Kvmil Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 (edytowany) Chciałem się dowiedzieć czy ma sens podłączanie laptopa pod wzmacniacz, aby posłuchać muzyki w lepszej jakości. Czy będzie miało to jakikolwiek wpływ na jakość, bo w mojej głowie mimo wszystko dźwięk idzie z karty dźwiękowej, i aby była lepsza jakość to ją musiałbym zmienić, tak? Mam laptopa Lenovo Legion y530, i chciałem go podłączyć kablem Melodika MDMJ2R20, a wzmacniacz to Onkyo A8620. Pewnie znaczenie ma też z czego odtwarzam, to puszczałbym muzykę z Apple music. Edytowano 29 sierpnia 2021 przez Kvmil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 29 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2021 45 minut temu, Kvmil napisał: Chciałem się dowiedzieć czy ma sens podłączanie laptopa pod wzmacniacz, aby posłuchać muzyki w lepszej jakości. Czy będzie miało to jakikolwiek wpływ na jakość, bo w mojej głowie mimo wszystko dźwięk idzie z karty dźwiękowej, i aby była lepsza jakość to ją musiałbym zmienić, tak? Mam laptopa Lenovo Legion y530, i chciałem go podłączyć kablem Melodika MDMJ2R20, a wzmacniacz to Onkyo A8620. Pewnie znaczenie ma też z czego odtwarzam, to puszczałbym muzykę z Apple music. zagra to słabo, najlepiej kupić jakiś dac który będzie kartą dźwiękową do laptopa. z moich doświadczeń topping e30, smsl 10th to już granie na bardzo przyzwoitym poziomie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kvmil Napisano 30 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 14 godzin temu, marcinmarcin napisał: zagra to słabo, najlepiej kupić jakiś dac który będzie kartą dźwiękową do laptopa. z moich doświadczeń topping e30, smsl 10th to już granie na bardzo przyzwoitym poziomie I do niego bezpośrednio podłączyć słuchawki, tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 56 minut temu, Kvmil napisał: I do niego bezpośrednio podłączyć słuchawki, tak? Jak na słuchawkach to wzmacniacz słuchawkowy z dac. E30 nie ma wzmacniacza wbudowanego, to czysty dac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 23 godziny temu, marcinmarcin napisał: zagra to słabo, najlepiej kupić jakiś dac który będzie kartą dźwiękową do laptopa Ten wzmacniacz ma wejście cyfrowe i wbudowanego DACa, więc o ile nie jest to wyjątkowo kiepski DAC, to wyraźnie lepiej na pewno nie zagra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 1 godzinę temu, Dzik napisał: Ten wzmacniacz ma wejście cyfrowe i wbudowanego DACa, więc o ile nie jest to wyjątkowo kiepski DAC, to wyraźnie lepiej na pewno nie zagra. Ta jeszcze może Usb na xmos 🤪 8620 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 30 sierpnia 2021 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2021 26 minut temu, marcinmarcin napisał: 8620 Faktycznie, coś mi się przywidziało. W takim razie wszystko się zgadza, co napisałeś. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myszoor Napisano 30 września 2021 Udostępnij Napisano 30 września 2021 przerabiałem jakiś czas temu ten temat: https://forum.audio.com.pl/topic/69344-wzmacniacz-laptop-flac-nas-wasze-zestawy - szykuj kilka setek na DACa i będziesz zadowolony z efektów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 listopada 2021 Sądzę, że zakup Audioquesta Dragonfly Cobalt za około 1000 zł mogły tutaj pozamiatać temat. Sporo mocy (2.1V), dobra kość Sabre, kompaktowy rozmiar ..zresztą o tym urządzeniu już wiele napisano ,,:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts