dj wojti Napisano 11 listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 listopada 2021 Witam. Pod jakie wejście onkyo ht-r538 podłączyć gramofon at-lp120x bl usb gramofon audio-technica Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Z Napisano 11 listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 listopada 2021 O ile się dobrze oriętuję to ten gramofon ma przedwzmacniacz , więc podłączasz go pod pierwsze lepsze wolne RCA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 listopada 2021 Podłącz np. TV/CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ben 1975 Napisano 11 listopada 2021 Udostępnij Napisano 11 listopada 2021 I z tyłu gramofonu masz przełącznik na przedwzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj wojti Napisano 12 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2021 Dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj wojti Napisano 12 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2021 Jeszcze jeden problem podłączyłem tj wyżej CD/Tv i gra , uziemienie poszło do obudowy.problem w tym że przy zwiekszeniu głośności głośniki zaczynają "buczeć" narastający dźwięk bassowy... Porady?;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 12 listopada 2021 Udostępnij Napisano 12 listopada 2021 A co się dzieje jak odłączysz uziemienie ? Kalibrowałeś ten gramofon ? Jaką masz wkładkę i jaka jest ustawiona siła nacisku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 Może gramofon stoi blisko kolumn i drgania są przenoszone na igłę, wzmacniane, podane na głośnik i dalej na gramofon (powstaje taka pętla sprzężenia zwrotnego). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 13 listopada 2021 Udostępnij Napisano 13 listopada 2021 38 minut temu, Audio Autonomy napisał: Może gramofon stoi blisko kolumn i drgania są przenoszone na igłę, wzmacniane, podane na głośnik i dalej na gramofon (powstaje taka pętla sprzężenia zwrotnego). Tak miałem z Yamahą Yp 701 , 500 razy ją rozkręcałem, bo był przydźwięk. A okazało się , że po prostu nie lubiły się z Grandami. Jak zrobiłem większy dystans wśród towarzystwa nastała cisza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts