Trance Pablo Napisano 27 listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 listopada 2021 Witam szukam jakiegoś fajnego odtwarzacza CD który jest dobro jakościowo i bedzie fajnie pracował z Onkyo 686. myślałem nad Yamaha Cd-s300 dobry wybór? tylko szkoda że nie ma wyjścia hdmi. Ale na optycznym też powinna być super jakość . proszę o poradę pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 Do CD nie jest potrzebne HDMI, wystarczy podłączenie poprzez kabel Toslink albo koaksjalny ( połączenia cyfrowe) lub przy pomocy kabli z końcówkami RCA x2 ( chinch). W pierwszym przypadku zamianą sygnału na analogowy zajmuje się wzmacniacz/amplituner, w drugim sygnał już przekształcony na analogowy jest przesyłany do wzmacniacza/amplitunera. Myślę ,ze w podobnej cenie znajdziesz kilka modeli, choć tu nie jestem pewien czy przy tym amplitunerze wykorzystasz w pełni potencjał CD. Alternatywą mogłoby być kupienie odtwarzacza DVD lub Blu-Ray i korzystanie z wyjść cyfrowych ( ale naprawdę nie wiem jak by to wyglądało jakościowo, choć myślę że aż tak wielkich różnic by nie było). Dodatkowo masz możliwość odtwarzania płyt z video Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 28 listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 listopada 2021 (edytowany) Dnia 27.11.2021 o 12:54, Trance Pablo napisał: tylko szkoda że nie ma wyjścia hdmi. Zejdź na ziemię to raz, dwa jeśli podłączysz CD do amplitunera kablem cyfrowym to za jakość dźwięku będzie odpowiadać DAC amplitunera, jeśli podłączysz go kablami analogowymi CD będzie korzystać ze swojego DAC'a. Edytowano 28 listopada 2021 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 listopada 2021 CD z wyjściem HDMI? CDS 300 nowego i tak już nie dostaniesz. Więc do amplitunera kina domowego kup sobie używany działający CD w którym później łatwo dokupisz laser. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts