Czarnyy Napisano 9 października 2021 Udostępnij Napisano 9 października 2021 Dzień dobry, Poszukuję kina domowego do salonu o wielkości ok.25m2. Łącznie pomieszczenie ma ok 50m2. Kino będzie użytkowane pod filmy wyświetlane z rzutnika i muzykę. Czy zestaw DENON AVR-X2700H + Wilson Raptor 7/1/Vocal proponowany przez "sieciówki" jest godny polecenia? Czy w cenie ok 6 tyś zł lepiej pomyśleć nad czymś innym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2021 Udostępnij Napisano 11 października 2021 Jest to dobre połączenie. Ale może być lepiej. Plusem jest to że dostajesz produkt od jednego dystrybutora dlatego ten set jest lepiej wyceniony. Do X 2700 możesz podłączyć Heco Victa, bo na Aurore 700 braknie, Melodike BL 40MKIII Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 października 2021 Udostępnij Napisano 11 października 2021 Myślę że za takie pieniądze nic lepszego się nie wymyśli i musiałbyś dołożyć do kolumn 1.5-2 tysiące by przeskoczyć ten próg. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 To nie jest dobre połączenie. Miałem te kolumny z Denonem (co prawda niższy model) ale wymieniłem na jaśniejsze. Te kolumny powinny grać z Yamahą raczej. W połączeniu z Denonem jest za "ciepło". Za mało szczegółów. Nudno. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Zgadzam się. Ale cena i dostępność Yamahy komplikuje tutaj wszystko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 No to Denon + inne (jaśniejsze) kolumny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dante Forum Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 Dnia 9.10.2021 o 22:20, Czarnyy napisał: Dzień dobry, Poszukuję kina domowego do salonu o wielkości ok.25m2. Łącznie pomieszczenie ma ok 50m2. Kino będzie użytkowane pod filmy wyświetlane z rzutnika i muzykę. Czy zestaw DENON AVR-X2700H + Wilson Raptor 7/1/Vocal proponowany przez "sieciówki" jest godny polecenia? Czy w cenie ok 6 tyś zł lepiej pomyśleć nad czymś innym? Jeśli mogę spytać, na jaki zestaw ostatecznie zdecydował się kolega? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarnyy Napisano 2 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 Będę decydował się na zestaw jak w temacie. Poszukałem, poszperałem i nic ciekawszego nie wynalazłem w tej kwocie lub niższej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 13 godzin temu, Czarnyy napisał: Będę decydował się na zestaw jak w temacie. Poszukałem, poszperałem i nic ciekawszego nie wynalazłem w tej kwocie lub niższej. Nie wiem jaki dźwięk lubisz ale żebyś potem za rok nie szukał sposobu na rozjaśnienie brzmienia na tym połączeniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dante Forum Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 5 godzin temu, eMBe napisał: Nie wiem jaki dźwięk lubisz ale żebyś potem za rok nie szukał sposobu na rozjaśnienie brzmienia na tym połączeniu Jeśli mogę spytać, co oznacza "rozjaśnienie dziękuję" ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 Denon + Wilson = ciepłe, ciemne granie. Nie wiem jak to inaczej nazwać. Nudne? Mało szczegółowe? A to ma znaczenie w kinie. Ja próbowałem poprawiać sytuację apką od Denona gdzie możesz krzywe edytować (podpijałem wysokie tony) ale finalnie po prostu zmieniłem na kolumny jaśniejsze same w sobie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dante Forum Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 20 minut temu, eMBe napisał: Denon + Wilson = ciepłe, ciemne granie. Nie wiem jak to inaczej nazwać. Nudne? Mało szczegółowe? A to ma znaczenie w kinie. Ja próbowałem poprawiać sytuację apką od Denona gdzie możesz krzywe edytować (podpijałem wysokie tony) ale finalnie po prostu zmieniłem na kolumny jaśniejsze same w sobie. A jaki model Denona posiadasz i jakie kolumny obecnie jeśli mogę wiedzieć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMBe Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 Przed chwilą, Dante Forum napisał: A jaki model Denona posiadasz i jakie kolumny obecnie jeśli mogę wiedzieć Amplituner: Denon AVR-X1500h (mam nadzieję, że jeszcze trochę pogra bo aktualne ceny to dramat, ja go kupiłem za 1780 zł w 2019 roku). Kolumy: Monitor Audio Monitor 100 (front), C150 (centralka), 50 (surround). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2021 Udostępnij Napisano 4 listopada 2021 Kolega ma rację. Denon grający z wilsonem lub Dali (niższe serie) gra bardzo delikatnie. łagodnie, nasyconą średnicą. I gdyby czasy były normalne takie połączenie nie było by polecane. Ale obecnie z racji braku wyboru innych amplitunerów a jeżeli już to ich cen ( Denon z Wilson lub Dali jest tańszy bo to jeden dystrybutor) wybór zszedł na drugi plan. Niestety takie realia nas nastały. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts