Iza Głowacka Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Witam, jestem już totalnie zagubiona w szukaniu poradników. Liczę że może ktoś będzie miał dla mnie jakąś podpowiedź. Potrzebuje urządzenia do słuchania muzyki w pomieszczeniu 25m^2. Mam budżet około 2000. Nie pogardziła bym czymś używanym. Miejsca mam sporo więc o to się nie muszę martwić. Nie jestem audiofilem ale jednak różnice potrafię dostrzec więc gdyby dało się znaleźć coś przyzwoitego w tej cenie to byłoby super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 2 minuty temu, Iza Głowacka napisał: Potrzebuje urządzenia do słuchania muzyki w pomieszczeniu 25m^2 Z czego chcesz słuchać muzyki ? CD . stream , gramofon ? Czy to urządzenie to może być : wzmacniacz , kolumny , źródło ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iza Głowacka Napisano 12 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2021 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Z czego chcesz słuchać muzyki ? CD . stream , gramofon ? Czy to urządzenie to może być : wzmacniacz , kolumny , źródło ? Myślałam nad kolumnami jednak nie wiem czy zmieszczę się w budżecie. Słuchać będę pewnie głównie przez bluetooth. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 1 minutę temu, Iza Głowacka napisał: Słuchać będę pewnie głównie przez bluetooth Czyli z telefonu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iza Głowacka Napisano 12 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2021 Przed chwilą, tomek4446 napisał: Czyli z telefonu ? Pewnie tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 października 2021 Udostępnij Napisano 12 października 2021 Ze względu na budżet jesteś skazana na sprzęt używany , co nie jest niczym złym. Sam mam w 80 % takowy i nie narzekam Jutro zobaczę co tam jest ciekawego na portalach aukcyjnych. Myślę , że forumowicze się włączą w pomoc i coś wykombinujemy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iza Głowacka Napisano 12 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2021 2 minuty temu, tomek4446 napisał: Ze względu na budżet jesteś skazana na sprzęt używany , co nie jest niczym złym. Sam mam w 80 % takowy i nie narzekam Jutro zobaczę co tam jest ciekawego na portalach aukcyjnych. Myślę , że forumowicze się włączą w pomoc i coś wykombinujemy Używany mi w ogóle nie przeszkadza. Dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Tylko sprzęt używany. Masz jakiś komis pod ręką? Bo tu wybór jest. A jeśli ma to być bluetooth za 100 zł dokupisz odbiornik który podłączysz pod wzmacniacz. Pytanie tylko co szukasz? Coś miałaś do tej pory? U kogoś coś słuchałaś w salonie jakimś? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iza Głowacka Napisano 13 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2021 1 godzinę temu, S4Home napisał: Tylko sprzęt używany. Masz jakiś komis pod ręką? Bo tu wybór jest. A jeśli ma to być bluetooth za 100 zł dokupisz odbiornik który podłączysz pod wzmacniacz. Pytanie tylko co szukasz? Coś miałaś do tej pory? U kogoś coś słuchałaś w salonie jakimś? Piotr Nie miałam do tej pory nic, muzyka tylko na słuchawkach. Nie słuchałam, nie jestem pewna gdzie znaleźć takie miejsce. Co do komisu to mieszkam w Bydgoszczy ale jestem bez samochodu więc musiałabym kombinować żeby jakoś ten sprzęt przetransportować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Ja bym proponował Edifier S2000 MKIII . Szukanie , osłuchiwanie i dobieranie używanego sprzętu na początek będzie problematyczne. Transport też nie będzie łatwy a nowy zestaw w tej kwocie może nie zaczarować. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iza Głowacka Napisano 13 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2021 Transport jednak nie jest już problemem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 października 2021 Udostępnij Napisano 13 października 2021 Ten komis jest sprawdzony , możesz pogadać o wypożyczeniu na odsłuch w domu : https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-stereo-cambridge-audio-azur-550a-pilot-11056878211 https://allegro.pl/oferta/duze-kolumny-stereo-podlogowe-uzywane-heco-11191100055 zadzwoń do właściciela i pogadaj co może Ci polecić w Twoim budżecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iza Głowacka Napisano 13 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2021 Polecasz te kolumny i ten wzmacniacz czy pytać tak ogólnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 października 2021 Udostępnij Napisano 14 października 2021 To komis który udzielał się keidyś tutaj na forum. Z tego co pamiętam to jest on mocno do dogadania. Ewentualnie odwiedź masz w bydgoszczy salon audio posłuchaj po prostu kilku zestawów w granicach do 6K. Potem nam powiedz który Ci spasował najbardziej to zaproponujemy coś podobnego tylko z uzywek. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iza Głowacka Napisano 27 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2021 A co myślicie o Pylon Audio Pearl 27 albo 25? Wydaje mi się że brzmienie jest ciekawe. Nie wiem tylko jak bardzo przekroczyłabym budżet bo ze wzmacniaczy które grają z nimi dobrze widziałam same bardzo drogie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Pearl 27 nie jest szczególnie udaną konstrukcją. Model 25 z kolei tak. Równo grający, tani i Polski produkt. Jednak Heco zaproponowane przez Tomka wyżej są znacznie lepsze. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iza Głowacka Napisano 1 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 listopada 2021 A jaki wzmacniacz polecilibyście do tych Heco? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 A jaki miałbyś budżet tylko na wzmacniacz wtedy? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iza Głowacka Napisano 2 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2021 Około 1000 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 Denon 1060, 1500r albo Yamaha AX 900. Może nawet Harman HK 680 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 listopada 2021 Udostępnij Napisano 3 listopada 2021 Tu masz wzmacniacz za 1000 zł. Denon pma 1080. https://allegro.pl/oferta/mocny-wzmacniacz-stereo-denon-pma-1080r-z-pilotem-11081388067 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts