Rook Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Witam, Mam obecnie zestaw 7.1 KLIPSCH Synergy F10 C10 B20 z subem Klipsch R12SW + 2 głośniki na suficie spoza zestawu . Bardzo okazyjnie udało mi się kupić nowe Pylony Pearl 25 (1000 zł komplet). Czy warto zmieniać te F10 na Pylony? W Klipsch przeszkadza mi nieco, że słabo wypełniają pokój, muszę je mocno rozkręcać, żeby poczuć "mięso" - ciężko to opisać słowami. Pokój ma około 24 m2, a głośniki nie mają najszczęśliwszego miejsca jeśli chodzi o ustawienie. Przeznaczenie to 50/50 filmy i muzyka. Co do muzyki to w zasadzie wszystko poza biesiadnymi itp Od elektroniki, poprzez pop, trip-hop, ścieżki dźwiękowe, do najcięższego metalu. Wszystko napędza ampli Yamaha RX-V685 - nie będzie problemem, że Pylony są 4 Ohm, a ampli pozwala od 6 Ohm? Resztę (efektowe i centralny) bym zostawił od Klipscha (8 Ohm). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 6 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2021 Cześć, 16 godzin temu, Rook napisał: Bardzo okazyjnie udało mi się kupić nowe Pylony Pearl 25 (1000 zł komplet). Czy warto zmieniać te F10 na Pylony? Masz je u siebie? Myślę, że sam ocenisz i podzielisz się z nami swoimi odczuciami 16 godzin temu, Rook napisał: nie będzie problemem, że Pylony są 4 Ohm, a ampli pozwala od 6 Ohm? nie. Spokojnie możesz je podłączyć. (ampli pozwala od 4 Ohm, informacja z tyłu amplitunera) Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2021 Moim zdaniem nie warto Jeśli klipsch nie wypełnia tego pomieszczenia to Pearl 25 też nie będzie. Obiektywnie pylon to nie są lepsze kolumny od F10 . W twoim pomieszczeniu te kolumny z subem powinny wystarczyć. Może coś z kalibracja jest? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2021 Kolumny Pylona powinny lepiej zabrzmieć w stereo, grają pełniej i nie wycinają tak środka jak Klipsch, ale czy wydobędziesz z nich więcej basu tego nie wiem i rzeczywiście musisz sprawdzić to sam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2021 Pearl 25 od Klipsch F10? Nie no nie ma szans. Wycinanie środka w F10 Klipscha? Te kolumny to nie brzmienie R-610. Starsza seria F1 albo F10 są znacznie lepsze. Tu środek jest , to brzmienie po cieplejszej stronie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rook Napisano 3 stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2022 Podczas oglądania filmów jest ok, tutaj kolumny z subem dają radę. Brakuje mi wypełnienia pomieszczenia w stereo - podczas słuchania muzyki sub jest wyłączony, kolumny ustawione w ampli jako duże. Zastanowię się jeszcze nad tymi Pylonami. Liczyłem, że jako kolumny, które mają o 1 głośnik więcej, będą sobie lepiej radziły. Muszę poczekać jednak aż dotrą (realizacja może jeszcze potrwać). Udało mi się kupić w promocji nówki w cenie 499 zł za sztukę. Generalnie ustawienie kolumn u mnie nie jest najszczęśliwsze. Pokój ma 4,5 x 5,5 m, jednak na ścianie są półki z karton gipsu, pomiędzy którymi jest wnęka na TV i kolumny. Obecnie wygląda to jak na obrazku. Planuję jednak rozwalić te wnęki, a TV i głośniki przenieść na krótszą ścianę (na górze na obrazku), a kanapę dać na sam dół. No chyba, że jeszcze jakoś inaczej pokombinować. Wtedy z pewnością będę musiał wymienić centralny, bo C10 nie da rady po zmianie ustawienia. I tak myślę nad jego wymianą, ale wstrzymuję się, bo nie wiem, czy zostanę przy Klipsch, czy będę dopasowywał pod Pearle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts