pietrek Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 Witam, Co moglibyście polecić w kwocie do 10000? Chciałbym wymienić cały zestaw. Nie lubię gdy kolumny syczą i piszczą. Czyli nie za jasne granie. Kolumny podłogowe. Do tej pory słucham na Onkyo TX-8250 i MA MR6. Słucham lekki jazz, blues, soul. Dziękuje za ewentualne propozycje, podpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 29 września 2021 Udostępnij Napisano 29 września 2021 Podaj jeszcze takie informacje jak wielkość pomieszczenia w którym ma to grać, kolumny podłogowe czy rozważasz również podstawkowe? Czy byłeś zadowolony z obecnego systemu jeśli chodzi o brzmienie i chcesz iść półkę wyżej czy może coś Ci w nim przeszkadzało, drażniło? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrek Napisano 30 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2021 9 godzin temu, lysyrafal napisał: Podaj jeszcze takie informacje jak wielkość pomieszczenia w którym ma to grać, kolumny podłogowe czy rozważasz również podstawkowe? Czy byłeś zadowolony z obecnego systemu jeśli chodzi o brzmienie i chcesz iść półkę wyżej czy może coś Ci w nim przeszkadzało, drażniło? Dziękuję za odpowiedź. Od niedawna mam mnieszy pokój, czyli około 17mkw. Wolę kolumny podłogowe, ponieważ tak zwyczajnie mi się podobają. Po za tym, mam obawy o bas w podstawkowych. Tak, słyszałem na targach w Warszawie podstawkowe które świetnie graja, ale one są poza moim budżetem. Tak, byłem zadowolony z obecnego systemu. Jednak po kilku latach zaczęło mi czegoś brakować. A to góry za mało, a to bas nie ten. Nie wiem, może mózg się przyzwyczaił, a może uszy się postarzały. No i pomyślałem o czymś nowszym, lepszym. Pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2021 Udostępnij Napisano 30 września 2021 A słuchałeś już czegoś? Bo tu jest kilka opcji Atoll IN 100 + Node 2i albo Ifi ZEN Stream + Monitor audio Silver 100 Z kolumn o nieco łagodniejszym brzmieniu KEF R 3 + Cyrus ONE + Malina ELAC 243.4 + Marantz PM 7000N No jest kilka ciekawych opcji. Zapraszam na odsluch oraz po wyceny i wypożyczenia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 września 2021 Udostępnij Napisano 30 września 2021 Cześć, W takim pomieszczeniu nie musimy iść w kierunku bardzo dużych konstrukcji, wręcz przeciwnie. Z opisu wynika, że szukasz zestawu, który zapewni Ci bardzo dobrą przestrzeń oraz wydobędzie magię wokalu. Warto byłoby posłuchać Marantza PM7000n w połączeniu z Dali Oberon 5. Alternatywą mógłby być Atoll IN100 Signature + Q Acoustic 3050i + do tego streamer taki jak np. Audiolab 6000n czy Denon DNP800ne. Powiem szczerze, że nie wiem jak miałbyś podłączyć transport sieciowy taki jak iFi Audio Zen Stream. Do jego pracy potrzebujesz jeszcze DACa. Obawy z basem mogą być uzasadnione choć są takie monitory jak Pylon Audio Diamond Monitor 18 czy Kef R3, które potrafią pozytywnie zaskoczyć Zapraszam do kontaktu w sprawie odsłuchu oraz po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 30 września 2021 Udostępnij Napisano 30 września 2021 Cześć, posłuchałbym Musical Fidelity M2si + Bluesound Node + Fyne Audio F501 lub Cyrus One Cast + Audio Physic Classic 5. Moim zdaniem powinno Ci się spodobać. Jeśli jesteś z Warszawy lub okolic zapraszam na odsłuch Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts