Grzegorz M Napisano 10 października 2021 Udostępnij Napisano 10 października 2021 Witam Po 12 latach spalił mi się amplituner Onkyo Tx sr 606 który grał z kolumnami Jamo S606 + sub 200 Proszę o pomoc w wyborze nowego amplitunera budżet do 3500zł kolumny będą te co mam nie chce ponosić dodatkowych kosztów .A z starego zestawu byłem bardzo zadowolony wiec nowy amplituner po 12 latach na pewno jeszcze ten efekt dźwiękowy poprawi na moich jamo i będzie jeszcze lepiej. Amplituner użytkowany będzie do oglądania filmów i słuchania muzyki . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 października 2021 Udostępnij Napisano 11 października 2021 Moim zdaniem powinieneś wymienić te kolumny, nawet na coś używanego ale ciekawszego. Teraz w tym budżecie masz konkurentów swojego Onkyo. Denon X 2700 albo Yamaha 6A. Ten drugi gorzej dostępny. Jeśli Jamo zostają to Denon. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz M Napisano 11 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2021 Dzięki Piotr za propozycje amplitunerów, co do głośników to jaki zestaw proponujesz który będzie lepiej grał niż moje jamo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 A jaki miałbyś budżet na same kolumny? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz M Napisano 12 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2021 kwota 3000-3500 zł na głośniki więcej nie chce wydawać . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Jak masz przeznaczyć 3,5 tysiąca na nowe kolumny to lepiej zostaw stare Jamo bo nie poprawisz sobie dźwięku, takie kolumny jak Heco Aurora, Klipsch, czy Q Acoustics będą kosztowały powyżej 4 tysięcy, mówię tu o cenie zestawowej. Co do amplitunera to zdecydowanie Denon AVR-X2700, ale trudno go zdobyć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Faktycznie trochę dozbieraj. Moim zdaniem heco victa gra lepiej ale tu się prosi o pewien przeskok. Więc poczekaj a będzie znacznie lepiej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz M Napisano 13 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2021 dziękuje panowie z informacje . Zorbie jak piszecie kupie amplituner Denon AVR-X2700 sprawdzę te cudo na moich Jamo . Sprawdzałem i faktycznie w sieciówkach słabo z dostępnością sprzętu trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać na dostawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 października 2021 Udostępnij Napisano 14 października 2021 To musisz polować. Bo on się pojawia i znika w kilka godzin. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklon Napisano 14 października 2021 Udostępnij Napisano 14 października 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: To musisz polować. Bo on się pojawia i znika w kilka godzin. Piotr A czy wiadomo kiedy na rynku pojawi się RN-803D albo TX-8390 lub jakikolwiek inny sensowny amplituner stereo (najlepiej z HDMI), do 5000zł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 października 2021 Udostępnij Napisano 15 października 2021 8390 nie wiadomo czy w ogóle jeszcze będzie. Nie ma go od ponad roku. RN 803 to kwestia czasu. W niektórych salonach chyba obecnie jest. W tej cenie masz jeszcze Magnata MR 780 z Maliną z znakomitym wyjściem cyfrowym. Tu możesz śmiało pomyśleć o osobnym wzmacniaczu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz M Napisano 15 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 października 2021 Panowi Amplituner kupiony pojawił się w mediaexpert Amplituner DENON AVR-X2700H DAB Czarny jak by ktoś był zainteresowany 3699zł z banku ing jest kod na 50zł do wykorzystania to cenę końcowa 3649.00 odbiór dopiero w poniedziałek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz M Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 Witam Panowie Amplituner denon 2700 już w domu podpięty wstępne ustawienia zrobione i tu pojawia się pierwsza przeszkoda po kalibracji głosników jamo 606 za pomocą mikrofonu w zestawie. W trakcie kalibracji pokazuje że przednie fronty maja odwrotnie podłączone przewody co po sprawdzeniu wykluczyłem i doczytałem na forum ze te kolumny tak maja tylko czy to mam tak zostawić ze przepiać przewody na odwrót ? tylko czy ten zabieg nie spali amplitunera czy kolumny ? Drugi problem to kalibracja sub200 tez firmy jamo mikrofon pokazuje bledną odległość głośnika i wycina sub na -12 . Sub jest obok kolumny frontowej której odległość po pomiarze pokazuje 4,10m a sub pokazuje 7,8m . Robiłem już kilkukrotnie kalibracje i jak daje głośność sub na polowe jak instrukcja każe to wymiar jest przekłamany, jak dam głośność na godz 9 to tez przekłamuje tylko ze w drugą stronę i pokazuje ze 1,8m i wycina suba na -7 Czy ktoś może doradzić jak rozwiązać problem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz M Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 jeszcze dodam że te same głośniki jak były podpięte pod Onkyo to tam też był mikrofon do kalibracji i nie było problemu że jest odwrotna faza na kolumnach przednich Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 1. Jamo. standardowy problem. Sprzedaj je. Tu masz info: 2. Bo to slaby sub. Podkręć go Moim zdaniem szkoda amplitunera pod te kolumny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz M Napisano 26 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2021 chyba tak zrobię wystawie zestaw 5,1 jamo i kupie coś innego tylko na jakiej firmie kolumny się skupić pod Amplituner DENON AVR-X2700H DAB kwota nie wiem 5Koła starczy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 października 2021 Udostępnij Napisano 27 października 2021 za set 5.1? Powiem tak to co bym ttuaj do niego polecał żebybś też poczuł znaczącą zmianę. - Monitor audio Bronze 200 - QAcustic 3050i - Fyne F 303 Coś w ten deseń. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts