Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Przyjaciele 

Proszę o pomoc w temacie: chciałbym sobie kupić do sypialni audio które mi kolokwialnie mówiąc „urwie dupę” i zapewni opad szczęki :-)

Pomieszczenie malutkie: 3x4m. Sprzęt ma stanąć w nogach pod ściana na zamówionej już komodzie. ( myślałem tez o ew. podwieszenie głośników w rogach  na suficie) Załączam foto. Testowałem dzisiaj HK go play, za bardzo dudni basen, komputerowe edifiery 1700, są w miarę ok ale wciąż brakuje mi szczegółowości, detali, i chciałbym zamówić coś nowego. Coś co gra bezprzewodowo bo oboje z żona używamy TIDAL Master i jeśli jest   możliwe uzyskać dobra  jakość bez kabla to to byłoby dla nas wygodniejsze. Domńiemam ze lepsza jakość da coś po AirPlay/wifi niż Bluetooth i oczywiście stereo nie mono.

Czy mogę prosić kogoś obeznanego w obecnych sprzętach o podpowiedz jak to rozegrać?

z góry dziekuje

ECFA888F-5D5A-4C81-9579-2B23843E789F.jpeg

53D20BEC-4886-4432-89D7-8B1AE72788B1.jpeg

Napisano

Aktywne Kefy to byłby pewnie strzał w dziesiątkę, ale myślę, że pewnie szukasz znacznie tańszego rozwiązania? Popatrz na kolumny aktywne Klipsch R-51PM/ The Fives, czy System Audio Saxo 3 Active.

Napisano
12 godzin temu, S4Home napisał:

KEF LS 50 Wireless II

Masz je u siebie może? Jestem z Mikolowa, mógłbym podskoczyć posłuchać jak to gra. Budżet nie jest istotny jeśli będzie opad szczęki 🙂 Wizualnie żonie spodobały się B&W 607 S2 ANNIVERSARY białe z dębem ale czymś toby trzebabylo napędzić. Chętnie posłucham te Kefy np w porównaniu z tym Bw. Ma ktoś u siebie obie do odsłuchów?

Napisano
1 godzinę temu, Szymon Cichy napisał:

Masz je u siebie może? Jestem z Mikolowa, mógłbym podskoczyć posłuchać jak to gra. Budżet nie jest istotny jeśli będzie opad szczęki 🙂 Wizualnie żonie spodobały się B&W 607 S2 ANNIVERSARY białe z dębem ale czymś toby trzebabylo napędzić. Chętnie posłucham te Kefy np w porównaniu z tym Bw. Ma ktoś u siebie obie do odsłuchów?

Witaj,

Jeżeli chciałbyś w jakikolwiek sposób napędzić B&W 607 ANN, to taką podstawową opcją, mogłaby być Yamaha WXA 50 https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-wxa-50.html

Malutki, mega funkcjonalny, do "schowania w szafie" mający na pokładzie funkcje sieciowe. Zerknij w link i daj znać co o tym sądzisz :)

Napisano
10 godzin temu, Szymon Cichy napisał:

Napisz do nas maila albo do mnie na PW to ogarniemy taki odsłuch

Ta mikro Yamaha do Bowersów ? SZOK

10 godzin temu, Szymon Cichy napisał:

Wizualnie żonie spodobały się B&W 607 S2 ANNIVERSARY białe z dębem

No to zacznijcie słuchać. Bo wizualnie wybierzecie coś innego niż pod kątem odsłuchu

Dnia 20.09.2021 o 20:13, Szymon Cichy napisał:

chciałbym sobie kupić do sypialni audio które mi kolokwialnie mówiąc „urwie dupę” i zapewni opad szczęki 🙂

Chyba że ma wyglądowo urwać dupę :)

Piotr