tomw Napisano 24 października 2021 Napisano 24 października 2021 Pare godzin testow za soba pomiedzy SVS PB-2000 PRO i PB-3000 i powiem tak: w pomieszczeniu 20m2 nie da rady odroznic ktory gra kiedy, w slepym tescie 🙂 Moze gdyby puszczac testowe czestotliwosci to odroznily by uszka ze 3000 schodzi ciut nizej, ale w realnych warunkach nie ma szans - graja tak samo 🙂 Kazdy z nich ma taki zapas mocy ze w pomieszczeniu tej wielkosci nie ma sensu doplacac do PB 3000, bo nie rozwinie skrzydelek i tak 🙂 Wczesniej na tych samych materialach, w tym samym pomieszczeniu graly PB-1000 PRO i SB-3000 i tu definitywnie slychac roznice 🙂 PB-2000 PRO gra potezniej niz oba wymienione i w KD definitywnie zagra lepiej niz SB 3000 🙂 Bas jest nieco inny, jak to przy zamknieta vs otwarta, ale w kinie daje o wiele wiecej satysfakcji no i jest tez efekt 4D - z portow dobrze wieje przy poteznym basie Tak wiec rady dla maniakow kina i basu w 20-25m2: - PB-1000 PRO nieco za slaby, wiec do bloku aby nie draznic sasiadow albo jesli nie jestes maniakiem basu, tak to minimum dwa potrzebne 🙂 - SB-3000 bardzo ladny bas, szybszy i taki bardziej muzykalny, ale do kina nie daje tego "oooooooomph" czy bardziej po polsku "pyerdolniecia", ktore daje otwarte PB 🙂 - PB-2000 PRO jest idealny do malych i srednich pomieszczen, nie potrzeba nic wiecej, nawet takiemu maniakowi basu jak ja 🙂 - PB-3000 jest za duzy do malych/srednich pomieszczen, nie wykorzysta sie jego mocy w pelni, wiec szkoda doplacac roznice pomiedzy PB-2000. W wiekszych pomieszczeniach zagra na pewno lepiej, ale w malych i srednich nie warto doplacac 🙂 Czekam jeszcze na SB-4000 aby porownac czy duuuuuuuzy zamkniety bedzie lepszy niz sredni otwarty, plusem dla mnie jest to ze SB-4000 wchodzi mi pod ekran normalnie, PB musza lezec na boku 🙂 3 1 Odpisz, cytując
S4Home Napisano 25 października 2021 Napisano 25 października 2021 20 godzin temu, tomw napisał: Pare godzin testow za soba pomiedzy SVS PB-2000 PRO i PB-3000 i powiem tak: w pomieszczeniu 20m2 nie da rady odroznic ktory gra kiedy, w slepym tescie 🙂 Moze gdyby puszczac testowe czestotliwosci to odroznily by uszka ze 3000 schodzi ciut nizej, ale w realnych warunkach nie ma szans - graja tak samo 🙂 Kazdy z nich ma taki zapas mocy ze w pomieszczeniu tej wielkosci nie ma sensu doplacac do PB 3000, bo nie rozwinie skrzydelek i tak To ciekawe bo tu różnica jest prawie 3000 zł. Seria 3000 jest uważana za dużo lepsza. Moim zdaniem nieproporcjonalnie droższa. I ja również nie dokładał bym. Ale fajnie że taki test zrobiłeś. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts