pairtick Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Taka żona, to skarb. Trzeba zakopać 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Ja nie moge jak oni sie tam w tym labiryncie odnajduja, I pamietaja kto jest kto. Ja po kilku slowach juz sie pogubiłem. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Wychodzi na to, że nasi "celebryci" wzięli na poważnie najdłuższy serial ever, czyli "Modę na sukces" (Bold and Beautiful",37 sezonów). Znanym na całym świecie z tego, że tam też każdy z każdą... W dowolnej konfiguracji... I nie tylko... Niejeden raz.. 🤣🤣🤣 Ale nie oni jedni, pani Marianna Schreiber, żona posła PiSu też wzięła na poważnie hasło ***** *** i Konfederację Powstają memy, w których jej aktualnego jeszcze męża pytają: - jaka w łóżku jest Pana żona? Na co on odpowiada: - ilu polityków, tyle opinii... 🤣🤣🤣 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Za chwilę ci właśnie będą innych pouczać jak mają żyć, i zabraniać tego co sami robią. W niedzielę do kościoła oczywiście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Tak to już jest... Ci którzy chcieliby wszystkich pouczać zapominają, że wszyscy jesteśmy tylko ludźmi. Potem wychodzą kwiatki typu gorący pozamałżeński romans wśród działaczy "Orgio-Juris". Co drugi przenajświętszy poseł grzmiący z sejmowej mównicy o wartościach chrześcijańskich i ochronie życia jest rozwodnikiem, ale na pokaz modlą się jak szaleni. Aż dziw, że nikt nie założył jeszcze partii hipokrytów. Miała by gigantyczne poparcie... 🤣🤣🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 5 godzin temu, Artur Brol napisał: Ja nie moge jak oni sie tam w tym labiryncie odnajduja, I pamietaja kto jest kto. Ja po kilku slowach juz sie pogubiłem. Był kiedyś taki serial „Saga rodu Forsyte’ów” i moja mama, która gubiła się w "Kobrze", tu nie miała najmniejszych problemów aby wymienić wszystkie powiązania od początku 😀 W okresie od lat 70-tych XIX w. do lat 20-tych następnego stulecia poznajemy dzieje trzech pokoleń zamożnej angielskiej rodziny Forsyte'ów, a w szczególności Jolyona "Jo" Forsyte'a, jego stryjecznego brata Soamesa Forsyte'a i pierwszej żony drugiego z wymienionych, Irene z domu Heron. Obdarzony artystyczną duszą Jolyon "Jo" Forsyte postanawia opuścić żonę Frances i związać się z guwernantką swej jedynej córki June, Helene Hillmer. Wyklęty przez rodzinę żyje odtąd ze swą kochanką, zarabiając na skromne życie jako artysta malarz. Po tragicznej śmierci swej żony poślubia Helene, z którą ma dwoje dzieci: syna Jolyona "Jolly'ego" i córkę Holly. Opiekę nad jego córką z pierwszego małżeństwa, June Forsyte, przejmuje ojciec Jolyona "Jo" - Jolyon Forsyte. Drugi z głównych bohaterów powieści, Soames Forsyte, prowadzący wraz z ojcem kancelarię prawniczą, w czasie jednej z podróży służbowych poznaje piękną Irene Heron, utalentowaną pianistkę, w której się zakochuje. Dziewczyna początkowo odrzuca jego awanse, jednak skomplikowana sytuacja osobista po śmierci ojca skłania ją ostatecznie do przyjęcia oświadczyn. Mimo usilnych starań Irene nie udaje się pokochać Soamesa, co wywołuje jego frustrację. Kilka lat później dorosła już June Forsyte przedstawia rodzinie swego narzeczonego, młodego Philipa Bossiney'a, zdolnego architekta, lecz pozbawionego majątku. Wkrótce między Ireną Forsyte a Bossiney'em wybucha namiętność, która w konsekwencji doprowadza do tragedii. Mimo upływu czasu pamięć o dramatycznych wydarzeniach sprzed lat okaże się na tyle silna, że wywrze niespodziewany wpływ na losy przedstawicieli kolejnego pokolenia Forsyte'ów: Fleur Forsyte i Jolyona "Jona" Forsyte'a. https://www.filmweb.pl/serial/Saga+rodu+Forsyte'ów-1967-126209 Edytowano 4 godziny temu przez pairtick 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu To byly czasy 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts