Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Jest to mój pierwszy wątek na tym forum i zarazem styczność z takim sprzętem. Ostatnimi czasy nabyłem zestaw:

- DENON PMA-350SE - amplituner,
- DENON DCD-1015 - odtwarzacz CD,
- DENON TU-235RD - tuner,

Moja prośba do Was. Jaki zestaw kolumnowy pod powyższy zestaw. Pokój ok. 20 m2. Jaka mużyka będzie słuchana, prawie każda (muzyka elektroniczna, alternatywna, rock, polski punk lat 80 i 90, disco, jazz, techno. W grę wchodzi nowy lub używany sprawdzony sprzęt. Może ktoś, coś z Was ma do sprzedania?.

I drugi temat, poszukiwany specjalista do sprawdzenia powyższego zestawu (czyszczenie, sprawdzenie podzespołów może jakiś tuning poprzez polepszenie parametrów,) ?

Napisano (edytowany)

4 godziny temu, rms.pl napisał:

Kwestia jakie masz preferencje co do brzmienia, np. czy z detaliczną, jasną górą pasma, wyeksponowanymi niskimi tonami oraz jaki budżet?

Cześć,

Budżet do 2000 zł i chciałbym w tej kwocie uzyskać jak najlepsze brzmienie przy obecnych parametrach sprzętu. Zależy mi na wyrazistości dźwięku i wyeksponowaniu jak najszerszego zakresu tonów tak aby się nie zlewały.

Edytowano przez Mariusz Matuła
Napisano
6 godzin temu, S4Home napisał:

No to Klipsch F2 a może uda się starsze Reference 62?

Piotr

Cześć Piotrze,

A co powiesz o takich kolumnach, zgra się to z powyższym zestawem:

- QA 2050i HGL

- Diamond 10.6

- Polk signature ES20

- Canton GLE30

- Focal Chora 806

Dzięki, Mariusz