arkadeusz Napisano 11 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2021 Witam. Czy stary poczciwy Denon DRA 455 zagra z parą Indiana Line Tesi 561? Wg specyfikacji najniższa impedancja Denona to 6 ohm, a kolumny 4-8, gdzie w testach wychodzi 4. Nie jestem doświadczony, proszę o rzeczową odpowiedź. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Tak, zagrają. To i tak nie są kolumny na których zrobisz dyskotekę. Z tym że będzie to dośc ciepłe i łagodne połączenie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Cześć, Nie ma najmniejszego problemu aby podłączyć pod ten wzmacniacz Indiana Line Tesi 561. Jeśli lubisz muzykalne brzmienie z łagodniejszą górą to zestaw powinien Ci się spodobać. Dynamiczniejsze i bardziej przestrzenne brzmienie uzyskasz na Pylon Audio Pearl 25 lub droższych Q Acoustic 3050i. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadeusz Napisano 12 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 Dziękuję za odpowiedzi. Słuchałem już tych kolumn i mi pasują. Zdaję sobie sprawę, że wielką mocą nie grzeszą 😉 ale nie o to mi chodzi. I tak traktuję to jako okres przejściowy do czasu zakupu Yamahy. Chodziło mi bardziej a aspekty techniczne. Dzięki wielkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2021 W takim razie jeśli ich słuchałeś i spełniają Twoje oczekiwania to się nie zastanawiaj Zapraszam po wycenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2021 A na czym słuchałeś? Bo to olbrzymia różnica. Na swoim DRA 455? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts