adamusic Napisano 30 października 2021 Napisano 30 października 2021 Witam Czy ktoś z forumowiczów słuchał muzyki przez słuchawki Denon Music Maniac AH-D340 ? Mam pytanie - czy są na rynku kolumny wolnostojące, które posiadają dźwięk zbliżony do tych ze słuchawek (w cenie np. 6k ?) Taki dźwięk mi odpowiada (choć oczywiście są pewne niedociągnięcia np. w zakresie niskich tonów), ale generalnie chciałbym aby zbliżony dźwięk emitowały w przyszłości moje kolumny. Gdyby ktoś miał uzasadnione propozycje to proszę o odpowiedź - pozwoli mi to znacznie zawęzić pole poszukiwań. Odpisz, cytując
adamusic Napisano 1 listopada 2021 Autor Napisano 1 listopada 2021 nikt nie słuchał, nikt nic nie wie ... ? Odpisz, cytując
Tweeter2016 Napisano 1 listopada 2021 Napisano 1 listopada 2021 Pytanie dość trudne, ale może ktoś odpowie Myślę, że bardzo ciężko jest porównywać brzmienie słuchawek i zestawu stereo. Jak szukasz stereo o zbliżonym brzmieniu to napisz co podoba się Tobie w brzmieniu ww. słuchawek. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 2 listopada 2021 Napisano 2 listopada 2021 Taki dźwięk czyli jaki? Zestawy słuchawkowe grają jednak inaczej niz klasyczne kolumny. I nie da się tak dobrać. Aczkolwiek w cenie 6K coś powinno sie znaleźć jest juz jakiś wybór. Tylko czego mamy szukac? Jaki to dzwięk w Twoim odbiorze. Piotr Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 listopada 2021 Napisano 3 listopada 2021 Cześć, Znam te słuchawki bardzo dobrze i na pewno szukasz brzmienia dynamicznego z mocniejszym dołem oraz delikatnie zmiękczoną średnicą. Na pewno mocniejszy i lepiej kontrolowany dół mają AH-D600. W zakładanym budżecie znalazłbyś coś zbliżonego do charakteru brzmienia Twoich słuchawek tylko napisz jak duże masz pomieszczenie do nagłośnienia? Odpisz, cytując
adamusic Napisano 4 listopada 2021 Autor Napisano 4 listopada 2021 pomieszczenie 20 [m2] Odpisz, cytując
Recommended Posts