Skocz do zawartości

zestaw głośników do kina domowego na amplitunerze denon avr-x2700h do 8 tys

Recommended Posts

Napisano

Witam , zostałem postawiony przed zadaniem złożenia zestawu kina domowego dla moich rodziców.... Po długich rozmowach amplittuner na jaki padł wybór to denon avr-x2700h ze względu na przywiązanie taty do tej marki i ogólnie funkcjonalność / myślę że nie jest to zły strzał . I teraz właśnie mam totalną zagwostkę gdyż nie mogę podjąc decyzji jakie głośniki wybrać. Początkowo myślałem o Pylonie saphire 31 plus cenralny i dwa satelitarne , lub na focal chora 826 plus 806 i centralny z tej serii . Chciałbym zapytać bardziej doświadczonych kolegów o jakieś propozycje i czy to będzie fajnie grało. Pomieszczenie w jakim będzie stał zestaw to salon 35 m2  , 6m długości 5 m szerokości mniej więcej.  Najbardziej podobał się nam Pylon saphire 31 tylko pytanie o centralny i satelitarne bo z serii chyba nie dadzą rady pod tego denona. Dziękuję za odpowiedź 

Napisano

Moim zdaniem szafity to złe pomysł. Dzwiek będzie mocno przebasowiony. Utraci kontrole w tym zakresie.

Z kolei Klipsch 820 nie jest warty takiej kwoty za system kolumn.

Jesli Denon już wyg=brany to faktycznie Focal, Dalej Magnat Signature, Monitor Audio Silver, czy Polk Audio to kolumny które dobrze się zgrywają kinowo.

Zapraszam na odsłuch

Piotr

Napisano

Każda z wymienionych kolumn ma swój indywidualny charakter brzmienia i warto gdybyś mógł sam ocenić i porównać te konstrukcje nie skreślając ich wcześniej, kto wie co może się tobie spodobać. Zapraszam do naszego salonu wymienione kolumny jak i wiele innych znajdziesz u nas i będziesz mógł je posłuchać - decyzja należy do ciebie.