chinczykzchin Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 Jak w tytule, czy mając wzmacniacz Rotel A12 + laptop poprawię jakość dźwięku tego samego utworu z Tidal dodając odtwarzacz sieciowy Rotel T14? Zastanawiam się nad kupnem odtwarzacza sieciowego Rotel T14. Tylko nie wiem czy poza ułatwieniem użytkowania poprawię też jakość dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Pokojski Napisano 12 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2021 jeśli tylko Tidal to weź Ifi Zen Stream ( w roli multistrumieniowca na razie soft się nie wyrabia) i będzie duuuuzo lepiej niż z lapka i zostanie Ci 2 tys na ... co chcesz. jeśli lubisz skakać pomiędzy Spotify, Tidalem, NAS-em i radiami internetowymi to polecam Primare NP-5 prisma - nie ma wyjścia audio USB ale sygnał po Coax-ie jest zacny . inny niż z Ifi ale też bardzo dobry - no i tego softu nie da się zarżnąć , DAC-a z T14 nie wykorzystasz wiec po co przepłacać ? udanego wyboru 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2021 T14 moim zdaniem nie jest tani a a to nie jest zbyt popularne urządzenie sieciowe. Zgadzam się z kolega wyżej, Primare, Ifi Zen Stream ze swojej strony dodam jeszcze Bluesound i Project Stream Box. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinczykzchin Napisano 15 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 (edytowany) Dzięki za pomoc. Kupiłem Bluesound 2i bo straszny hype na niego był (i został) w necie. Szukając instrukcji podłączenia trafiłem na gościa z top-hifi gdzie mówi, że używając połączenia analogowego system będzie używał DAC odtwarzacza sieciowego, a jak połącze cyfrowo to będzie używał DAC wzmacniacza. To ja się buracko zapytam: na cholerę mi sprzęt za 2300 zł którego użyję w 40%, w sensie połowa tego ustrojstwa w Node i2 rozumiem, że nigdy nie będzie użyta? No trudno, już nie chcę mi się szukać innego rozwiązania. Druga sprawa, mam problem z podłączeniem TIDAL + A12 + Node 2i. Wszystko poinstalowałem, skonfigurowałem i podłączyłem kablem, wybrałem AUX we wzmacniaczu. Apka blueops widzi Node 2i, dodałem do apki blueops tidal. I jak teraz odpalić w tym wszystkim muzykę z TIDAL, bo gdy właczam muzykę w telefonie to leci z telefonu? Edytowano 15 grudnia 2021 przez chinczykzchin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 Powinna być ikona telewizora. Kliknij. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinczykzchin Napisano 15 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 (edytowany) 41 minut temu, 1Ender napisał: Powinna być ikona telewizora. Kliknij. W BluOs? Nie widzę. Edytowano 15 grudnia 2021 przez chinczykzchin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 Wejdź w ustawienia z aplikacji telefonu i wyszukaj, które urządzenia są podłączone. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinczykzchin Napisano 15 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 Zagrało wreszcie. Ostatnie pytanie, czy spinać a12 z Node 2i po cyfrze czy analogu, mając Tidal z MQA pod ręką? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 15 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2021 A to duży problem spiąć tak i tak, a poten napisać co Ci się bardziej podoba ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinczykzchin Napisano 16 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 (edytowany) no muszę kupić kupić kabel za 200 zł więc trochę tak Edytowano 16 grudnia 2021 przez chinczykzchin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 Możesz go wypożyczyć. Więc nie musisz go wcale kupować. Przy T 14 masz ten sam system podłączenia. Cyfrowy vs analogowy. Więc trochę nie rozumiem Twojej rozterki. 27 minut temu, chinczykzchin napisał: no muszę kupić kupić kabel za 200 zł więc trochę tak 11 godzin temu, chinczykzchin napisał: To ja się buracko zapytam: na cholerę mi sprzęt za 2300 zł którego użyję w 40%, w sensie połowa tego ustrojstwa w Node i2 rozumiem, że nigdy nie będzie użyta? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 2 godziny temu, chinczykzchin napisał: no muszę kupić kupić kabel za 200 zł więc trochę tak Jaki kabel? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chinczykzchin Napisano 16 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 (edytowany) 47 minut temu, 1Ender napisał: Jaki kabel? chyba jakiś optyczny potrzebuję? tu najtańsze za 200 zł https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-optyczne.html Edytowano 16 grudnia 2021 przez chinczykzchin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 16 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2021 (edytowany) Za 80 zł optyk. Oehlbach 1 mb. Sprawdź jakiej długości potrzebujesz. https://allegro.pl/oferta/oehlbach-easy-connect-opto-mk-ii-dl-1m-swiatlowod-10963681326 NIE CYTUJ JAK ODPOWIADASZ BEZPOŚREDNIO NA POSTA. Pozdrawiam Edytowano 16 grudnia 2021 przez 1Ender 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 22 godziny temu, chinczykzchin napisał: chyba jakiś optyczny potrzebuję? tu najtańsze za 200 zł https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-optyczne.html To kup gdzie indziej. Optyczny możesz kupić znacznie taniej. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 17 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 grudnia 2021 Padła tu wcześniej propozycja Primare Np5 Prisma. Widzę, że wyszła następna wersja. Czy ktoś może porównywał ją z pierwszą? Jak wypada dźwiękowo i w obsłudze w porównaniu do Node? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg235 Napisano 19 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2021 (edytowany) Dnia 16.12.2021 o 09:28, chinczykzchin napisał: chyba jakiś optyczny potrzebuję? tu najtańsze za 200 zł https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-optyczne.html Połączenie przewodem coaxialnym jest lepsze niż optycznym. W Rotelu połączenie optyczne ma ograniczenia odnośnie próbkowania w porównaniu ze coaxialnym. A co do rozterki czy łączyć po analogu czy po cyfrze to odpowiem tak. Najlepiej po jednym i po drugim. Sam tak mam podłączone i czasem przełączam się na analog, czasem na cyfrę w zależności od tego jakiej muzyki słucham i jak jest nagrana. Mam po prostu wybór pomiędzy dac'ami we wzmacniaczu i odtwarzaczu sieciowym, a każdy z nich brzmi odrobinę inaczej. Przy okazji, jeśli chcesz znacząco poprawić dźwięk swojej A12 to zainwestuj w lepszy przewód zasilający niż fabrycznie dołączony. Rotele są wrażliwe na zasilanie. Edytowano 19 grudnia 2021 przez greg235 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts