Oskar Wojciechowski Napisano 3 września 2021 Udostępnij Napisano 3 września 2021 (edytowany) Kończę właśnie meblowanie salonu, i powoli muszę zacząć się zastanawiać nad elementami do wykorzystania przy budowie nowego systemu. Amplituner Onkyo 807 Na pierwszy ogień idą fronty zakładany budżet 5-7k max 10 ale wolał bym zmiescic się w 10 z subem Kino domowe a z muzyki to. 40 procent rap 40 elektroniczna 20 rock. Pomieszczenie problematyczne akustycznie. Całość to salon z jadalnią 4x9m W 2/3 długości rozdzielony ścianka RTV z przejściami po obu stronach co stanowi salon. Czyli za kolumnami pozostaje jeszcze 3,5m do końca pomieszczenia Onkyo wcześniej grało pod głośnikami pozostałymi po pierwszym moim kinie Sony. Edytowano 3 września 2021 przez Oskar Wojciechowski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 Polują na wychodząca obecnie serie monitor audio silver 10. Tutaj sub pewnie musiał by być z innej parafii ale warto skorzystać z okazji wyprzedawania tej linii. Ewentualnie kef q950 albo fyne f 502 Zapraszam na odsłuch Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 S4Home chodziło Ci raczej o odchodzącą serię Silver 6G. Wychodzi nowa Silver 7G. Te starsze możesz teraz wyrwać w fajnej cenie. Jak się zdecydujesz to koniecznie wybierz centralny C350. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 Cześć, Patrząc na gatunku muzyczne warto byłoby iść w kierunku precyzyjnych kolumn z mocniejszym dołem. Nie można natomiast przesadzić z muzykalnością, bo zgubisz szczegóły. Z Twoim Onkyo świetnie zagrałyby Audio Physic Classic 8 tylko musiałbyś ich posłuchać i ocenić czy basu będzie wystarczająca ilość. Na pewno więcej dołu uzyskasz na KEF Q950 ale nie zapewnią Ci one takiej przestrzeni jak Audio Physic. Ciekawym rozwiązaniem byłyby także Monitor Audio Silver 500 jeśli chciałbyś postawić na mocniejszy dół oraz precyzyjną górę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 7 godzin temu, MASX napisał: S4Home chodziło Ci raczej o odchodzącą serię Silver 6G. Wychodzi nowa Silver 7G. Te starsze możesz teraz wyrwać w fajnej cenie. Jak się zdecydujesz to koniecznie wybierz centralny C350. Tak pisałem. Wychodząca nie wchodząca Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MASX Napisano 4 września 2021 Udostępnij Napisano 4 września 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: 1 godzinę temu, S4Home napisał: Tak pisałem. Wychodząca nie wchodząca Napisałeś silver 10, a to model jeszcze poprzedniej serii 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 A mój błąd. Tak !! Myślałem o 500 a pisałem o 10. Dzieki! Wychodzące silver 500 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 6 września 2021 Udostępnij Napisano 6 września 2021 Cześć, Ciekawą propozycją są Heco Celan Revolution 7 lub wspomniane już Kef Q950. Biorąc pod uwagę Twoje preferencje, myślę, że są one warte poświęcenia im uwagi. Jak masz możliwość to zapraszam na odsłuch. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts