będzie najlepszy do Heco aurora 700. Wiem, że jest dużo tematów "jaki wzmacniacz do Heco aurora 700", jednak warunkiem koniecznym jest wejście HT Bypass/Main in/Direct in. Lubię granie raczej ciepłe, jedyne czego nie akceptuję to ostre wysokie tony, ale w tych kolumnach chyba mi to nie grozi. Edytowano 26 lipca 2021 przez pmalinowski86 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 Tylko w tych kolumnach już nie doznasz wysokiej jasnej góry. Więc wybór wzmacniacza jest w zasadzie bezpieczny. Ale faktycznie Marantz 7004 nieco odstaje klasą od pozostałych. Onkyo będzie naj jaśniejsze. Denon wydaje się być tutaj bardzo ciekawą propozycją. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 Cześć, Heco Aurora 700 same w sobie są dosyć muzykalne i nie mają tendencji do sybilowania także z każdym z tych wzmacniaczy nie powinno być problemu. Marantz 7004 faktycznie będzie najlepszym rozwiązaniem. Z Yamahą AS1000 zyskasz lepszą dynamikę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmalinowski86 Napisano 27 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 3 godziny temu, S4Home napisał: Ale faktycznie Marantz 7004 nieco odstaje klasą od pozostałych... Odstaje, w sensie, że jest najlepszy? 32 minuty temu, Q21 napisał: Marantz 7004 faktycznie będzie najlepszym rozwiązaniem.... Marantz 7004 jest "klasę" wyżej? Myślałem wręcz przeciwnie, że to najsłabszy wzmacniacz z tej czwórki i mocowo i brzmieniowo? Dziękuję za odpowiedzi! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 Odstaje, czyli oczywistoscia prawie jest, że to w negatywnym tego słowa znaczeniu 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmalinowski86 Napisano 27 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 6 minut temu, PanPutka napisał: Odstaje, czyli oczywistoscia prawie jest, że to w negatywnym tego słowa znaczeniu 🙂 Też tak myślałem ale Q21 napisał, że będzie najlepszym rozwiązaniem dlatego się zastanawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 Najlepiej samemu przesłuchać wiesz, bo nie wiadomo jakie kto ma intencje, popytać oczywiście, poczytać opinii,ale nie całkowicie się sugerować, każdy lubi inny dźwięk, dlatego najlepiej wypożyczyć i posłuchać, lub pojechać i posłuchać na miejscu 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmalinowski86 Napisano 27 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 3 minuty temu, PanPutka napisał: Najlepiej samemu przesłuchać wiesz, bo nie wiadomo jakie kto ma intencje, popytać oczywiście, poczytać opinii,ale nie całkowicie się sugerować, każdy lubi inny dźwięk, dlatego najlepiej wypożyczyć i posłuchać, lub pojechać i posłuchać na miejscu 😉 Tylko, że to są klocki raczej starsze i nie produkowane, a odsłuch u sprzedającego na innych kolumnach też pewnie niewiele wniesie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 27 lipca 2021 Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 No właśnie I to jest ból, musiałbyś ze swoimi jechać, tak to jest w audio niestety 😕 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmalinowski86 Napisano 27 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 Biorę pod uwagę jeszcze Atoll In100se, choć nie wiem czy już za bardzo nie mieszam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmalinowski86 Napisano 27 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 lipca 2021 Mam jeszcze do kupienia Marantza PM8006 w miarę dobrych $, tylko czy faktycznie brakuje mu basu? Jest wiele opinii, że niskich bardzo w nim brakuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 20 godzin temu, pmalinowski86 napisał: Odstaje, w sensie, że jest najlepszy? Marantz 7004 jest "klasę" wyżej? Myślałem wręcz przeciwnie, że to najsłabszy wzmacniacz z tej czwórki i mocowo i brzmieniowo? Dziękuję za odpowiedzi! Właśnie ja pisałem że będzie z nich najsłabszy więc jestem troche zmieszany tą wypowiedzią kolegi. Ale każdy może nieć swoje zdanie. 20 godzin temu, PanPutka napisał: Odstaje, czyli oczywistoscia prawie jest, że to w negatywnym tego słowa znaczeniu 🙂 Dokładnie. 19 godzin temu, pmalinowski86 napisał: Też tak myślałem ale Q21 napisał, że będzie najlepszym rozwiązaniem dlatego się zastanawiam. Wydaje mi się że od poniedziałku znowu piszę ktoś nowy u kolegów. 12 godzin temu, pmalinowski86 napisał: Mam jeszcze do kupienia Marantza PM8006 w miarę dobrych $, tylko czy faktycznie brakuje mu basu? Jest wiele opinii, że niskich bardzo w nim brakuje. Czy ja wiem. On gra całkiem ok na dole. Co to znaczy dobra cena? Bo ostatnio była podwyżka tego modelu. Moim zdaniem mało uzasadniona. Więc teraz dobra ceną to ...... no właśnie ile? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmalinowski86 Napisano 28 lipca 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 53 minuty temu, S4Home napisał: Czy ja wiem. On gra całkiem ok na dole. Co to znaczy dobra cena? Bo ostatnio była podwyżka tego modelu. Moim zdaniem mało uzasadniona. Więc teraz dobra ceną to ...... no właśnie ile? Piotr @S4Home Używany 2018r. 3600zł. Jeżeli warto cenowo i pod moje kolumny to kończę poszukiwania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Oczywiście Marantza PM7004 odpuszczamy, jest to przeciętny model. Być może kolega coś pomylił z modelami . Marantz PM8006 to zdecydowanie lepsza opcja ale patrząc na cenę 3800zł możesz spokojnie poszukać Atoll IN100 lub niekiedy nawet IN200 ale na tę opcję trzeba polować, bo szybko się sprzedają w dobrej cenie. Atoll IN100 będzie dynamiczniejszy, ma większy pazur. IN200 jest bardziej muzykalny, środek jest pełniejszy, a góra ma lepsze rozpylenie. Szymon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanPutka Napisano 28 lipca 2021 Udostępnij Napisano 28 lipca 2021 To już lepiej ten in 200, bo in 100 to już został tyle razy opisany, co to jest za cudo, że już starczy 🙂 in 200 gra z kulturą, spokojnie, w sumie niczym się nie wyróżnia, jak za cenę używanego in 100, no to się opłaca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 lipca 2021 Udostępnij Napisano 29 lipca 2021 23 godziny temu, pmalinowski86 napisał: @S4Home Używany 2018r. 3600zł. Jeżeli warto cenowo i pod moje kolumny to kończę poszukiwania. Warto. Bierz! Atoll IN 200 używany to cena powyżej 5K. Więc różnica w cenie jest Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmalinowski86 Napisano 6 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2021 Dnia 29.07.2021 o 07:41, S4Home napisał: Warto. Bierz! Atoll IN 200 używany to cena powyżej 5K. Więc różnica w cenie jest Piotr Dziękuję wszystkim za pomoc! Od wczoraj jest u mnie PM8006, basu i mocy (o to bałem się najbardziej) jest aż nadto! Jestem mega zadowolony. Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 6 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2021 PM8006, basu i mocyNo to teraz Yamaha do posłuchania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmalinowski86 Napisano 6 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2021 54 minuty temu, dorsz napisał: No to teraz Yamaha do posłuchania Dźwięk mi się podoba, więc teraz będę słuchał muzyki... no dobra jeszcze tylko dobry DAC i przerwa z kablami, wzmacniaczami itp 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dorsz Napisano 7 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2021 Dźwięk mi się podoba, więc teraz będę słuchał muzyki... no dobra jeszcze tylko dobry DAC i przerwa z kablami, wzmacniaczami itp Jak lubisz pełne brzmienie, to polecam: https://www.whathifi.com/arcam/rdac/review Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts