Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
18 godzin temu, Darknez napisał:

Tutaj przy odsłuchu słyszałem też o jakiejś piance wygłuszającej naklejajacej na ścianie za głośnikiem jeżeli jest blisko i to ponoć pomaga.

Są takie pianki, ale żeby to zadziałało jak pułapka basowa musi być odpowiednio grube - więc raczej naklejanie odpada. Według Twojego zaznaczenia na zdjęciu wygląda mi na jakieś 40cm od ściany tylnej - tyle mniej więcej potrzebne by było pianki/wełny żeby zrobić pułapkę. Te naklejane uporządkują średnie i wysokie tony z niskimi cudów nie zrobią. Na razie spróbuj wypożyczyć sprzęt i zrób testy w domu. Nie zwróciłem uwagi na fakt że nie masz też amplitunera, a z tym teraz krucho na rynku, no nie pozostaje nic jak być w kontakcie z branżą.

Czy ja dobrze myślę: przy tym prawym "rogu" są drzwi balkonowe? Jeżeli tak to za bardzo do przodu z kolumną nie pojedziesz.

• 2 weeks later...
Napisano (edytowany)

Wybór padł na zestaw 5.1 Monitor audio Bronze 500 + centralny c150 + tylne bronze 50 + sub w10 6G oraz amplituner Denon x2700h.

Jestem ogólnie zadowolony z wyglądu  jak i z dźwięku, chociaż dźwięk na początku wydawał się nie do końca satysfakcjonujący, ale głośniki im więcej grają tym dźwięk jest już co raz lepszy. Jak widać wszystko się ładnie pomieściło i komponuje się z całością.20211102_194415.thumb.jpg.3919220f72e2d595445c16e96fc38b31.jpg

Dziękuję za porady i komentarze.

Edytowano przez Darknez